Friday, September 3, 2010

It's already September

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions regarding this, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!


Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan met dit blog. Als iemand hier vragen over heeft, dan mag je me altijd CONTACTEREN! Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Ik ben naar Canada verhuisd in april 2000 om bij mijn Canadese vriend te gaan wonen waar ik ondertussen ook mee getrouwd ben. Als er enige vragen of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Een zicht vanop Burnaby Mountain in onze buurtWow, niet te geloven dat het alweer september is. Dit weekend hadden we in Canada een verlengd weekend want maandag was het "Labour Day", daarna begint te school hier weer voor iedereen. Labour Day is zoiets als de dag van de arbeid in Belgie die op 1 mei gevierd wordt. In Vancouver en omgeving is dit ook het laatste weekend van de PNE (Pacific National Exhibition). Dit is een soort grote kermis in een klein pretpark in Vancouver. Daar worden ook verschillende tentoonstellingen gehouden, een hondenshow, optredes en noem maar op. Misschien dat we daar dit weekend nog wel eens naartoe gaan. Het is mooi weer en het zal dan wel druk zijn op de PNE. We hebben nog heerlijk zomer weer gehad de laatste paar weken, behalve 1 dag dat het echt hard regende.

Vorige week ben ik nog een paar keer gaan winkelen met Ava en ook gaan wandelen. We zijn op zoek geweest naar een soort eetstoel voor haar om in te zitten aan de tafel. Als ze 4 maanden is kan ik beginnen met een soort pap te geven aan Ava en dan moet ze toch iets hebben waar ze degelijk in kan zitten. Onze keuken niet zo groot, dus we hebben gekozen voor een stoeltje dat je op een gewone stoel kan vastmaken en dat werkt prima. Nu kan ze lekker hoog zitten bij ons aan de tafel en dat vindt ze precies heerlijk. We hebben ook nog een play gym gekocht van Baby Einstein en daar amuseert ze zich ook goed mee. Hier beneden kan je 2 filmpjes zien hiervan, de kwaliteit is niet super maar je heb dan toch een idee.


Een paar filmpjes van Ava in haar nieuwe stoel en op haar speelmat

En nog wat recente foto's van Ava
Verder is er niet zoveel nieuws. Michael en ik zijn op een zonnige namiddag in het weekend naar Burnaby Mountain geweest en naar Barnet Marine Park voor een fijne wandeling met Ava. Dat is altijd genieten, zeker als Ava wakker is en alert...zo kan ze er zelf ook wat van genieten want ze kijkt zo graag rond. Op Burnaby Mountain was een huwelijks ceremonie bezig in de rozentuin, die hadden vrij mooi weer hier voor. De zichten op Indian Arm en de omliggende bergen waren weer zo mooi als altijd. Na hier wat tijd door te brengen zijn we naar Barnet Marine Park gereden waar we het wandelpad langs het water volgenden, dit is ongeveer 1.5km enkele weg en je kan er genieten van de zeelucht, de bergen, het water, vogels en meer. Daarna zijn we nog lekker Chinees gaan uithalen en dat hebben we thuis opgepeuzeld, hmmm dat was lekker.

Verder is met Ava alles prima, ze groeit als kool en weegt ondertussen een 6kg en is zo'n 65cm groot. Als ze 4 maanden is ga ik haar weer eens laten wegen en meten in de kliniek. Begin oktober is het ook weer tijd voor haar volgende spuitjes, maar dat is gelukkig nog eventjes. Ik bel ook nog steeds 1 tot 2 keer met mijn moeder en dan kan ze Ava af en toe ook aan de telefoon horen als ze zo aan het brabbelen is. Ze mist Ava enorm en ik kan me voorstellen dat het niet gemakkelijk is om haar niet te kunnen zien opgroeien, maar we sturen regelmatig foto's en zo kan ze hopelijk toch een beetje haar groei en doen volgen.

Omdat het Labour Day weekend was waren in sommige winkels wat goede koopjes. We waren naar de shopping geweest en gezien dat er 50% korting bovenop de laagste prijs op het ticket bij de baby kleding. We hebben een deel leuke dingen gekocht voor Ava, voor nu en ook al wat dingen voor als ze 6, 9 en 12 maanden is. Sommige pakjes bestaande uit 3 stuks waren maar $3.00 (een 2.60 euro), dat kan je toch niet laten liggen en zeker niet als het mooi is. We waren er dus goedkoop vanaf en dat is wel fijn omdat ze nu zo groeit en de kleding niet heel lang kan aan doen.


Wat foto's van Burnaby Mountain en Barnet Marine Park
Nog even geduld voor mijn volgende post!

No comments: