Tuesday, March 8, 2011

Spring is coming...slowly

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions or a comment, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan. Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!


~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Een zicht op downtown Vancouver vanop de Stanley Park seawall

We zijn alweer een paar weekjes verder en er is niet echt nieuws, alles gaat zijn gangetje en met ons drietjes gaat alles prima. We genieten lekker van ons lief dochtertje wat het zo goed doet en zo lief is. We hebben de laatste weken een beetje vanalle soorten weer gehad. Op het einde van februari was het voor een goede week vrij koud met -6 graden 's nachts en zo'n -1 graden overdag. Het was wel heerlijk zonnig en we hadden een stralende blauwe lucht. Daarna werd het wat bewolkt en toen kregen we nog een goei laag sneeuw van zo'n 20cm, maar gelukkig was dat weer weg op 2 dagen tijd en was het terug wat warmer en regenachtig. Vorige week hebben we ook een deel vrij mooie dagen gehad en de laatste paar dagen was het wel wat winderig, maar regelmatig kwam de zon door en het was zo'n +12 graden...een heel verschil met zo'n 10 dagen geleden. De lente komt er stilletjes, maar het zal nog wel eventjes duren. Het komende weekend zetten wij het uur ook weer vooruit en dan hebben we 's avonds tenminste langer licht wat het ook al aangenamer maakt.

Ik ben deze week ook nog eens mijn collega's gaan bezoeken samen met Ava, de laatste keer dat ik met haar geweest ben was ze 3 maanden. Iedereen was zo blij om ons te zien en ze konden niet genoeg krijgen van Ava. Ava was een beetje schuw in het begin omdat er ineens 4-5 personen naar haar stonden te kijken. Ze begon te wenen en ik heb haar dan opgepakt, een paar van mijn collega's deden toen een beetje gek met haar en daarna was ze helemaal tip top. Gieren en lachen tot en met, ze was echt in haar nopjes. De recreatie was ook volop bezig en een collega was volop aan het zingen met gitaar voor alle bewoners. Ava was toen in de armen van mijn collega/vriendin Saara die ze heel graag had. Ava klapte mee met de muziek en gieren dat ze deed, ze had rode wangen tegen dat we naar huis gingen en ze was op weg naar huis in slaap gevallen. Het was tof om iedereen weer te zien en terwijl ik daar was hadden ze mij ook gevraagd of ik een paar diensten kon werken omdat een collega haar broer overleden was in de Filipijnen (zij is ook Filipijnse). Geen probleem, want het is bijna een jaar geleden dat ik gestopt ben met werken en die extra centjes zijn altijd welkom.


Wat recente foto's van Ava en een filmpje van haar en de sneeuw

De week voor we die sneeuwval hebben gehad ben ik samen met een vriendin en Ava een paar keer heerlijk gaan wandelen. We hadden besloten op 1 van de dagen dat we samen de hele zeemuur (een wandelpad) rondom Stanley Park gingen doen, dit is in totaal zo'n 10km om een volledige rondje te doen. Het is een vlak cementen pad tegen de buitenkant van Stanley Park en volledig langs het water op waardoor om elke bocht prachtige zichten hebt op ofwel de zee, ofwel de stad, of de bergen. Heerlijk om te doen om een zonnige dag, wat wij toen hadden. Sinds het vlak is en volledig cement is het wel gemakkelijk om te wandelen en fijn ook met de kinderwagen voor Ava. We hadden lunch meegenomen zodat we halverwege konden stoppen aan een overdekte picnic plaats uit de wind en wat in de zon. Dat was heerlijk zo in het zonnetje en uit de wind, je voelde echt niet dat het maar +2 graden was. We hebben genoten van de wandeling en dat gaan we zeker nog eens doen!

Stanley Park is een prachtig park en een stuk ongerepte natuur wat zo'n 405 hectare omvat. Dit prachtig park is een soort schiereiland wat aan 1 kant vasthangt aan "downtown Vancouver" (het centrum van de stad). Stanley Park was officieel geopend in 1888 in herdenking van Lord Stanley en is ondertussen het grootste stadspark in Canada en het derde grootste in Noord-Amerika. De grootste attractie van dit park is de "seawall", een stenen muur/dijk rondom het park die 9km lang is en langs het water ligt. Deze seawall wordt zowel druk gebruikt door wandelaars, fietsers en inlineskaters omdat er geen auto's mogen komen, er is een apparte weg voor auto's. Het grootste deel van Stanley Park is nog bos en men schat dat er zo'n 2 miljoen bomen te vinden zijn waarvan een die gerust zo'n 75 meter hoog kunnen worden en vaak meer dan 100 jaar oud. Het park telt in totaal zo'n 200km aan wandelpaden en wegen, Verder kan je hier vooral genieten van een prachtig zicht om elke hoek op ofwel het centrum van Vancouver, de Lions Gate Bridge, Noord Vancouver, West Vancouver, Burnaby en de bergen natuurlijk. Er zijn ook verschillende mooie stranden en het gerenommeerde Vancouver Aquarium met zeeotters en witte dolfijnen. Dit park is zeker iets wat je niet mag missen moest je ooit eens in Vancouver zijn.


Foto's van onze wandeling romdom Stanley Park!We zijn ook nog een goed uur gaan wandelen in Barnet Marine Park wat ook mooi is, maar het waaide zo hard die dag dat we goed doorgestapt hebben. Ava was lekker ingeduffeld in een warme zak die je in de kinderwagen kan leggen, ik denk niet dat het leuk zou vinden als het zo hard in haar gezicht zou waaien. Michael en ik zijn vorig weekend nog gaan wandelen, het was bewolkt maar droog en de zon probeerde wel wat door te komen. We waren terug naar het Traboulay PoCo Trail geweest hier zo'n 15 minuten vandaan, maar dan aan de overkant van de sloot zodat was noordwaarts langs de rivier op wandelden in plaats van zuidwaarts zoals de vorige keer.

Dit gebied komt voor sommigen misschien bekend voor, vooral als je de Twilight films gezien hebt. Deze films zijn in Vancouver en omliggende omgeving gefilmd, behalve de eerste film. De scenes waar Jacob Bella leert motor rijden in New Moon, de scene waar Jacob Bella kust maar wat zij niet wil en hem eens goed op zijn gezicht slaat is allemaal in deze omgeving bij de rivier opgenomen. Een straatje voordat je aan deze omgeving aankomt kan je Jacob zijn huis ook zien en daar waren we dit weekend toevallig langs gereden en ja daar moest ik toch wel een foto van nemen, he. Blijkbaar hadden ze 2 dagen geleden hier gefilmd, maar dan kan je niet bij het huis want ze sluiten de hele straat af. Ze zijn naar het schijnt tot half april in Vancouver en omgeving voor het filmen van "Breaking Dawn part 1 & 2". Ik heb alle boeken van de films gelezen en vindt ze heel mooi, de films zijn ook wel te doen...maar de boeken zijn toch wel veel mooier. Ik vind de films vooral interessant omdat het allemaal in onze omgeving gefilmd is.


Wat foto's van het Traboulay PoCo Trail en Jacob's huis!Nog even geduld voor mijn volgende post!

3 comments:

Blogger said...

Did you know you can shorten your long links with Shortest and earn cash from every click on your shortened links.

Blogger said...

Easily Boost Your ClickBank Traffic And Commissions

Bannerizer made it easy for you to promote ClickBank products by banners, simply go to Bannerizer, and grab the banner codes for your chosen ClickBank products or use the Universal ClickBank Banner Rotator Tool to promote all of the ClickBank products.

Kalpa Pharmaceuticals said...

Very interesting,good job and thanks for sharing such a good blog.your article is so convincing that I never stop myself to say something about it.
You’re doing a great job.