Wednesday, August 5, 2015

Eindelijk een update: April & Mei 2015Eindelijk een update: April & Mei 2015!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!

Zicht op downtown Vancouver gezien van Burnaby Mountain dichtbij ons thuisEerst en vooral weer eens bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's. 

Wow, niet te geloven dat er alweer zo'n goede 4 maanden voorbij zijn sinds mijn laatste blogje. Maarja, jullie zullen wel gelezen hebben waarom ik nu wat minder actief ben met mijn blog en met spijt moet ik nu ook meedelen dat mijn schoonvader ondertussen overleden is (op 3 juni 2015). Het was voor ons toch erg onverwacht omdat hij plots in zijn slaap is heen gegaan, maar natuurlijk zijn we blij dat hij geen pijn heeft gehad. We hadden hem de dag ervoor nog gezien en het ging aangezien de omstandigheden redelijk goed met hem. We hebben nog eens goed gelachen, hij at goed en nam ook geen pijnstillers. De verpleegkundige vertelde ons dat hij om 4u 's morgens nog naar het toilet geweest was en ze hadden hem om 6u dood gevonden in zijn bed. Een schock voor ons, maar een verlossing voor hem want wie weet hoeveel pijn en ellende hem nog te wachten stond...we zullen hem erg missen, hij was zo'n lieve man die een bron van informatie was van alles en nog wat!

Mijn computer heeft het ondertussen ook begeven en het was een grote vraag of ik al mijn foto's nog kon redden. Michael was nog met verlof toen mijn computer het begaf, dus ik moest een paar weken wachten voordat hij de computer mee kon nemen naar zijn werk waar hij vanalle programma's heeft om te proberen mijn foto files op een andere harde schijf over te zetten. Mijn computer start wel op, maar blijft hangen bij het scherm met "Starting Windows"...dus hopelijk is er iets mis met Windows en niet mijn harde schijf. Goed nieuws!!! Michael heeft al mijn foto's kunnen redden en we hebben nu een external harddrive gekocht van 5TB waar alles opstaat. Michael heeft een nieuwe hard drive gekocht voor mijn computer en gaat die erin plaatsen eens we deze ontvangen want de computer zelf is eigenlijk nog een prima. Maar voorlopig zit ik nog eventjes zonder photoshop of eender andere foto programma om mijn foto's kleiner te maken zodat ik ze online kan zetten om te gebruiken op mijn blog. Hopelijk is mijn computer weer tip top in een paar weken!

Zo nu gaan we dan maar even verder met mijn blogje en zal ik onze belevenissen delen van april en mei. Begin april was het Pasen en omdat Michael zijn vader in het ziekenhuis was hebben we niet zoveel gedaan. We hebben toch maar wat eitjes en lekkernijen in de tuin verstopt voor Ava, want dat vindt ze toch wel geweldig. Het is altijd super om haar gezicht te zien als ze weer wat lekkers vindt in de tuin! Mijn prachtige tulpen stonden ook al in volle bloei! Verder waren er hier in onze omgeving zoveel prachtige bloesems te zien. Vooral bij het kerkhof waren de kerselaren in volle bloei, prachtig om te zien. Ik ben een paar keer met de camera op pad geweest om wat foto's te nemen van de bloesems op verschillende plaatsen. Ik ben naar het kerkhof geweest (in New Westminster) om daar wat foto's te maken en dan ook van sommige straten in de Queens Park omgeving van New Westminster waar de straten vol stond met bloesems...echt heerlijk om te zien en te fotograferen.


Een foto van Ava en haar grootvader genomen begin 2015
 
Foto's van paaseitjes rapen bij ons thuis

 
Tulpen in onze tuin 
Bloesems bij het kerkhof en onze omgeving

 
In onze tuin
 
In april was het een beetje meer wisselvallig weer en hierdoor hebben we ook wat minder uitstapjes gemaakt. Ik heb ook redelijk wat moeten werken, dus niet zoveel tijd om hier en daar naartoe te gaan. In 1 van de weekenden waren we naar een park hier dichtbij geweest, gewoon om er even op uit te zijn. Het is een redelijk nieuw park met een wandelpad langs de rivier, onderweg zijn er 2 kleine speeltuintjes, grote houten lig stoelen, een "urban" strand en mooie zichten. Het park heet "Westminster Pier Park" en is zo'n 5 minuten rijden van ons thuis. Het is echt een uniek park met heel wat diversiteit waar het hele jaar door ook verschillende evenementen plaats vinden. Men kan tegenwoordig ook een "liefdes slot" aan de omheining hangen zoals in Parijs. Daar zijn ze op Valentijntjesdag van dit jaar mee begonnen, eigenlijk wel interessant. We zagen daar toch al een deel "love locks" hangen. We hebben hier genoten van een leuke wandeling en Ava heeft op de speeltuintjes gespeeld. Toch fijn om heel eventjes alles te kunnen vergeten en met ons drietjes wat te genieten. 

Op mijn vrije dagen zijn Ava en ik nog een keertje naar Burnaby Mountain geweest om daar te genieten van de prachtige zichten. Hier kom ik toch altijd graag eens naartoe om tot rust te komen en gewoon met mijn camera op pad te zijn. Dit geeft mij toch wat rust en zo vergeet ik ook eventjes alles wat er gaande is. Met Michael zijn vader in het ziekenhuis ontbreekt de zin om uitstapjes te maken ook wel natuurlijk. We willen hem toch ook elke dag gaan bezoeken als het kan om tijd met hem door te brengen nu dat het nog kan. Er was eigenlijk ook een mooi zicht van de kamer in het ziekenhuis wat hij zelf ook fijn vond om naar te kijken.

Deze maand heb ik ook een deel cadeautjes bij elkaar gezocht voor onze vrienden in Nederland hun kindje wat 3 jaar is. Zij hebben van 2008 tot 2009 (zo'n 14 maanden) in Canada gewoond dichtbij ons. Sinds ze terug in NL wonen hebben we er een traditie van gemaakt om elkaar elk jaar een pakket op te sturen met spulletjes en lekkernijen. Nu dat we beiden kindjes hebben is dat nog een beetje leuker om te versturen. Dit jaar hadden we onze pakkets zo goed getimed dat ons pakket op dezelfde dag was aangekomen als hun pakket aan ons...geweldig!!! Wat werden we weer heerlijk verwend met leuke cadeautjes voor Ava en een hoop lekkernijen voor ons en Ava. 
Foto's van Westminster Pier Park
 


 
Foto's van Burnaby Mountain Park
In mei hebben we heerlijk zonnig weer gehad voor een groot deel van de maand met aangename temperaturen. Op een dag dat Michael vrij was zijn we naar Burnaby Lake Regional Park geweest dichtbij ons thuis om de eendjes eten te geven, dat doet Ava altijd zo graag. Het was lang geleden dat we hier nog waren, dus het was fijn om hier weer eens wat te wandelen en te eendjes te zien en van de zichten te genieten. We hadden een beetje geluk die dag want er was een "Canadese kraanvogel" of "prairiekraanvogel" langs de oever. Dat was de eerste keer dat ik deze vogel zag en het was interessant om te zien. Hij kwam op de boardwalk gevlogen en daarna ging hij weer terug het water in...tof om dat eens mee te maken, het is niet elke dag dat je dieren of vogels tegenkomt wat niet zoveel te zien zijn. We zagen in de tuin bij het "Nature House" ook prachtige bloemen en op weg naar de auto zat er een klein eekhoorntje (chipmunk) te knabbelen op wat zaadjes. Deze maand was eigenlijk redelijk druk en we hebben niet al te veel uitstapjes gedaan omdat Michael zijn vader naar een centrum verhuisd is waar je naartoe gaat als je nog niet 100% bent om naar huis te gaan, maar ook niet ziek genoeg bent om in het ziekenhuis te blijven. Verder was er moederkes dag en dan is er altijd een feestje in Ava haar school voor de moeders. Dat was heel gezellig en mooi in elkaar gestoken.

Half mei was mijn verjaardag en ik had er niet al teveel van verwacht, maar Michael was nog thuis en was met mij naar de winkel gegaan en ik heb daar een nieuw wafelijzer mogen uitkiezen...want ik had hoogdringend een nieuw wafelijzer nodig. Omdat Ava haar verjaardag binnen 3 dagen was zijn we met z'n drietjes op mijn verjaardag lekker gaan lunchen bij Red Robin. Die geven op de verjaardagen een gratis maaltijd uit waar je binnen de 2 weken van je verjaardag gebruik van moet maken, dus Michael moest enkel voor zichzelf betalen...Ava en ik kregen een gratis maaltijd en daarboven op kregen Ava en ik een gratis damme blanche voor dessert! Dus uiteidenlijk heb ik een heerlijke dag gehad met Ava en Michael! :) Voor Ava haar verjaardag zijn we naar een binnen speeltuin geweest waar ze een paar vriendjes had uitgenodigd om mee te spelen en we hadden daar dan lunch gekocht voor iedereen. Ze heeft het enorm naar haar zin gehad met haar vriendjes. Op 1 van de zonnigere en warmere dagen zijn we een dagje naar het strand geweest bij ons in de buurt met Ava. Het was een heerlijk dagje en toch fijn om even alles te vergeten en te genieten met ons drietjes. Er waren daar verschillende "Canada Geese" gezinnen met vele kleine gansjes...er was 1 koppel ganzen en die hadden zeker een 20 baby gansjes...zo schattig om ze op het strand te zien waddelen. En zo was de maand mei alweer zo goed als voorbij. Ik hoop deze keer wat sneller weer een blogje te schrijven met onze avonturen. Tot gauw!!!


 
Burnaby Lake met de Canadese Kraan

Ons bezoekje aan Barnet Marine Park dichtbij ons thuisFreckled Lemonade bij Red Robin en onze lekkere damme blanche


En Ava is al 5 jaar!  Ze wordt groot!


Nog even geduld voor het volgende verslag!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!


4 comments:

blancageorgie said...

Een dikke proficiat voor de foto's, een goed en gratis verkleinprogramma : FastStone Photo Resizer (gebruik ik ook). Mogelijks verdwijnt BLOGGEN.BE (sponsor problemen) misschien is het raadzaam om over te stappen naar een gratis blog op Wordpress, ik heb dit verleden week ook gedaan en het bevalt me enorm. Groetjes vanuit Mexico !

ama said...

Mooie foto's van alles ginder (vooral die bloesems waren prachtig!) en van een mooi en gelukkig meisje!
Leuk om te lezen wat jullie allemaal bezig houdt.
Mijn deelneming bij het overlijden van je schoonpapa

Sophia Burns said...

Oh ik zie nu net jullie laatste update, wat een PRACHTIGE foto's weer! En wat een schitterend meiske, ze wordt met de dag meer een dametje :) Vijf jaar alweer, wat vliegt de tijd toch... Hoeveel talen spreekt ze?

Wij waren op vakantie in Noorwegen, en we waren heel erg verbaasd om de sloten om hekken te zien... wat grappig dat jullie dat ook zagen! Weet jij wat het betekent?

En dan nog gecondoleerd met je schoonvader, dat zijn altijd weer vreselijke dingen om mee te maken maar niemand ontkomt eraan :(

Ik zie alweer uit naar jullie volgende blog, tot schrijfs Ann :)

Sophia Burns said...

Oh ik las nu pas dat het "love locks" zijn, hahaha helemaal overheen gelezen! Bedankt voor de uitleg, weer een raadsel van onze vakantie opgelost!