Monday, June 13, 2011

Summer is almost here!

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions or a comment, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!


Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan. Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!


~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Een zicht op Vancouver van op Kitsilano Beach!

Het is weer veel te lang geleden sinds ik hier wat geschreven heb. Alles gaat hier zijn gewone gangetje en na de verjaardagen hebben we het rustig aan gedaan. Ik ben met Ava naar de dokter geweest voor haar controle op 1 jaar en dat is allemaal prima verlopen. Ze luisterde naar haar hart, longen, eens in de oortjes kijken, in haar mondje kijken enzovoort. Alles was in orde met haar volgens de dokter, ze was ook onder de indruk dat Ava al zoveel dingen kon aanwijzen zoals neus, voet, kat, hond en dergelijke...dat horen wij natuurlijk heel graag! Verder is haar gewicht en lengte ook prima, ze is vrij groot en zit op het gemiddelde van gewicht. Ava weegt nu 9kg en is 75cm groot. Ze eet nu ook meer vaste voeding en dat heeft ze graag, ze houdt vooral van fruit. Ze heeft ook haar spuitjes gekregen die babies op 1 jaar moeten krijgen. Alles was goed verlopen en ze deed het prima, ze weende wel eventjes maar dat was heel vlug gedaan gelukkig. Lopen doet ze nog niet, maar aan een handje wandelt ze toch al vrij goed. Maar er is geen haast bij, als de tijd daar is dan zullen we het wel merken.

Op 23 mei was het hier Victoria Day en dat is een betaalde feestdag, dus Michael had die dag verlof. In dat weekend beginnen de Hyack Festivals en dan is er vanlles te doen in onze buurt. Origineel begonnen als "May Day festival" wat gehouden werd tijdens het Victoria Day weekend. Elk jaar, ter voorbereiding van May Day, leren lokale schoolkinderen om rond de meipaal te dansen met kleurrijke linten. Er worden Verkiezingen gehouden op basisscholen en 1 van de meisjes wordt geselecteerd te als Mei Koningin, en twee andere studenten van elke school worden gekozen om lid te worden van haar "May Queen Suite" en de "Royal Knights." Er was een kermis, stoet, honden show, antiek show, vanalle kraampjes die vanalles verkochten en een kinderboerderij. We zijn daar met Ava naartoe geweest om naar de stoet te gaan kijken en om naar de kinderboerderij te gaan, ze vond het allemaal geweldig.


Wat foto's van Ava en de Hyack ParadeDe zomer laat stilletjes aan wat van zich horen en we hebben eind mei, begin juni toch wat heerlijke warme en zonnige dagen gehad met temperaturen rond de 25 graden. Dat is toch wel al een beetje zomer, he. Ondertussen hebben we ook nog wat koelere en bewolkte dagen gehad met nu en dan een bui, maar het begint eindelijk toch wat meer op de zomer te lijken! Het werd tijd want we hebben de koudste lente ooit gehad dit jaar, niet dat het erg nat was maar gewoon te fris voor de tijd van het jaar. Laat ons hopen dat de zomer echt zomer zal gaan worden. Ze verwachten een lange en warme zomer, hopelijk hebben ze gelijk. Verder ben ik nog een beetje bezig met het voorbereiden van onze trip naar de Oregon Coast voor deze zomer. We willen de mooiste bezienswaardigheden toch niet missen, he.

Buiten de wandelingen die ik met Ava gedaan heb hier in de buurt zijn Michael, Ava en ik ook een namiddagje aan Kitsilano Beach gaan wandelen en hebben we daar ook eventjes met Ava aan het strand gespeeld. Dat was weer iets nieuws voor haar en ze vond het wel fijn. We hadden een fijne wandeling gedaan van Kitsilano Beach door Vanier Park en zo naar Granville Island. Granville Island is een klein schiereilandje in Vancouver met vele gezellige restaurants, cafe'tjes, een brouwerij, een soort overdekte markt en vele winkels. Er is ook een theatre, gallerijen en dergelijke, allemaal heel gezellig om te bezoeken. We hebben ook lekker wat gegeten buiten op een terras want het was echt zomer achtig die dag. Ava heeft er van genoten, want er was vanalles te doen voor kinderen op Granville Island. Verder houden wij ons goed bezig met Ava, het huishouden, de tuin en andere dingen.


Foto's van onze wandeling van Kitsilno Beach naar Granville IslandNog even geduld voor mijn volgende post!

No comments: