Sunday, July 3, 2011

Our trip to Mara Lake, BC, Canada

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions or a comment, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!


Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan. Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!


~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Het mooie Mara Lake in British Columbia, Canada!

Zo, daar zijn we dan weer! Eindelijk weer wat tijd voor een berichtje op mijn blog. We zijn ondertussen alweer een paar dagen terug van onze trip naar Mara Lake in de North Shuswap regio van British Columbia (de provincie waarin wij wonen). Dit meer is zo'n 500km rijden ten oosten van Vancouver gelegen en dit is een plaats waar we elk jaar naartoe gaan. Het is een familie samenkomst met een paar familieleden van Michael zijn moeder. Deze famillie woont in Calgary en voor hun is Mara Lake ook zo'n 500km rijden (Mara Lake ligt zo'n 500km ten westen van Calgary). Wij reizen altijd samen met Michael zijn ouders naar Mara Lake en ontmoeten de familie van Calgary dan aan Mara Lake. We huren daar allemaal een chalet aan Mara Lake en ons grootste tijd bedrijf is babbelen, babbelen, wat wandelen, wat eten, beetje winkelen en nog wat babbelen. Dit is altijd een hele gezellige bedoening en we genieten er elk jaar van.

Omdat Michael zijn ouders niet meer van de jongsten zijn huren wij sinds Ava geboren is een minivan (grote monovolume) om naar Mara Lake te gaan zodat we allemaal samen kunnen reizen in 1 wagen. We kunnen wel met 2 auto's gaan, maar als Ava dan wat vervelend zou zijn in de auto en we willen stoppen, dan is het moeilijk teken te geven aan elkaar dat we even willen stoppen. GSM's werken al heel niet in de bergen, tenzij je iets hebt met sateliet. Dus om het reizen gemakkelijk en aangenaam te houden kiezen wij om een minivan te huren waar we allemaal in kunnen + alles wat we mee willen nemen...en dat is heel wat nu Ava er is. We gingen de dag voor we vertrokken de auto ophalen bij het huur bedrijf omdat we vroeg willen vertrekken 's morgens en dan zijn is dat huur bedrijf nog niet open. De minivan (Dodge Grand Caravan of Chrystler Town & Country) voor 7 personen die we gereserveerd hadden was niet beschikbaar en in dat geval moeten ze iets gelijkwaardigs of beter aan ons verhuren (voor dezelfde prijs). Dus nu krijgen we een super grote SUV waar 8 personen in konden met nog heel wat extra ruimte voor bagage in plaats van die minivan. Wat een monster was me dat...zo groot, maar wel erg cool en super comfortabel om in te zitten! Voor de kenners onder jullie: we kregen een GMC Yukon XL met een 6.2l V8 motor.Wat foto's van de wagen die we huurden en op de heenweg naar Mara LakeMichael had een paar dagen voordat we vertrokken ook vrij genomen, dus we zijn druk bezig geweest met alles klaar te zetten, het huis te poetsen zodat we daar niet direct aan moesten beginnen als we terug waren. We zijn 's morgens rond 8u hier vertrokken en het was bewolkt met wat buien. Na zo'n anderhalf uur tot 2 uren rijden zitten we volledig in de bergen en zie je voor honderde kilometers enkel de weg, de bomen, de bergen en hier en daar een andere wagen. We stoppen dan ook voor een kleine pauze om even de benen te strekken, het toilet te gebruiken en dergelijke. Dit doen we aan de Britton Creek Rest Area langs de Coquihalla Highway tussen Hope en Merrit.

Eens onderweg richting Merrit klaarde het op en hadden we een prachtige blauwe lucht en zon. De volgende stop was Kamloops, hier hebben we lunch gegeten en ook weer wat tijd uitgenomen om even wat te wandelen. We waren rond 12u15 in Kamloops en daarna was het richting Salmon Arm, dat is nog eens zo'n 2 uurtjes rijden en daar doen we onze grote inkopes voor de vakantie (vlees, groenten, fruit, melk en dergelijke). Salmon Arm is dan nog zo'n half uurtje rijden van Mara Lake. We hadden onze tijd genomen en waren dan rond 16u bij Mara Lake. Het was super om de familie van Calgary weer te zien en zij waren zo blij om on ons weer te zien en Ava natuurlijk. Met hun ging alles prima en ze zagen er goed uit. We hebben onze dagen gevuld met veel babbelen, wandelen, babbelen, eten, babbelen, genieten van het weer, babbelen en nog wat meer babbelen...hahaha.


Foto's van ons verblijf bij Mara Lake
Het was een hele gezellige week en het weer viel goed mee. De meeste dagen was het droog met hier en daar wat bewolking en buien, een deel van de dagen was het zonnig en rond de 25-27 graden. We zijn een keertje gaan winkelen in Salmon Arm en daar zijn we met z'n allen gaan lunchen, wat ook heel gezellig was. We zijn ook een keertje naar Sicamous geweest om wat te winkelen, maar verder hebben we geen uitstapjes gemaakt. Op 1 van de warmere dagen zijn we met z'n allen naar Sicamous gereden om daar een lekker vers ijsje uit de hand te gaan eten bij "D Dutchmen Dairy". Dit is een boerderij waar je de dieren kan bezoeken en hier maken ze ambachtelijke ijscreme en hun eigen wafel hoorntjes. Ze hebben daar zeker zo'n 50 verschillende smaken en het ijs is echt overheerlijk. Terwijl wij buiten op een bankje van ons ijs aan het genieten waren kwamen er 2 bussen vol toeristen om ook van dit lekkere ijs te proeven. Ik denk dat ze daar een goede zaak hebben!

De week was zo om en voor dat we het wisten waren we alweer op de terug weg naar huis. De dag ervoor hadden we in de krant gelezen dat er een mudslide (modderstroom) die van de bergen afgerold was wegens hevige regen tussen Hope en Chilliwack. Hierdoor was de snelweg (die wij ook nemen) gesloten terwijl de werkers het zo snel mogelijk proberen op te ruimen. Deze keer vertrokken we met zon en kregen we onderweg wat buien en tegen dat we thuis waren was het weer droog en zonniger. Het was een goede rit naar huis, we hadden weer een paar keer gestopt onderweg. De eerste stop was in Westbank waar we bij Tim Hortons gestopt waren voor een koffie en wat timbits. Timbits zijn kleine ronde donut balletjes, dit is zogezegd het deeg van de donut gaatjes. Dat was lekker en onze tank was weer gevuld voor een paar uurtjes. Voor lunch stopten we in Merrit deze keer en daar hebben we wat gewinkeld bij Wal-Mart. Daarna hebben we wat gewandeld voordat we terug richting Vancouver reden. We zijn langs de snelweg in de bergen nog even gestopt om de benen te strekken. Tegen de tijd dat we in de buurt van Hope waren hebben we toch maar even naar de radio geluisterd inverband met de gesloten snelweg. Het klonk alsof het erg druk was, maar tegen dat we in die omgeving waren was het allemaal al opgeruimd en hebben we er niets meer van gemerkt. Dus een betere rit naar huis dan we hadden verwacht! Het was een heerlijke vakantie en we hebben er goed van genoten!


Foto's van ons verblijf bij Mara Lake en de terug reis

Nog even geduld voor mijn volgende post!

No comments: