Friday, September 23, 2016

Blogje voor juni en juli 2016Blogje voor juni & juli 2016
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!
 

Zonsondergang bij Mara Lake in de Shuswap regio van British Columbia, Canada
Weer eens erg bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's. 

Sorry beste lezers, ik ben nog steeds een paar maanden achter op mijn blog, tja we blijven maar proberen om het toch bij te werken...dus hopelijk haal ik het allemaal stilletjes weer in, we zien wel. Nu moet ik weer even in de verleden tijd gaan denken met name onze bezigheden tijdens de maand juni. Juni begon met prachtig weer, het was lekker zonnig en aangenaam warm. We hebben tot nu toe toch al veel mooi weer gehad, hopelijk blijft dat zo de hele zomer verder gaan. In begin juni ben op 1 van mijn vrije dagen naar "Stanley Park" gereden. Dit is zowat het bekendste park in Vancouver, maar het is ook wel een prachtig park met een wandel/fietspad van 10km lang wat volledig rondom het park gaat langs het water op. Om elke draai heb je weer een prachtig zicht op ofwel de bergen, de stad of de oceaan. Er is ook een weg die door het park heen gaat waar je met de auto kan rijden en er zijn vele stopplaatsen onderweg om te genieten van de bezienswaardigheden en de zichten...dit is toch 1 van mijn favoriete plekjes om foto's te nemen in eender welk seizoen. Die dag in juni was geen uitzondering en ik heb hier weer mogen genieten van de prachtige zichten! In het weekend gingen we met z'n drietjes naar Barnet Marine Park in Burnaby op zo'n 15 minuten rijden van ons thuis. Hier heb je een leuk strand waar in de namiddag de zon voor een groot deel achter de bomen zit, zodat het strand wat in de schaduw ligt. Zo kan je hier op een dag met 30+ graden toch nog heerlijk genieten zonder te moeten bakken! We hadden een picnic mee en onze strand stoelen, het was een heerlijk bezoekje dat eindigde met mijn lens die niet meer wilde focussen! Ik kon het niet geloven opeens wilde mijn lens niet meer in en uit zoomen, de focus lukte ook niet meer. Jeetje, wat nu? Als je graag fotografeert dan kan je echt niet zonder een standaard lens. Maarja, nu moet ik wel eventjes zonder vrees ik. Ach, misschien kan ik het dan ook wel als een excuus gebruiken om een degelijke lens te kopen? Ik ging dezelfde avond nog rondneuzen op "Craigslist Vancouver", zo een website waar de lokale bevolking hun spullen online te koop kunnen zetten. Ik kwam daar een standaar lens tegen voor 25 euro. We emailden een paar keer op en neer en deze jongeman was akkoord gegaan met 25 euro voor de lens, dus de dag erop zijn we die lens gaan ophalen en ik kan weer even verder. Natuurlijk is deze lens niet het van het, dus ik ging verder zoeken naar de lens die ik graag wou. Ik heb besloten dat graag de Sony lens wil hebben die perfect bij mijn camera past, deze lens ik nogal duur, dus op hopelijk zou ik deze ergens 2de hands kunnen vinden. Ik hou jullie op de hoogte, maar ondertussen kan ik toch weer even verder met een simpele lens.

Wel, zo'n 2 weken later had ik een 2de hands lens gevonden en we gingen deze ophalen. We gingen akkoord met een bepaalde prijs en deze prijs is de helft van wat de lens in de winkel kost en dat vond ik toch wel een goede deal. Ik had wel gevraagd of ik de lens eerst mag testen en eens goed mag bestuderen voordat ik die ging kopen en dat was geen probleem. Nadat ik de lens gekocht heb gingen we ook een grasmaaier ophalen voor Michael, dus dat waren 2 vliegen in 1 klap. We stopten in de buurt even aan het water en hier ging ik mijn lens al vlug even uit testen. Jee, het maakt toch een groot verschil uit als je een simpele lens hebt of een degelijke lens. De details zijn zoveel beter als de standaard lens, die was echt niet goed. Gelukkig dat ik daar toen maar 25 euro voor betaald heb, want de kwaliteit van de foto's is echt niet zo geweldig. Oooh wat ben ik blij met mijn nieuwe lens! Nu nog wat filters kopen in de toekomst en dan heb ik het wel gehad voor een tijd! Een paar dagen later was er een soort straat festival in onze buurt, we gingen daar met Ava heen omdat het toch ook altijd vanalles heeft voor kinderen. We gaan ook altijd graag even langs bij "Corky de Clown", want ze maakt zulke mooie ballonnen creaties voor de kinderen. Ava wilde graag een hondje en Corky maakte dat voor haar, Ava was in de wolken! Zo rond half juni ging ik naar Burnaby Mountain want het was een redelijk mooie dag. Ik was maar alleen, Michael was werken, Ava naar school, Julie moest werken...maar ik heb deze toffe dame vorig jaar leren kennen via "Instagram" en ze woont hier in de buurt, we hebben al eens met elkaar over de telefoon gesproken maar het meeste is via social media en tot nu toe hebben we elkaar nog niet in persoon gezien. Ze had mij voorheen al een paar keer gezegd als ik ooit eens naar Burnaby Mountain ging moest ik het haar maar laten weten want ze woont er dichtbij en ze zou me daar dan komen ontmoeten! Wel ik had haar een smsje gestuurd dat ik daar zou zijn. Tot mijn grote verbazing had ze tijd en ging ze met haar camera mij komen ontmoeten. Ze houdt namelijk ook erg veel van fotografie. Ze is van Iran, maar woont al in Canada sinds ze 8 jaar is. Ze is getrouwd en heeft een zoon van 14 jaar en ze lijkt me echt een toffe dame. En dat was ze ook, zo lief en zo attent...zo'n lieve mensen vind je niet meer zoveel in deze wereld. We hebben wat zichten gefotografeerd, de rozen in de rozentuin en we hebben vooral veel gebabbeld en dat ging echt zo vlot en gemakkelijk. We gaan dat zeker nog een keertje doen in de toekomst. 
Foto's van Stanley Park in Vancouver
  
Foto's Barnet Marine Park, Blackie Spit, Corky & Burnaby Mountain


 
Eind juni was Julie haar zus in Vancouver voor een paar weken. Zij woont in Newfoundland, wat aan de oostkust van Canada gelegen is en zo'n 7000km van Vancouver. Ze is met haar man in een camper deze richting uitgekomen om voor 5 maanden rond te reizen voor Oost naar West en terug. Ik heb haar een paar jaar geleden ontmoet en het was toen super gezellig geweest, dus we gingen dit jaar ook weer samen komen. Julie, haar zus en ik gingen op een dag dat we alle 3 tijd hadden in de voormiddag naar Jericho Beach en Spanish Banks Beach waarna we ergens lekker gingen lunchen. Bij Jericho Beach wandelden we op de pier, we zagen daar een zeemeeuw die een zeester probeerde te verorberen. De zeemeeuw vloog later weg en ik weet dus niet of het gelukt is om die zeester naar beneden te krijgen, hihihi. We gingen deze keer ook naar een restaurant waar we nog niet geweest waren, het heet "Boa Down Gastropub & Raw bar" in de Olympic Village in Vancouver. Dit was echt lekker en eens iets anders met een Aziatische tint, we hebben hier heerlijk geluncht en hier wil ik zeker nog wel eens terug komen! We hebben een heerlijk dagje gehad. Lynn (Julie haar zus) en haar man gaan voor enkele weken naar Vancouver Island en hopelijk als Lynn en haar man weer terug zijn kunnen we nog eens gaan lunchen voor ze weer vertrekken richting Newfoundland.

Voor Ava was het haar laatste week school, want de laatste week van juni gingen wij naar Mara Lake. Deze trip is zo'n 500km oostwaarts in de Shuswap regio van onze provincie. Deze keer ging Tiny (Michael zijn moeder haar hondje) ook met ons mee op vakantie en we waren benieuwd hoe dat zou meevallen. We vertrokken op 25 juni en kwamen op 2 juli weer terug. De dag dat we vertrokken was bewolkt met een bui hier en daar. We stopten een paar keer meer om te hond even uit te laten en om onze benen te strekken. We stopten in Kamloops voor lunch en in Salmon Arm om te winkelen voor etenswaren. Eens aangekomen bij Mara Lake was het toch heerlijk om de tantes weer te zien. Ze zien er nog allebei goed uit en we hebben weer een hele week om bij te kletsen. Michael en ik gingen 's avonds nog even tot aan het strond om te kijken of er veel strand was. Ja, we hadden een groot strand dit jaar en als we daar stonden te kijken kwam er een soort storm lucht aan over de bergen. Wat was dat prachtig om te zien omdat het net rond zonsondergang was, de wolken kwamen precies naar beneden en we moesten toch gaan vluchten want het begon goed te regenen. Eens terug bij de chalet kregen we ook nog een dubbele regenboog te zien, wauw...wat een prachtige start van onze week. De rest van de week is het zonnig geweest en met temperaturen tussen de 25 en 30 graden, echt ideaal voor het strand. Ava heeft elke dag in het meer kunnen zwemmen en spelen. Wij hebben heerlijk aan het strand kunnen hangen, we zijn een keertje gaan winkelen, we zijn ook weer naar Sicamous gegaan om bij "D Dutchman Dairy" een heerlijke ijsje te gaan eten. We hebben het gezellig gehad met de tantes en met "Tiny" het hondje is het ook super goed meegevallen, ze heeft zich voorbeeldig gedragen. We hebben een heerlijke warme week gehad, de terug reis is goed verlopen en als we weer thuis waren was het een stuk koeler...dat vond ik niet zo erg als we alles moesten uitpakken. ;) Foto's van Jericho Beach en Spanish Banks Beach


 
Foto's van ons bezoekje aan Mara Lake

Na onze week bij Mara Lake is het weer niet zo geweldig geweest met regelmatig buien/bewolking en temperaturen maar rond de 20 graden. Dat is toch redelijk frisjes voor de zomer hier in Vancouver. Rond half juli hebben we een paar warmere en zonnigere dagen gehad en daar moeten we dan toch volop van proberen te profiteren, he. Ik moest met mijn auto naar de garage voor een check up en dat was in Richmond bij de luchthaven in Vancouver, dus we gingen daar naartoe en maakten er een beetje een dagje van. Ikea ligt daar vlakbij, dus we gingen daar met z'n drietjes naartoe voor wat te lunchen en rond te wandelen totdat mijn auto weer klaar was. Sinds we nu toch in Richmond waren hadden ik op voorhand toch al even gekeken of er geen speeltuin in de buurt was voor Ava en die hadden we gevonden. Dus we gingen richting Terra Nova Park bij het water voor een wandeling en Ava kon daar spelen op de speeltuin. Het was een gezellig dagje! De volgende dag was het ook nog redelijk mooi weer, we hadden een lunch ingepakt en gingen met z'n drietjes naar Barnet Marine Park om hier wat uurtjes door te brengen aan het strand. Hier hebben we ook van genoten, het was niet super warm maar toch lekker aangenaam warm.

Michael en ik moesten beiden weer naar het werk en Ava gaat dan naar een opvang tijdens de zomer maanden. Deze opvang is heel fijn want ze doen daar vanalle toffe dingen met de kinderen. Op mijn volgende vrije dag was het weer heerlijk zomer weer en besloot ik om met Ava naar Kitsilano Beach te gaan, we stopten eerst nog bij een ander park in False Creek...maar Ava wilde al vlug naar het strand gaan. Jammer genoeg had ik geen extra kleding meegebracht voor haar omdat we gingen met de bedoeling op de speeltuin te spelen. Ik had niet gedacht dat het zo warm ging zijn en had dus geen handdoeken of extra kleding meegenomen. Maar ach, ze ging toch het water in tot aan haar knieen en was een beetje nat...maar ze droogde toch vlug weer uit in de zon. Het was heerlijk hier aan het strand en we kwamen daar toevallig de groep van haar opvang tegen. Die waren daar ook de hele dag, heerlijk! Ava en ik wandelen nog het strand af en zagen daar iemand in het water met zo'n "Flyboard", die had dus van die jetpacks aan zijn voeten...geweldig om te zien, maar het lijkt me wel een duur grapje om zoiets te hebben. We hebben een tijdje staan kijken want ik vond het zo fascinerend! Ava en ik zijn ook een keertje naar Westminster Pier Park geweest in New Westminster wat maar zo'n 5-10 minuten rijden is. Het is een park aan de Fraser Rivier met speeltuintjes, een wandelpad, een urban strand, hangmatten en andere interessante bezienswaardigheden zoals een grote "W" voor "WOW Westminster", gemaakt uit 4 vrachtschip containers wat deel uitmaakt van een soort publieke kunst tentoonstelling in Vancouver en omgeving. Er zijn hier ook "love locks", men kan een hangslot hangen aan de railing om je eeuwige liefde aan elkaar te verklaren. We hebben hier een paar uurtjes doorgebracht en gingen daarna weer naar huis. En zo komt juli ook weer stilletjes op zijn einde.

Foto's van Richmond, Barnet Marine Park, Kitsilano Beach en Westminster Pier Park

Nog even geduld voor het volgende verslag!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!


3 comments:

Riad Dar Chadia Morocco said...

hé Ann lees altijd met veel plezier je blogs ... ook geniet ik van de mooie foto's. Het is een prachtig land waar je woont Ava groeit en vind dat ze veel van haar papa heeft ! Thanks
Marijke

Blogger said...

Ever wanted to get free Twitter Re-tweets?
Did you know that you can get them AUTOMATICALLY & ABSOLUTELY FREE by registering on Like 4 Like?

Blogger said...

You could be eligible for a free $350 IKEA Gift Card.