Wednesday, October 21, 2015

Hoogtijd voor een blogje: Juni & juli 2015Hoogtijd voor een blogje: juni & juli 2015!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!

Zonsondergang aan Mara Lake in de Shuswap regio van British Columbia, CanadaEerst en vooral weer eens bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's die ik hier plaats! 

Er is alweer een hele tijd voorbij gegaan zonder een blogje en ik zal proberen om het in te halen...want anders ga ik altijd maanden achter blijven, hihihi. Eens even denken of ik nog weet wat er allemaal gebeurt is in juni buiten het overlijden van Michael zijn vader?? Ava was aan nieuw bed toe en we gingen haar eigenlijk een gewoon in een 1 persoonsbed laten slapen wat al op haar kamer stond. Maar toen vond Michael een schitterend auto bed online dat hij wou kopen voor Ava. Ava houdt namelijk van auto's. Het was een mooi rood "Corvette" bed en het ziet er bijna als een echte auto uit. Haar mattras is wel een beetje te dik, maar ach dat maakt niet uit...ze was gewoon super gelukkig met haar nieuwe bed en dat ze nu niet meer op die plastieken mattras moet slapen van haar kinderbed! Verder hadden we in juni redelijk mooi weer en heeft Ava toch veel buiten kunnen spelen. Als het echt heerlijk warm was zetten we het sproeier systeem op zodat ze door de sproeiers kan lopen, heerlijk vindt ze dat! En voor ons heerlijk om te zien. :)

Michael zijn vader is begin juni overleden zoals jullie waarschijnlijk gelezen hebben in mijn vorige blogje. Niet gemakkelijk zoiets, hij was zo'n aangename en lieve man en we missen hem enorm! Normaal gezien gaan we elk jaar in de zomer een weekje naar het binnenland waar we aan een meer (Mara Lake) verblijven zo'n 500km van hier en afspreken met Michael zijn moeder haar zussen. We waren niet zeker of we dit jaar wel zouden gaan, zeker niet als Michael zijn vader nog leefde...maar nu dat hij er niet meer was, zouden we wel gaan of niet? We waren in contact met Michael zijn tantes en beiden stelden voor om toch te gaan, het was toch al allemaal geboekt en betaald. Het zou ons allemaal eigenlijk wel deugt doen want vorig jaar hebben de zussen elkaar ook niet kunnen zien om dat mijn schoonmoeder toen een open hart operatie heeft moeten ondergaan. Ik vond het wel een goed idee om te gaan, fijn voor Michael zijn moeder om haar zussen weer te zien en gewoon fijn voor ons om er een weekje tussenuit te zijn, we zijn vorig jaar niet 1 keer op vakantie geweest. Onze laatste vakantie is alweer geleden van de zomer in 2013, dus we keken er naar uit om te gaan!

Oh ja het valt me net binnen, mijn computer doet het ook weer. Ik heb een nieuwe harde schijf en gek genoeg werkt die oude schijf ook nog steeds. Oke, we gingen dus naar Mara Lake gaan wat zo'n 500km rijden is van Vancouver. We verblijven daar in een chalet dichtbij bij het strand van Mara Lake. Het was een mooie rit zoals gewoonlijk, we vertrokken rond 7u30 in onze grote 4x4 die we gehuurd hadden voor een week. Onderweg hadden we vanalle soort weer, maar meestal was het zonnig met wat wolken, nu en dan ook een buitje maar het was aangenaam met zo'n 20-23 graden. We stopten na zo'n 2 uurtjes om de benen te strekken en reden daarna weer verder. We stopten in Kamloops voor lunch en reden dan verder naar Salmon Arm waar we onze boodschappen doen. Daarna is het nog een goed half uurtje rijden tot aan Mara Lake. Ava deed het prima onderweg, we waren een beetje bang dat het te lang rijden zou zijn...maar dat ging heel vlot! We waren rond 15u bij Mara Lake en het was geweldig om de familie weer terug te zien!! Erg emotioneel deze keer! Die avond gingen we nog even tot aan het strand om te kijken of we wat strand hadden, want de laatste paar keren dat we hier waren was het zo nat geweest in juni en was er geen of heel weinig strand. Er was dit jaar veel strand, zoveel zelfs dat het speeltuintje niet onder water stond. Daar zou Ava zich wel goed kunnen amuseren. Het viel ons ook op dat het helemaal niet druk was hier bij Willow Shores Resort waar wij verblijven. Het ziet er een beetje uit als een campeer terrein, maar al deze campers en sta karavans zijn van iemand en staan niet e huur. Ze hebben hier 6 chalets en 2 modernere huisjes die verhuurd worden. Wij waren de enige die daar gehuurd hadden die week en er was bijna niemand in hun sta karavan, dus we hadden het hele gebied bijna voor ons alleen! :)Foto's van Ava haar bed en bij ons thuisFoto's van onze rit naar Mara Lake en de eerste dag
We hadden de hele week heerlijk weer gehad met veel zon en temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Ava heeft elke dag aan het strand en in het meer kunnen spelen...ze had het er enorm naar haar zin. We zijn ook een paar keer naar Salmon Arm geweest en natuurlijk zijn we ook naar "D Dutchmen Dairy" geweest in Sicamous, hier verkopen ze heerlijke ambachtelijke ijsjes in een wafel hoortje...mmmm zo lekker en ze hebben zeker zo'n 30 verschillende smaken als het niet meer is. We zijn ook een keertje langs het water gaan wandelen bij Sicamous waar Mara Lake en Shuswap Lake in elkaar vloeien. Prachtige plaats en als er geen dennebomen of loofbomen waren dan zou je denken dat je je ergens meer tropisch bevindt. We hebben ook een paar prachtige zonsondergangen gehad en we hebben gewoon heerlijk genoten van het gezelschap van de tantes. We hebben veel bijgepraat, veel kunnen lachen en ook al eens een traantje moeten laten. We hopen dat we dit nog kunnen blijven doen en zolang de 2 zussen nog tot Mara Lake kunnen komen (vanuit Calgary wat ook zo'n 500km is voor hen) gaan we elk jaar weer terug gaan. Dus laat ons hopen dat we allen in goede gezondheid zullen blijven. De rit naar huis was ook weer prachtig alhoewel het erg warm was die dag met 30 graden op de meeste plaatsen.

Eens als we weer thuis waren had ik nog een dag of 2 vrij, het was eigenlijk nog prachtig weer. Een paar dagen later werd het ineens erg mistig, maar het was geen mist...het was rook van bosbranden ten noorden en ten oosten van ons die bij ons over Vancouver bleef hangen. We konden zelf de rook ruiken, zo erg was het en dat kan niet goed zijn voor de luchtwegen. Dus we hebben niet veel tijd buiten doorgebracht tijdens dat rook gordijn. Gelukkig was de geur van rook na zo'n 24 uur volledig verdwenen, maar de mist van de rook is toch bijna een hele week blijven hangen. Het is dan uiteindelijk wat bewolkter geworden en een beetje koeler met zo'n 22 tot 24 graden met wat meer wind. Dit zorgde ervoor dat al die rook wegwaaide en was het weer prachtig helder weer na een paar dagen. Ava, Julie (mijn beste vriendin) en ik zijn een dagje naar Barnet Marine Park geweest waar we heerlijk aan het strand genoten hebben bij zon en 30 graden. We hadden onze lunch mee, dus we konden ons de hele dag bezig houden. We hebben er van genoten!! Verder ben ik ook nog eens in de buurt van Buntzen Lake geweest in Port Moody, maar dan bij Sasamat Lake met White Pine Beach. Prachtig meertje met een heerlijk wandelpad er om heen. Hier hebben Ava en ik genoten van een redelijke goede wandeling met hier en daar wat zichten op het meer onderweg. Prachtige omgeving, was hier al lang niet meer geweest. De volgende keer doen we de volledige 4km rondom het meer! Foto's van onze week bij Mara Lake   

Foto's thuis met de rook, Barnet Marine Park & Sasamat LakeDaarna werd het ineens weer erg zonnig en heel warm met temperaturen tussen de 28 en 32 graden. Bijna te warm om iets te doen, behalve genieten aan het strand of aan het water ergens. Ik had weer wat dagen vrij nadat Michael alweer terug aan het werk was en sinds Ava nog de hele zomer thuis moeten we toch af en toe profiteren van zo'n mooie dagen. Ik 1 van de morgenden een picnic klaar gemaakt voor Ava en mezelf en we gingen naar een strand in Vancouver. Ik wou naar Jericho Beach gaan, maar uiteindelijk zijn we bij Spanish Banks beland omdat de zichten hier net iets beter zijn en het was hier rustig. We parkeerden bij het strand en ik zag daar al een cafe'tje waar picnic tafels stonden met parasols, dus ideaal als we daar 's middag konden zitten. Ik liet alles in de auto zitten totdat het middag was, want de auto was dichtbij het strand geparkeerd en de picnic tafels waren ook dichtbij. Toen we uit de auto stapten en wat rond keken zagen we dat het ook laagtij was. Er waren grote plassen water op het strand en ik kon zo al denken dat Ava hier veel plezier zou hebben. En om eerlijk te zijn, niet alleen Ava...maar ik vind het ook heerlijk.

Gelukkig had ik voor Ava ook extra kleding bij en ik had een handdoek mee...dus we konden onze voeten wel nat maken. We deden onze sokken en schoenen uit en lieten deze bij een boomstronk op het strand staan terwijl Ava en ik met onze blote voeten het water gingen uittesten in de plassen. Heerlijk warm waren die plassen, want het was zeker al boven de 25 graden die morgen. We waren rond 10u al op het strand. De zichten waren heerlijk en Ava leefde zich uit in de plassen. Ze liep rond in cirkels en als ze dat water maar kon spatteren was ze content. We hebben hier een heel stuk gewandeld van de ene grote plas naar de andere tot aan het water. Het was echt wel extreem laagtij en je kan erg ver wandelen voordat je aan de zee was. Ava haar korte broek was goed nat, dus heb ik haar maar wat opgedroogd en wat anders aangedaan. Daarna was het tijd om te lunchen, dat was heel gezellig en aangenaam om hier te zitten bij een ronde tafel onder een parasol met dat prachtige zicht. We aten onze lunch en gingen daarna nog een tijdje het strand op om nog wat te genieten van die heerlijke plassen en de zichten. Ik zou dan rond 14u weer terug naar huis gaan zodat we niet in te druk verkeer zouden terecht komen. Het was een zalig dagje waar Ava en ik enorm van genoten hebben!! 
Foto's van ons bezoekje aan Spanish Banks in Vancouver


Nog even geduld voor het volgende verslag!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!


No comments: