Thursday, September 8, 2011

Enjoying the parks & beaches

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions or a comment, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!


Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan. Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!


~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Downtown Vancouver gezien vanop Jericho Beach!


Wow, niet te geloven dat het alweer september is. De scholen zijn hier pas begonnen op dinsdag 6 september na het verlengde "Labour Day" weekend. Op maandag 5 september was het hier Labour Day en dat is een betaalde feestdag in Canada. Labour Day is zoiets als de dag van de arbeid in Belgie die op 1 mei gevierd wordt. In Vancouver en omgeving is dit ook het laatste weekend van de PNE (Pacific National Exhibition). Dit is een soort grote kermis in een klein pretpark in Vancouver. Hier worden ook verschillende tentoonstellingen gehouden, een hondenshow, optredes, vuurwerk elke avond en noem maar op. We hebben nog steeds heerlijk weer en het is de laatste paar weken echt zomer met zonnig weer en zo'n 30 graden overdag. Het gaat zo nog blijven tot na het weekend en dan blijft het nog zonnig maar wordt het wat frisser met zo'n 22-25 graden. Er is wel altijd een aangenaam briesje aanwezig zodat het goed te verdragen is. In deze tijd van het jaar is koelt het 's nachts goed af zodat het 's nachts toch te doen is om te slapen.

Met zo'n mooi weer moeten we er natuurlijk van profiteren en genieten van de prachtige parken en stranden. Vorige week ben ik met een vriendin van mij in Stanley Park gaan wandelen. Dit mooie park is omringd door een wandel- fiets en roller blade wat men de "seawall" noemt. Je kan stukken van de seawall doen of je kan de volledige seawall wandelen en dat is zo'n 9km in totaal. Wij gingen de volledige 9km doen en Ava ging ook mee, wel in haar buggy natuurlijk. We waren om rond 9u30 vertrokken, we stopten bij Subway om een broodje gezond uit te halen zodat we 's middags lekker konden picnikken. Rond 10u waren we onderweg richting Stanley Park en zo'n 25 minuten later waren we geparkeerd bij Second Beach in Stanley Park. In de zomer (van 1 april tot 1 oktober) is de parking vrij duur, dus we namen een ticket voor de hele dag en dat kostte ons $10 (zo'n 6 euro).

Van Second Beach wandelden we richting Lost Lagoon en zo naar het informatie centrum naar de totem palen. We hadden heerlijk weer en het was zo'n 25 graden. Bij het Empress of Japan Figurehead vonden we een bank om onze broodjes te eten en een pauze te nemen. We hadden toch al zo'n 4km gewandeld en het was middag. Hier hebben we heerlijk wat genoten van de zichten en het mooie weer. Daarna gingen we verder en zijn we in 1 stuk door gewandeld tot aan de auto met hier en daar een korte stop voor wat foto's. Ava was onderweg ook in slaap gevallen, maar ze werd toch weer wakker als ik haar in haar autostoel moest zetten. We zijn op weg naar huis gestopt voor een lekker ijsje en dat smaakte heerlijk na zo'n wandeling. We hebben volop genoten van deze mooie dag!

Foto's van de wandeling rondom Stanley Park in Vancouver

Lucht zicht van Stanley Park met dowtown Vancouver erachter aan de rechterkant Foto: ©Vancouver Park Board

Zoals ik eerder al schreef was het hier op maandag 5 september "Labour Day", dus voor de meeste werkende mensen is dat een betaalde verlof dag. Michael had dus ook een dagje vrij en daar wilden we van gaan genieten. Het was een heerlijk warm weekend, op zaterdag hadden we in het huis gewerkt en ook in de tuin en zondag waren we naar het shopping centrum gewandeld hier in de buurt met Ava. Dit shopping centrum is bijna 3km wandelen en we liepen door het park heen zodat Ava ook nog wat kon schommelen en spelen. We wilden maandag ergens naartoe voor een stevige langere wandeling en besloten om naar het strand. We kozen Jericho Beach in Vancouver omdat het zo'n mooie omgeving is met prachtige zichten op het centrum van Vancouver en de bergen. Vanaf Jericho Beach kan je een heel stuk wandelen tot voorbij Spanish Banks en dan kan via een pad door het bos verder naar nog wat stranden, maar deze zijn niet echt beschikbaar voor een buggy. De wandeling die wij zouden doen is zo'n 3-4km heen en 3-4km terug. Op de terugweg gingen we ook nog wat het strand op zodat Ava in het zand zou kunnen spelen.

We vertrokken thuis rond 10u en stopten onderweg bij Subway voor een broodje gezond wat we dan 's middags konden eten aan het strand of dergelijke. We waren rond 10u45 aan Jericho Beach en er was nog heel veel parking te vinden. De parking is hier gratis, maar als het mooi (en warm) weer is tijdens het weekend of op feestdagen dan kom je best vroeg genoeg want in de namiddag vind je hier meestal geen parking meer. De wandeling volgt het strand voor een groot deel en we kregen dus een lekker briesje mee onderweg. Het was vrij warm die dag en het zou zo'n 25 graden worden aan het strand en rond de 30 graden als je wat verder van het water af was. Als we aan het einde van het pad kwamen zochten we ons een leuk plekje om wat te eten en daarna zijn we terug gewandeld. Op de terugweg hebben we met Ava op het strand gezeten zodat Ava nog wat kon spelen voordat we terug naar huis gingen. Rond 15u begon ze toch moe te worden en zijn we richting de auto gewandeld en we zagen dat er geen enkele parkeerplaats meer vrij was. De auto's waren aan het aanschuiven om onze plaats te kunnen nemen. We hebben heerlijk genoten van deze dag met zalig weer, een prachtig strand en prachtige zichten!

Foto's van onze wandeling aan Jericho Beach in Vancouver
Nog even geduld voor mijn volgende post!

No comments: