Monday, October 10, 2016

Blogje voor augustus & september 2016Blogje voor augustus & september 2016
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!
 

Beautiful view of Pitt Lake in Pitt Meadows near Vancouver, BC, Canada
Weer eens erg bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's. 

Wow, ik denk dat het mij eindelijk gaat lukken om mijn blog bij te werken. Joepie na zovele maanden, het werd tijd!! Maar laat mij eerst beginnen met onze belevenissen tijdends de maand augustus. Wij hadden het hondje van Michael zijn mama voor een halve dag. Michael was werken die dag, maar Ava en ik waren thuis en hadden besloten om met "Tiny" het hondje ergens te gaan wandelen. We gingen richting "Buntzen Lake" waar ze een honden strand hebben. Buntzen Lake is een mooi meer met prachtige zichten, vele mooie wandelpaden door het bos, een groot strand, picnic tafels en meer. Ik vrees dat Tiny daar een beetje te schuw voor is om los te lopen of in het water te spelen, maar we zien wel...we gaan in elk geval een stevige wandeling met haar maken! Buntzen Lake is zo'n 20-25 minuten rijden van ons thuis, dus niet al te ver. Tiny bibberde al een beetje omdat we haar ergens mee naartoe namen waar ze nog nooit geweest was. Het was een heerlijke zonnige dag en eens aangekomen bleef Tiny dichtbij ons want ze had het er niet echt op. Ze is zo schuw en is zulke trips naar het park niet gewoon. Er waren hier redelijk wat honden te vinden op het stukje strand wat speciaal afgemaakt is voor honden. Ava was in de wolken, want ze houdt enorm veel van honden. Ze ging naar zowat elke honden eigenaar om te vragen of ze hun hond mocht aaien. Ze vroeg ook aan de meeste of hun hond een meisje of jongen was en nog vanalle vragen...hihihi, Ava wist aan hun allen te vertellen dat ze later een honden opvang wil openen en dat ze daarom zovele vragen moet stellen...hahaha! Daarna deden we een stevige wandeling in het bos. Tiny vond dat precies wel een stuk aangenamer, want ze had het toch niet zo op al die grote honden op dat honden strand. We hebben genoten en zijn na een paar uurtjes weer richting thuis gereden. Het was eens wat anders, maar Tiny was blij om Michael zijn ma weer te zien.

Ik had Julie ook al weer even niet gezien, het moest juist zo lukken dat zij werkte als ik vrij had of andersom. We hadden dan eindelijk een dagje samen vrij en als het mooi weer was gingen we er op uit om ergens te genieten van dit mooie weer. Ik was al heel lang niet meer bij "Deep Cove" geweest, dus we hadden afgesproken om daar naartoe te gaan. Deep Cove is zo'n 25 minuten rijden van ons thuis en gelegen in North Vancouver. We vertrokken rond 9u30 en onderweg net voor we bij Deep Cove waren stopten we bij "Tim Hortons" om daar wat snacks uit te halen en een lekkere koffie. Ava wou graag wat "Timbits" hebben en dat is hetzelfde als een donut maar in plaats van een ronde schijf met een gat erin, krijg je balletjes. Je hebt er met glazuur, je hebt met kaneel, je hebt er met karamel, met chocolade en nog vele andere smaken. Julie nam een ontbijtbroodje en ik had ook een kleine versnapering en een heerlijke koffie. Eens aangekomen bij Deep Cove zochten we ons een picnic bank uit en hier gingen we heerlijk in het zonnetje zitten om te genieten van onze versnaperingen en het prachtige zicht. Het was rustig en de temperatuur was nog niet te warm op dit uur van de dag. We bleven hier een tijdje rondhangen en daarna gingen we verder voor een korte wandeling. Na de wandeling gingen we verder, we zouden met Ava naar een speeltuin gaan, maar eerst gingen we naar "Mount Seymour" om te kijken of daar een mooi zicht te vinden was van daarboven. Ja, hier was het ook mooi en we konden Mount Baker (gelegen in Washington State, USA) redelijk goed zien van hier. Het begon nu toch redelijk warm te worden, maar gelukkig was er toch een heerlijk briesje. Na Mount Seymour gingen we met Ava naar Cates Park waar ze dan nog een tijdje op de speeltuin kon spelen voordat we weer naar huis gingen! Dat was echt een zalig dagje en hier komen we zeker nog wel eens naartoe!

In de laatste paar weken van augustus had ik ook nog redelijk wat dagen vrij door de week, dus Ava en ik gingen van haar laaste weken vakantie nog volop genieten. We zijn samen een dagje naar West Vancouver gegaan waar ik een fijne speeltuin gevonden had recht aan het strand. Ava speelden daar een tijd en daarna gingen we wat wandelen aan het strand. Hier hadden ze ook weer een honden strand, dus Ava wou graag vragen aan sommige van de honden baasjes of ze hun hond mocht aaien. Ik heb haar geleerd dat ze het altijd eerst moet vragen, want je weet nooit hoe zo'n hond reageert op vreemde mensen/kinderen. Ze ging het heel netjes vragen en de meesten vonden het geweldig dat ze het zo lief vroeg en ze mocht dan meestal de hond aaien. Hier hebben we een tijdje doorgebracht voordat we weer verder gingen. Ik wilde graag naar Cypress Mountain rijden, wat maar een 10 minuten is van waar we waren. Van hier boven zijn de zichten op downtown Vancouver prachtig, maar de zon zat eigenlijk recht in ons gezicht en dat is niet ideaal voor foto's...maar ach, dat geeft niet zo want de zichten zijn toch heel mooi van hierboven en ik heb toch wat foto's kunnen nemen. Ava en ik hebben genoten van ons dag uitstapje. Verder zijn we nog een keertje naar Burnaby Mountain geweest bij ons in de buurt omdat ik geen zin had om ver te rijden. En het plus punt is dat het maar 10 minuten rijden is en de zichten zijn schitterend, dus ik mag niet klagen, he! :) Er is daar ook een kleine speeltuin, dus Ava had ook wat vermaak voordat we weer naar huis gingen. En zo zitten we dan alweer aan het einde van augustus!Foto's van Buntzen Lake, Deep Cove en Mount Seymour bij Vancouver

  
Foto's van West Vancouver (Ambleside & Cypress Mountain) alsook Burnbaby Mountain
 
In de meeste provincies van Canada begint de school pas de dag na "Labour Day", dit is zoiets als de dag van de arbeid maar wordt ook gezien als het onofficiele einde van de zomer omdat de scholen weer terug beginnen en de vakanties voorbij zijn voor studenten. Labour Day wordt gevierd op de eerste maandag van september en dat was op 5 september dit jaar. Vele families genieten dan nog van een laatste weekendje weg en als het mooi weer is dan kan je er zeker van zijn dat het redelijk druk is op toeristische plekken. Het weer was niet al te veel soeps en wij hebben eigenlijk niets speciaals gedaan dat weekend. We zijn met Ava gaan winkelen om haar nog een paar dingen te kopen voor school en dat was het. En op 6 september was het Ava's eerste schooldag, ze gaat naar het eerste studiejaar...maar het was die dag maar een half uurtje kennismaking. Dus eigenlijk begon de school pas op 7 september en ze is zo blij dat ze naar het eerste studiejaar gaat! Het volgende weekend was het droog en had Michael met iemand afgesproken in Richmond om wat voor zijn auto te kopen. We maakten hier een namiddagje/avondje van en gingen voor een wandeling bij "Steveston Village". Dit is echt nog zo'n typisch vis dorp aan het water waar je nog steeds verse vis kan kopen recht vanop de boten. We wandelden van Garry Point Park, een park aan het water waar we parkeerden richting Steveston Village wat maar zo'n 10 minuutjes wandelen is. De wolken zagen er ook speciaal uit die dag en dat gaf mooie zichten!! Het was een fijn namiddagje en we aten daar 's avonds bij "Pajo's" heerlijke "fish & chips" en dat is gefrituurde vis met frietjes, erg lekker!

Half september moest Michael zijn moeder naar Maple Ridge (een 20 minuten rijden van hier) om daar in het ziekenhuis haar cataracts te laten weghalen. Ik had die dag vrij, dus ik ging met haar mee. Ze moest daar 2 uren op voorhand zijn en dan de cataract procedure zelf zou een half uurtje duren. Ik ben bij haar gebleven totdat ze met de oogdruppels begonnen, zo'n uur voor de procedure en dan kan je gaan tot na de procedure. Ik had mijn camera meegebracht want het was mooi weer en ben daar in de buurt wat gaan wandelen om wat foto's te nemen. Ze hadden mijn gsm nummer daar en als er iets was konden ze mij bellen. Net als ik terug in het ziekenhuis was kwamen ze met haar buiten de procedure kamer, alles was prima verlopen en ze mocht zo'n 15 minuten later alweer naar huis. Ik had zo graag nog eens naar Pitt Lake zelf willen gaan, maar omdat het gsm bereik daar soms wegvalt ging ik liever niet in geval ze mij zouden bellen van het ziekenhuis terwijl mijn schoonmoeder haar cataract procedure heeft. Ik ben dan een paar dagen later toch weer terug want ik wou echt nog eens naar Pitt Lake gaan en daar het wandelpad volgen. Het was heerlijk rustig die dag en ik heb genoten van mijn wandeling alsook van het foto's nemen. Wat is dit toch een zalige plek, dit is echt nog zo'n stukje ongerepte natuur op zo'n 25 minuten rijden van ons thuis, heerlijk! 
Foto's van Ava haar eerste schooldag en Steveston Village


 
Foto's van Grant Narrows Regional Park en Pitt Lake in Pitt MeadowsDe laatste 10 dagen van september zijn eigenlijk de mooiste geweest met heerlijk zonnig weer en aangename temperaturen. Er waren nog een deel dagen bij met 25 graden, heerlijk en ik had ook nog wat dagen vrij door de week. Ik ben op 1 van mijn vrije dagen richting Vancouver gereden waar ik Queen Elizabeth Park bezocht, de zichten van hier zijn altijd prachtig. Eens daar aangekomen heb ik een stukje gewandeld en wat foto's genomen van de zichten op downtown Vancouver en de bergen van hieruit. Daarna ben ik verder gereden naar False Creek, dat is een water inham in downtown Vancouver met ook mooie zichten op de stad. Daar is een mini eilandje wat ze gecreeerd hebben tijdens de Olympische Spelen en dat heet "Habitat Island". Er zijn hier wandelpaden op dit eilandje en je hebt prachtige zichten op de stad en het water. Ik was hier nog nooit geweest en was aangenaam verrast hoe mooi het hier was...echt een mini onbewoond eiland in het midden van de stad. Ik heb heerlijk gewandeld en van het mooie weer genoten, ik heb mijn hart ook weer kunnen ophalen door foto's te nemen...het was weer een geslaagd dagje. Ik ben ook nog met 2 vriendinnen van mij naar de lingerie winkel geweest omdat ik een nieuw BH wou gaan kopen. Het was fijn eens zo'n dames dagje, na dat vermoeiende winkelen (hihihi) hadden we toch wat honger gekregen en zijn we lekker gaan eten in een Thais restaurant. We gingen eten bij "Ban Chok Dee Thai Cuisine" wat niet te ver van de lingerie winkel was. We bestelden een paar voorgerechtjes zoals de "lettuce wrap", hier gebruik je de sla blaadjes als wrap om daar je vlees in te leggen en zo op te rollen om te eten, dan hadden we ook de papaya sla om te delen. Ik had de Pad Thai met scampi's, Julie had hetzelfde genomen en mijn andere vriendin had gevulde kippen vleugels. Julie had ook een Thai ice tea of zoiets en dat zag er ook lekker uit. Het eten was echt heerlijk en ook zo mooi gepresenteerd, we hebben er enorm van genoten en gaan zeker nog wel eens terug komen. Dat was een gezellig vriendinnen onderonsje!!

Ik ben al langer aan het denken om eens naar "Grouse Mountain" te gaan, dat is 1 van de 3 bekende bergen in Vancouver. Je hebt Cypress Mountain, Mount Seymour en Grouse Mountain welke alle 3 ski gebieden zijn in de winter en mooie wandelgebieden in de zomer. Cypress Mountain en Mount Seymour zijn te bereiken met de auto, maar Grouse Mountain heeft een gondola naar boven en dit kost redelijk wat geld. Ava was in de zomer geweest met de opvang en vond het zo geweldig, ik zou daar eens met haar naartoe willen in de winter als er een hoop sneeuw ligt. Ik zou wel naar die andere 2 bergen kunnen, maar dan moet ik winterbanden hebben voor de auto vanaf 1 oktober tot 31 maart en ik heb nooit winterbanden op de auto want hier beneden sneeuwt het niet veel. Bij Grouse Mountain kan je de parking goed bereiken tot aan de gondel en voor die weg moet je geen winterbanden hebben. Ik heb besloten om een jaar pas te kopen, als ik 3 keer of meer de berg op ga heb ik mijn geld terug. :) En ik mag telkens 2 tot 3 gasten meebrengen aan 50% korting op de prijs van de gondola trip. In de zomer is er vanalles te doen op Grouse Mountain zoals een stoeltjes lift naar de top, 2 grizzly beren die in een afgemaakte natuurlijke omgeving leven, een lumberjack show, prooi vogel show, eye of the wind, wandelingen met gids, ziplining, helicopter tours en zoveel meer! De zichten van daarboven zijn ook prachtig natuurlijk. In de winter als er sneeuw ligt gaan velen skien, snowboarden of langlaufen. Je kan ook snowshoeing doen en meestal is er een bevroren vijver om te schaatsen. Rond de Kerstperiode zijn er ook vele activiteiten te doen inverband met Kerstmis. Ik ben op de laatste dag september naar Grouse Mountain gereden en ik was er op zo'n 20 minuten. Ik heb een jaarpas gekocht en ben daarna met mijn pas naar boven gegaan. De gondel, zo'n grote bakkenlift, gaat elke dag van het jaar naar boven om de 15 minuten. De trip naar boven is zo'n 7 minuten en je hebt een prachtig zicht op downtown, Capilano Lake en meer. Boven aangekomen ben ik met de stoeltjes lift verder gegaan want ik denk dat deze niet meer open zijn in oktober tot in de winter als de sneeuw er weer ligt. Van daarboven is het zicht nog mooie en kan je echt ver zien, maar het was een beetje mistig beneden en downtown Vancouver was niet zo goed te zien. Ik kan me voorstellen dat het een prachtig zicht is als het helder is en als het licht juist zit. Maar nu dat ik een jaar pas heb kan ik eender wanneer gaan, joepie!! Ik ben ook naar de beren gaan kijken, die lieten zich nu en dan ook eens zien. Ik heb genoten van mijn dagje op Grouse Mountain en kijk er al naar uit om terug te gaan. Zo, en nu ben ik tot aan het einde van september gekomen! Wooohooo, ik heb het gehaald en mijn blog is eindelijk bijgewerkt! Nu hoop ik weer per maand een blogje beginnen te schrijven!Foto's van Queen Elizabeth Park, Habitat Island, Thais & Grouse Mountain
Nog even geduld voor het volgende verslag!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!


2 comments:

Linda said...

Very beautiful photos!!! Warm greetings from Montreal, Canada. :)

Udaan A Fly said...

Nice blog if you want to get high traffic just submit your link on http://guruoftips.blogspot.in/2016/11/how-to-submit-url-link-in-guru-of-tips.html