Wednesday, May 5, 2010

The countdown has begun!

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions regarding this, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to puchase any of my photos! Thanks in advance!Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan met dit blog. Als iemand hier vragen over heeft, dan mag je me altijd CONTACTEREN! Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Ik ben naar Canada verhuisd in april 2000 om bij mijn Canadese vriend te gaan wonen waar ik ondertussen ook mee getrouwd ben. Als er enige vragen of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Zonsondergang gezien vanuit ons huisHet is alweer bijna een maand geleden dat ik hier nog wat schreef. Dus hoogtijd voor een beetje nieuws. Het aftellen naar de geboorte van ons baby’tje is zo stilletjes aan begonnen. We zijn er helemaal klaar voor, de baby kamer is in orde en mijn spullen om mee te nemen naar het ziekenhuis liggen ook al klaar. Ik ben gisteren weer naar de maternity clinic geweest en de dokter heeft alles weer eens goed nagekeken. De baby zit omgedraaid met het hoofd naar beneden zoals het hoort en is al wat gezakt in mijn bekken, maar nog niet volledig. Mijn cervix is ook al wat aan het rijpen, maar opening heb ik nog niet. De dokter wil me volgende week dan weer zien als de baby er nog niet is en dan zou ze het erover hebben om mij ingang te zetten in die week erna ergens.

Hier in Canada laten ze je niet graag verder gaan dan 41 weken in de zwangerschap en volgens hen ben ik op 11 mei uitgeteld, dus het kindje zou toch moeten komen op of voor 18 mei. Ik weet niet precies hoe ze aan die 11 mei geraken want bij mijn huisdokter waar ik tot 20 weken gevolgd werd was ik uitgeteld rond de 13de mei en na de eerste echografie liet mijn huisdokter me weten dat ik uitgeteld zou zijn op 15 mei (mijn eigen verjaardag). Dat is dus weer een andere datum. Ik weet wel dat ze de geboortedatum toch nooit precies kunnen weten en een paar dagen maken natuurlijk niet veel uit. Dus we zullen zien hoe het vordert tegen volgende week en hopelijk wil de dokter het niet te snel in gang zetten. We wachten (on)geduldig af.


Het baby bedje in de baby kamer

De baby kamer


Verder gaat alles nog goed met mij en ik voel me ook nog goed. Ik doe nog bijna alles in huis, behalve wat van de de zwaardere dingen die laat ik aan Michael over en hij doet dat allemaal met veel plezier voor mij. Hij is echt zo behulpzaam en zegt dat ik het rustig aan moet doen en maar veel moet rusten want hij kan ook helpen in het huishouden. Wat een schat van een man. Maar omdat ik nu al eventjes niet meer ga werken ben ik wel blij dat ik wat kan poetsen, eten maken of andere dingen kan doen zodat ik me toch wat bezig kan houden. De hele dag niets doen is ook maar niks. Nu en dan heb ik wel eens een dagje dat ik echt de luierik uithang en buiten eten koken en een paar kleinere klussen echt niets doe...dat doet ook eens goed om zo’n lekkere luie dag te hebben!

Verder zijn we ook nog bezig met wat renovaties aan de buitenkant van het huis en gaat er nieuwe cement gegoten worden voor ons pad van de straat naar het huis toe. Daar zijn ze nu al mee bezig omdat die cement mannen in de zomer blijkbaar geen tijd hebben. In de zomer komt er dan ook nog nieuwe verf op het huis, nieuwe panelen over het hout en de trap bij de voordeur gaat een extra trede bijkrijgen en deze wordt dan bezet met tegels. We denken dat het er allemaal erg mooi gaat uitzien eens ze er klaar mee zijn. De lente is ook volop bezig, alhoewel het soms lijkt alsof onze winter zonniger en warmer was dan de lente tot nu toe. Het is soms nog wat druilerig weer met maar een 12-13 graden, dat is toch frisjes voor de tijd van het jaar. In april hebben we wel al wat zonnigere en warmere dagen gehad met zo'n 20-22 graden, heerlijk genoeg om op ons terras te barbequen. Alles ziet er nu weer een heel stuk groener en voller uit en vele mooie bloemen staan nu volop in bloei. De lente kan toch een mooie tijd zijn, he.


Een foto in onze buurt en wat bloemen in onze tuin

Ik ben vorige week nog lekker gaan lunchen met een vriendin van me, het is toch altijd eens gezellig om er op uit te gaan. Ik had haar alweer een hele tijd niet gezien en wilde toch nog eens met haar afspreken voordat de baby er is. Met mama bel ik ook nog elke week, die zit ook al ongeduldig te wachten op de geboorte van ons kindje en ik kan me voorstellen dat het niet gemakkelijk is omdat ze zover weg is. Het goede nieuws is dat ze in juni deze richting uitkomt en haar kleinkind kan ontmoeten...wat kijken we daar erg naar uit! Verder is er eigenlijk geen nieuws meer, alles loopt of rolletjes en we nemen elke dag zoals die komt. Ik ben ik eigenlijk nergens meer geweest en ben ook niet meer uitgegaan om foto’s te gaan nemen...tja, ik moest maar eens opeens voelen dat ik ga bevallen. Dat zou niet ideaal zijn als ik daar ergens in het midden van het natuurschoon zat en niet weg kon...hihihi. We hebben in elk geval toch weer mogen genieten van wat mooie zonsondergangen die we vanuit ons huis kunnen zien. Dan neem ik daar toch wat foto’s van, he.


Wat foto's van een mooie zonsondergang gezien vanuit ons huis

Nog even geduld voor mijn volgende post!No comments: