Thursday, February 10, 2011

Walks, lunches, good times...

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions or a comment, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan. Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!


~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Een over False Creek in Vancouver, Canada

Wow, we zijn alweer in februari en het is bijna Valentijntjes Dag. Dit wordt in Canada ook gevierd net zoals in Belgie, maar ieder doet hiermee wat men wil natuurlijk. De ene zal daar veel aan uitgeven met cadeautjes, etentjes om er een super speciale dag van te maken en anderen doen niet veel of doen helemaal niets. Wij doen meestal niet veel, ik koop wel altijd een mooie kaart voor Michael, ik maak meestal ook een speciaal ontbijt en soms gaan we wel eens uit eten 's avonds. Een mooie wandeling ergens aan het strand of in een park doen we ook al eens als het mooi weer is. De andere keer halen we eten uit en kijken we gezellig naar een film ofzo, maar cadeautjes geven we elkaar meestal niet tenzij we echt iets vinden wat we elkaar willen geven. Voor ons is het gewoon een gezellige dag om eens extra aandacht aan mekaar te schenken of wat romantisch te doen, dat is toch ook mooi! Voor deze Valentijntjes Dag zijn we niets speciaals van plan. Ik maak waarschijnlijk wel een lekker ontbijt voor de gelegenheid, maar verder hebben we (nog) geen plannen.

Ava groeit nog steeds als kool, maar ze doet het wel goed. Ze is nog altijd braaf, slaapt nog altijd goed en eet ook vrij goed...we hebben echt niets te klagen. Ze kan al in haar handjes klappen, echt tof om te zien als ze dat doet. Kruipen gaat ook al vrij goed en ze stapt enorm graag als we haar vasthouden...dat is haar favoriete bezigheid. We stappen toch elke dag een beetje met haar in de gang en ze kruipt ook graag een keertje heen en weer in de gang. We zijn met haar en met Michael zijn moeder een dagje gaan shoppen in Amerika waar we een park voor haar gekocht hebben zodat ik haar af en toe daar kan inzetten als ik wat moet doen en ik kan haar niet in de gaten houden. Ze speelt graag in haar park en het is ook fijn om het beneden neer te zetten als we 's avonds TV kijken. Maar ik zet haar daar niet al teveel in want ik wil haar ook laten rondkruipen, wat met haar stappen, haar in de exersaucer laten spelen en dergelijke. Ik ga ook regelmatig wandelen met Ava en in het weekend samen met Michael. Dat vindt ze ook heel fijn, zeker in haar nieuwe buggy zodat ze alles kan zien.


Wat recente foto's van Ava en een filmpje in haar parkAls het lukt en we hebben beiden tijd dan ga ik ook 1 keer per week uitkomt dan ga ik ook 1 keer op bezoek bij mijn vriendin of zij bij mij, soms gaan we lunchen of wandelen met Ava of dergelijke. Vorige week heeft ze mij overhaalt om eens sushi uit te proberen, ik had altijd al zo'n gedacht dat ik dat niet lekker zou vinden...maar goed laat het ons proberen en dan zal ik het zeker weten. Wij zijn bij Sushi California gaan eten bij ons in de buurt. Als we binnen kwamen kregen we een goed plekje bij het raam en ik zag daar chopsticks liggen...stokjes om mee te eten. Ik heb dat pakje open gedaan zodat ik alvast wat kon oefenen met die stokjes. Dat lijkt me toch moeilijk om eten op te pakken met zo'n stokjes, maar kom ik ging het proberen. Toen mijn sushi rollen eraan kwamen vond ik eigenlijk wel dat het er vrij lekker uit zag. Ik zat klaar om aan te vallen met mijn stokjes, ik probeerde met veel moeite een stukje van de sushi op te nemen met de stokjes toen mijn sushi opeens 360 graden ronddraaide tussen mijn stokjes. Hahahaha, Julie verslikte zich bijna in haar sushi van het lachen en ik kon niet meer op van het lachen. Ik heb dan maar een vork gevraagd want ik zou daar de volgende dag nog zitten als ik met die stokjes moest eten!

Ik moet toch toegeven dat sushi niet echt iets voor mij is. Niet dat het helemaal niet smaakte, maar ik ben er in elk geval niet gek van. Misschien is het iets wat je dikwijler moet eten om het gewoon te worden, of misschien had ik net iets wat niet zo lekker is. Ik weet niet of ik ooit nog eens sushi ga eten, maar moest dat zo zijn dan zal ik zeker wat anders kiezen. Ik had twee verschillende sushi rollen (dynamite roll & eentje met smoked salmon), de ene vond ik niet lekker maar die andere was wel te doen. En dat restaurant waar wij waren is naar het schijnt heel goed en erg goedkoop voor sushi. Voor de twee rollen die ik had was het maar $8.00 (zo'n 6 euro). Ik vond wel dat je veel eten kreeg voor die prijs, je kreeg daar ook nog gratis thee bij zoveel als je wil. Ik had met die ene rol eigenlijk genoeg en mijn vriendin Julie heeft de rest mee naar huis genomen want zij is er zot van.

We hebben de laatste tijd ook weer mogen genieten van wat prachtige zonsondergangen. We hebben redelijk mooi weer gehad met heel wat zon en enkele dagen was het zo'n +11 graden, maar de laatste week vroor het 's nachts toch weer lichtjes en was het overdag zo'n +5 graden. Ik heb weer wat mooie foto's kunnen nemen van wat zonsondergangen bij ons thuis.


Sushi (foto's door Julie) en wat zonsondergangen bij ons thuis!

Julie had nog een dag vrij deze week en omdat het mooi weer was hadden we besloten om samen te gaan wandelen. Ik wou graag ergens aan het water gaan wandelen en stelde voor dat we ofwel naar Kitsilano zouden gaan ofwel naar Stanley Park. We hebben dan gekozen voor Kitsilano en vandaar konden we dan naar Vanier Park wandelen en zelfs tot Granville Island als het niet te ver was. Het was frisjes, zo'n +6 graden maar het zonneke scheen en er was niet veel wind wat het wel aangenaam maakte. Ava was ook mee natuurlijk, ze gaat altijd met me mee op uitstapjes want ze geniet ook van de wandelingen en dergelijke. We begonnen aan Kitsilano Beach en volgenden zo het wandelpad naar Vanier Park vanwaar je prachtige zichten hebt op English Bay, Stanley Park, downtown Vancouver en de bergen. Het leek ons toch een heel stuk om naar Granville Island te wandelen, maar we gingen ervoor en als het te ver was konden we altijd terug keren. Nu was het helemaal niet zover als dat het lijkt, we waren op een goed half uurtje wandelen al bij Granville Island. Het was een prachtige wandeling en we hebben er volop van genoten.

Granville Island is een klein schiereiland tegenover Downtown Vancouver, onder de Granville Street Bridge. Ooit was Granville Island een industriegebied, maar tegenwoordig is het uitgegroeid tot een op commercieel en toeristisch vlak aantrekkelijke buurt. Je vindt er een public market die overdekt is en hier kan je vanalles kopen zoals verse vis, groenten, fruit, patisserie en vele andere specialiteiten. Op Granville Island vind je ook galerijen, theaters, vele unieke winkeltjes en restaurants. In deze buurt ligt ook de Granville Island-brouwerij, waar je kunt deelnemen aan een bierproef-tour. Wij zijn even door de public market gewandeld en hebben dan besloten om te lunchen bij "Bridges" en dat was overheerlijk. Ik had de "grilled wild BC sockeye salmon with challot butter & roasted root vegetables", echt heerlijk. Mijn vriendin had de "steamed mussels chorizo & roasted garlic" en ze zei dat dat ook heerlijk was. Ava zat is haar eigen eetstoel en vond het wel gezellig zo om bij de grote mensen aan tafel te zitten. Terwijl wij op ons eten aan het wachten waren heb ik haar wat eten gegeven dat ik had meegebracht. Het was een heerlijke dag en we hebben er van genoten. Dat zullen we zeker nog eens doen.


Wandeling van Kitsilano naar Granville Island in Vancouver!Nog even geduld voor mijn volgende post!

No comments: