Tuesday, March 10, 2015

De lente is al begonnen in Vancouver!De lente is al volop begonnen in Vancouver 2015!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!

Mount Baker bij zonsondergang bij Boundary Bay dichtbij Vancouver, British Columbia, Canada!Eerst en vooral weer eens bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's. 

Alweer een maand voorbij, wat gaat de tijd toch snel. Deze maand is een redelijk drukke maand geweest, maar wel een redelijk aangename maand. Eerst en vooral hebben we in februari heerlijk weer gehad met veel zon, zachte temperaturen en hier en daar een dagje met regen. Niet de meest gewone februari want normaal krijgen we toch nog redelijk wat regen, mogelijk een laagje sneeuw...maar deze maand helemaal niets van dat. Het is zelfs zo zacht geweest dat de locale skibergen zoals Cypress Mountain, Grouse Mountain en Mount Seymour enkel op zijn op "stand by". Dus als de condities ok zijn dan doen ze een paar pistes open. Dat is vooral voor Cypress Mountain & Grouse Mountain, Mount Seymour is gesloten voor dit seizoen. Gelukkig zijn we zelf niet echt skiers en hebben we er geen last van, maar wel jammer voor al die mensen die een seizoenspas hebben en die niet kunnen gebruiken. Ik denk niet dat er nog sneeuw gaat komen in de volgende weken, alhoewel het soms nog wel eens kan sneeuwen eind februari of begin maart. Afwachten zou ik zeggen.

Vanaf begin februari zijn de voetbal wedstrijden van Ava ook weer buiten op het veld. Dat speelt toch wel gemakkelijker en het is ook beter om foto's te nemen. Ik had ook weer een paar weekenden vrij als Ava moest spelen, dus ik kon ook weer gaan kijken. Ze doet het nu toch zoveel beter in de voetbal en is een beetje meer aggressief als ze achter de bal gaat. Stilletjes aan zien we dat ze het beter en beter doet, maar het belangrijkste blijft toch wel dat ze het graag doet. De eerste 2 weken van februari hebben wij het redelijk druk gehad en tijdens de weekenden hadden we wel altijd wat te doen (winkelen, huishouden, etc)...dus weinig tijd gehad voor uitstapjes. De eerste 2 zondagen van februari had Ava een voetbal wedstrijd en ik was gelukkig vrij dat ik ook kon gaan kijken en weer foto's heb kunnen nemen.Ava tijdens haar voetbal wedstrijd van 8 februari 2015
 
Ava's wedstrijd, 15 februari 2015


 
We hebben ook een beetje minder goed nieuws omdat Michael de eerste week van februari een ongeluk gehad heeft met de auto. Hij heeft niets en het was zijn fout ook niet. Hij stond achter een dame die op het kruispunt stond te wachten om links te draaien, terwijl het licht aan de overkant oranje werd besloot die dame al om door te te rijden. Nu reed er natuurlijk juist iemand door het oranje licht en botste tegen haar op, hij botste hard genoeg tegen haar aan dat haar auto op Michael zijn auto ingleed. Het was haar fout, zij had moeten wachten om links af te draaien totdat het volledig rood was en veilig was om verder te rijden. Maar goed, Michael heeft niets en het was gelukkig alleen maar wat blikschade. De auto werd jammer genoeg per total verklaard. Hij reed met zijn vader's Nissan Maxima en die was ondertussen 16 jaar oud. Alhoewel de wagen nog maar net 100,000km op de teller had staan was de schade veel duurder dan wat de auto waard is, dus we moeten op zoek naar een nieuwe wagen voor Michael. Via de auto verzekering hadden we onmiddellijk een huurwagen totdat we een nieuwe auto hadden. We waren de laatste paar weekends al hier en daar aan het rond kijken geweest in geval dat zijn auto het zou begeven, maar waren helemaal niet van plan om een nieuwe te kopen...maar nu moest het wel. Hij had nu wel een beetje een idee wat hij wou en hij heeft veel onderhandeld met een Honda garage hier dichtbij voor een splinternieuwe 2014 Honda Crosstour, een wagen die in Belgie niet bestaat. Het is een V6 met 4 wiel aandrijving, leren zetels en zoveel ruimte. Dit "Crosstour" model van Honda wordt in 2015 niet meer gemaakt voor Canada, dus ze willen deze wagen van 2014 graag verkopen. Michael is goed in het onderhandelen en heeft niet opgegeven, die van de Honda garage probeerden ons wel een beetje om te kopen zodat we vlugger een voorschot zouden gaan geven...maar Michael was zeer geduldig en liet hun denken dat als iemand anders die auto kocht het geen probleem was. Hahaha, zo hebben wij wel de prijs van de auto omlaag gekregen en was de prijs uiteindelijk zo'n 2000 euro minder dan wat ze ons de allereerste keer voorstelden! Michael wist dat hij niet meer echt lager kon gaan dan dat en we zijn dan ons voorschot gaan geven voor Ava haar wedstrijd op zondag 15 februari en konden dan eens als onze financien in orde waren de auto enkele dagen later gaan ophalen.

Die dag van Ava haar wedstrijd had op 15 februari was een drukke dag, eerst een voorschot geven op de auto, daarna Ava haar wedstrijd van 14u tot 15u en we besloten om daarna nog naar Boundary Bay Regional Park te gaan voor een mooie zonsondergang. Boundary Bay Regional Park is zo'n 20 minuten rijden van ons thuis. Daar is ook een toffe speeltuin recht aan het strand, dus Ava was helemaal blij. Ze heeft daar een hele tijd gespeeld en Michael heeft haar daar goed bezig gehouden. En ik kon mijn hart ophalen door foto's te nemen. Het was redelijk zacht en zonnig toen we aankwamen met wat wind omdat we aan het water waren. De zichten waren zalig, we konden de bergen rondom zien met als mooiste Mount Baker die een 3,286 meter hoge stratovulkaan is en in Amerika gelegen is. Prachtig om te te zien natuurlijk. Terwijl ik van de zichten aan het genieten was zag ik vele vogels, vooral zeemeeuwen die de schelpen oppikten van het strand en dan omhoog vlogen om zo even later die schelp te laten vallen op het strand. Zo barsten de schelpen open en kunnen ze eten wat erin zit...interessant om te zien. Ik zag ook verschillende zeearenden, wat een mooie vogels zijn dat toch! Het werd later op de namiddag en de zon begon stilletjes onder te gaan en dat liet een prachtige rozige gloed op Mount Baker en de omliggende bergen, oh wat was dat toch mooi om te zien! Ik stond wel met mijn rug naar de zonsondergang toe en dacht om toch maar even om te draaien en welliswaar was daar een prachtige lucht achter mij. Daar heb ik dan toch ook wat foto's van genomen, maar de gloed op de bergen van het laatste licht was toch ook speciaal...ik wou niets missen, hehehe. Dat was een geslaagde namiddag/avond, Ava had goed gespeeld en wij hebben genoten van prachtige zichten en een mooie zonsondergang. Ik hoop dat we er zo nog meer mogen zien in de toekomst!  Ons bezoekje aan Boundary Bay Regional Park
 

Na die zondag avond zonsondergang was het weer een mooie dag de dag erna. Terwijl nog steeds vele delen van Canada met koude en veel sneeuw te kampen hebben mogen wij hier al goed genieten van wat lente weer. We hadden heerlijk zonnig weer en rond de 13 graden overdag, ja hoor de bloesems beginnen hier en daar al te bloeien en mijn krokusjes zien ook al aan het bloeien. Onze lente is een paar weken vroeg, maar ons hoor je niet klagen hoor! :) Ik heb met Ava lekker buiten gespeeld in onze tuin en we zijn gaan wandelen en van die dingen. We hebben het rustig gehouden die week, we hebben toch nog een paar prachtige zonsondergangen gehad en dan in het midden van die week zijn we onze nieuwe auto gaan ophalen...hoe spannend! Helemaal blij en super gelukkig met die prachtige nieuwe wagen met een achteruit camera, een camera aan de passagiers zijde voor als je rechts afdraait dat je de weg en de stoep ziet...geweldig! Dat moest ik ook in mijn auto hebben, hahaha. Maar echt, het is een hele fijne en comfortabele wagen! Ik heb ook nog een voormiddag afgesproken met mijn vriendin Julie, we waren gaan shoppen voor een zwempak voor mij want mijn oude was echt niet meer het van het. Ik heb een prachtig zwempak gevonden met een rokje er aan vast, zwart met witte bolletjes...echt mooi! Ik ben helemaal blij want ik had mijn zoektocht eigenlijk al bijna opgegeven! Na dat shoppen hadden we honger gekregen en waren we bij de Chinees wat gaan eten, goedkoop en lekker.

Ava was uitgenodigd op een verjaardagsfeestje van een vriendje in haar klas. Ze waren met 3 in totaal en gingen naar een soort overdekte speeltuin waar kinderen kunnen spelen en de ouders kunnen daar aan een tafeltje lekker kletsen. De mama van Ava haar klasgenoot had mij en de moeder van dat andere meisje ook uitgenodigd, dus wij hadden met ons drietjes een gezellig "mama" onder onsje terwijl de kids aan het spelen waren. Het zijn zo allemaal trappen en tunnels en glijbanen, maar allemaal afgemaakt met netten zodat de kinderen nergens kunnen afvallen...knap gemaakt. Ze kregen dan ook pizza en fruitsap om te drinken, maar ze hadden precies niet veel tijd om te eten en wilden maar spelen, spelen en nog eens spelen! Als dank kregen de 3 kids een "maak je eigen teddy beer" cadeautje. Ze mochten elk een knuffel kiezen en die werd dan gevuld met het zachte katoenen materiaal. Wat een geweldig feestje was dat, klein maar super tof! Sinds dat mooie weer hier maar blijft verder gaan ben ik met Ava nog naar Barnet Marine Park geweest, ons zomer strand waar we graag uren luieren en genieten aan het water. Maar in de winter (of eender welk seizoen dan ook) is het ook een mooi park voor wat mooie wandelingen en prachtige zichten. Ava en ik hebben hier een tijdje genoten aan het strand en zijn dan verder naar huis gegaan. En dat was dan ook zo goed als het einde van de maand februari. Het was een prachtige maand met heerlijk weer en een paar leuke uitstapjes. Hopelijk mogen we in maart nog een beetje verder genieten zulk mooi weer. Tot dan maar weer en bedankt om te komen lezen en naar de foto's te kijken!


 
Bloesems dichtbij mijn werk en krokusjes in de tuin

 
Ava in onze tuin en een mooie zonsondergang 
Onze prachtige nieuwe auto: een Honda Crosstour 
Chinezen met Julie

 
Verjaardagsfeestje met Ava haar vriendje

 
Wandeling in Barnet Marine Park dichtbij ons thuis
Nog even geduld voor het volgende verslag!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!


1 comment:

petra van der Poel said...

Wat woon je toch prachtig daar in canada.
Had er ooit een penvriendin wonen, maar is helaas verwaterd.
Ik zal je blijven volgen, want je schrijft erg leuk

Groetjes van petra, uit het frisse purmerend (noord-holland)