Thursday, September 19, 2013

Wat een heerlijke zomer!Wat een heerlijke zomer!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!

Een zomer namiddag aan het strand bij Barnet Marine ParkEerst en vooral weer bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie allemaal een mooie zomer gehad hebben! 
 
Ongelofelijk dat de zomer zo goed als voorbij is (volgens de kalender toch). We hebben een heerlijke zomer gehad hier aan de westkust van Canada met de droogste juli ooit. We hebben 31 dagen zomerweer gehad zonder ook maar 1 drup regen, het was zo goed als elke dag zonnig met temperaturen rond de 25 graden of meer! Augustus was ook erg mooi met vele zonnige dagen en ook warm weer met sommige dagen rond e 30 graden. In augustus hebben we nu en dan een dagje regen gehad, maar dat was altijd weer snel voorbij en gaf tenminste wat afkoeling nadat hete weer. September was ook nog mooi, vooral de eerste 2 weken toen hebben we ook nog 30 graden gehad en veel zon. Het was tegen dan wel al aangenamer 's nachts gelukkig dus toch wel aangenamer om te slapen! We hebben nu ook nog wat mooie dagen, maar vanaf het weekend zou het goed gaan regenen en het zou wel eens een week kunnen blijven regen...de herfst is stilletjes in aantocht. Tijdens dat heerlijke weer in Augustus hebben we vooral genoten van een strand op 15 minuten rijden van ons thuis. We zijn regelmatig naar Barnet Marine Park geweest waar het op een warme zomerdag heerlijk vertoeven is. Er is een zandstrand wat zo goed als de hele dag in de schaduw gelegen is dankzij de bomen en Burnaby Mountain. Dichtbij het water is het strand meer gevuld met stenen en is het wel best om een soort waterschoenen te dragen. Bij laagtij kan je hier vele zeesterren zien, krabben en nu en dan ook wel eens een kwal. Ik denk dat we hier zeker wel 4 keer geweest zijn in de maand augustus. We gingen dan 's morgens een broodje uithalen bij Subway en ik had ook wel drinken en snacks mee in een rugzak. We bleven dan de hele dag op het strand zodat Ava kon spelen en kasteeltjes kon bouwen.

Dit is eigenlijk toch wel een hele mooie plek en zo dichtbij huis. Het is er ook niet zo druk als op de stranden in Vancouver zelf. Daar moet je al erg vroeg zijn om een goed plekje te hebben daar is niet zo direct schaduw te vinden. Dus Barnet Marine Park is perfect voor ons en lekker dichtbij. Ava, Michael en ik zijn een paar keer geweest voor bijna een dagje en ik ben ook een keertje geweest met Ava en mijn goede vriendin Julie. Wat een heerlijk dagje dat was met ons drietjes. Ava speelde heerlijk op het strand en wij dames konden er op los tetteren zoals vrouwen dat nogal eens kunnen, he. Natuurlijk gaven wij Ava nu en dan ook genoeg aandacht want anders is het niet zo leuk voor haar natuurlijk. Ava en Julie maakten lekkere zandtaartjes voor ons allemaal...hehehe, heerlijk! :) Toen Michael en ik nog een keertje met Ava geweest zijn in 1 van de weekenden dat het nog goed weer was zagen wij een zeehond die daar lekker lag te zonnebaden op de afbakening in het water. Die afbakening is daar gemaakt zodat er bescherming is tussen de zwemmers en de bootjes/boten die hier voorbij komen. Het water is hier altijd kalm omdat het een inham van de oceaan is, de enige keer dat je echt wat golven hebt is als er speedboten voorbij komen of dergelijke. We zien ook regelmatig kayakkers die lekker aan het peddelen zijn of zeilboten, fijn om naar te kijken! In de zomer is dt toch 1 van onze favoriete strandplekjes!
Foto's van onze strand daagjes bij Barnet Marine Park

We hebben ook nog genoten van wat heerlijke zonsondergangen. Ik ben wel blij dat we iets of wat een vergezicht hebben van bij ons thuis zodat ik toch al eens een mooie zonsondergang foto kan nemen zonder dat ik daar voor moet gaan rijden. Zeker tegenwoordig als de zon rond 20u ondergaat want dat is de tijd dat Ava meestal gaan slapen, dus dan kunnen we zowiezo al nergens naartoe. Dus als ik zie dat het er goed uitziet voor een zonsondergang kan gewoon even naar de vookant van ons huis lopen voor wat mooie foto's of ik kan ook foto's nemen vanuit het raam in onze woonkamer. Het blijft toch altijd genieten als de wolken zo mooie kleuren 's avonds! Verder is Ava de hele zomer thuis, ze begint weer met preschool in september. Ze geniet lekker met dit mooie weer, veel in de tuin spelen met water en in haar zwembadje...die hoor je niet klagen. Ik heb op de koelere dagen eens geprobeerd om een simpele maar heel lekkere cocosnoot taart te maken. Ik kwam het recept tegen bij een vriendin op haar Facebook pagina en het noemden "Impossible Pie" (Onmogelijke Taart). Het zag er zo simpel uit en je hebt geen korst nodig dus ik heb er mij eens in verdiept en las op google hele goede reacties op deze taart, dus ik ging ze maken. De deeg was lopend nadat ik alles gemixt had zoals het moest, dus ik was een beetje sceptisch dat het goed zou uitkomen...maar goed we hebben een uur gewacht totdat de taart gebakken was en ja hoor die zag er goed uit. Na het proeven was ik helemaal overtuigd dat het erg lekker was voor hoe simpel het recept is. Als je van cocosnoot houdt, dan denk ik dat je dit ook wel lekker gaat vinden. Dus voor diegenen die geinteresseerd zijn om het zelf eens te proberen zal ik hier het recept ook neerzetten:

Het recept voor de coconut pie:
*4 eieren
*1/2 tas (125gr) gesmolten boter of margarine
*1/2 tas (125gr) bloem...ik heb wat meer gebruikt (zo'n 180-200gr)
*1 tas (250gr) suiker
*1 tas (250gr) cocosnoot (geschaafd of gemalen)...ik heb wat meer gebruikt (300gr)
*2 tassen melk (500ml)
*2 theelepels vanille extract

Verwarm de oven voor op 160 of 170C. Mix alle ingredient samen in een mixer en mix alles goed. Boter een glazen taart schotel (kan ook in een aluminium shotel denk ik of een ander soort taartvorm) in en giet de mix in de taart schotel. Ik strooide wat extra cocosnoot op de top en ook wat bruine suiker. Bak voor ongeveer een uur, je ziet als de cocosnoot mooi bruinig is aan de top en je kan er een mes insteken en er mag niets meer aankleven als je het mes weer uit de taart haalt! SMAKELIJK!

We zijn ook nog een dagje gaan shoppen in Amerika, dat is altijd aangenaam en we hebben weer wat dingen gekocht...wel meer etenswaren dan andere zaken. Verder had Michael goedkope tickets kunnen krijgen voor de Fair at the PNE in Vancouver. Dit is een soort grote kermis in het pretpark "Playland" in Vancouver tijdens de laatste 2 weken van augustus. Er zijn daar verschillende gebouwen met shows, waaronder een honden show, varkens race, een kinderboerderij, paarden, tentoonstellingen, vele verschillende en speciale eet gelegenheden, concerten 's avonds en veel meer. We zijn met Ava geweest want we dachten dat ze dit wel leuk zou vinden. We zijn vroeg genoeg vertrokken zodat we nog gratis parking hadden langs de straat niet te ver van Playland. We zijn naar de hondenshow gaan kijken, daarna zijn we ook naar de boerderij dieren en paarden gaan kijken. Verder hebben we een ticket gekocht voor haar om in een autotje te rijden, dat vond ze echt geweldig! Dit is de eerste keer dat ze in zoiets alleen zat, maar ze wou absoluut gaan en het was een succes. Dus als we volgend jaar misschien terug gaan zullen we voor haar wel een kaartje kopen voor de attracties zodat ze op meer dingen kan. Natuurlijk kunnen de mini donuts niet gemist worden als we hier naartoe komen, het is zoiets als in Belgie waar de oliebollen niet gemist worden als we naar een kermis gaan! Mmmm, de mini donuts waren wel erg lekker. Ze hadden daar nog vanalle rare dingen te koop die enkel tijdens deze kermis te koop zijn zoals gefrituurde mars, gefrituurde taarten, gefrituurde augurken (eigenlijk heel lekker!), spek gedipt in chocolade en van die gekke dingen. Geef ons toch maar de normale dingen om te eten, maar voor velen is dit wel iets leuks en dit hoort dus bij de PNE.Foto's van zonsondergangen bij ons thuis en de PNE

 
Bezoekje aan de USA 
Een dagje naar de PNE in Vancouver


 
Mijn lekkere impossible coconut pieIk heb in de zomer ook weer een deel gewerkt, zo heb ik toch minstens een 8 tot 10 diensten per maand gehad en dat vind ik prima. Zo heb ik nog altijd veel tijd om met Ava door te brengen en om wat leuke dingen te doen. In september hebben we eigenlijk niet zoveel meer gedaan en zijn we niet echt weggeweest. Enkel naar de parken hier in de buurt, het strand en dat is het zowat. Als thuis de watersproeires aansprongen met het warme weer dan ging Ava er graag doorheen lopen, oh wat een groot plezier heeft ze dan toch! Ik ben Ava nu ook wat meer gewoon aan het laten worden aan het water en ben een paar keer met haar gaan zwemmen. Meer gewoon lekker spelen, maar zo geraakt ze toch stilletjes aan meer gewoon aan het water want in een paar maandjes wil ik haar voor zwemlessen inschrijven. Ik heb eindelijk ook nog eens mijn olieverf onderhanden genomen en een schilderij afgewerkt waar ik jaren geleden aan begonnen ben. Het is zo goed als af, alhoewel ik hier en daar nog wat dingetjes wil bijwerken en ik moet ook nog wat werken aan de details. Dat was heerlijk om nog eens te schilderen, ik denk dat ik in de toekomst nog wel eens aan een nieuw schilderij ga beginnen! Verder hebben we weer een deel schitterende zonsondergangen mogen meemaken van bij ons thuis, op 1 van de avonden was het echt een rare lucht het was erg oranje terwijl de zon scheen maar het regende ook. Dat leverde echt een mooi lucht op, bijna ongelofelijk in kleur...ik heb het gefilmd om aan te tonen dat de kleuren in de foto's echt zo fel is. Er was ook een hele mooie regenboog te zien. En we hebben ook nog eens een onweer meegemaakt, meestal hebben we hier geen onweer want die zijn echt zelden en als we dan eens een onweer hebben is het meestal op 5-10 minuten voorbij! Deze keer begon het rond 16u en bleef het donderen, bliksemen en af en toe een goed regenen tot ongeveer 19u...nog nooit zo'n lang onweer meegmaakt! Ik ben er toch geen fan van, zeker niet als het dichtbij is. Als het onweer in de verte is vind ik dat niet erg!

Ava is sinds begin september weer naar de preschool en ze gaat nog altijd even graag. Dit jaar is er een meisje bijgekomen en nu is toch wel fijn dat ze nu niet het enige meisje is. Het is een klasje van 7 kindjes in totaal met 1 kleuterleidster. Ik heb haar ook een paar keer voor een hele dag daar gelaten omdat ik binnekort wat dag diensten heb staan. Zo kan ze na de preschool (om 11u30) daar blijven voor de opvang. Ze kan daar dan blijven eten, ze rusten na het middag eten dan voor een tijdje en daarna spelen totdat ik haar ga ophalen. Er zijn nog 2 of 3 andere kindjes van haar klasje die tot 16u daar blijven, dus ze is gelukkig niet allen. We zijn nog een keerjte naar Barnet Marine Park geweest om op het strand te spelen met Ava, daar hebben we heerlijk van genoten. Het was een beetje bewolkt die dag, maar het was aangenaam warm met zo'n 24 - 25 graden. Ik neem ook al eens een nacht foto van uit ons raam in de woonkamer, dat vind ik gewoon leuk om af en toe eens te doen. Op een andere dag ben ik met Ava nog eens naar Burnaby Mountain geweest, dat was al geleden van voor de zomer. Wij gaan in de zomer daar niet zoveel want alles is vrij overgroeid en dan zie je niet zoveel van de zichten. Het was toch gezellig om er nog eens rond te wandelen, Ava heeft ook gespeeld op de speeltuin met nog een jongetje wat ook daar was. We hebben de rozen bekeken want die staan nog in volle bloei in de rozentuin. En zo ben ik weer helemaal bijgeschreven. Voorlopig heb ik geen tripjes op het plan staan want ik heb weer 2 weken diensten vast staan. Het zou tegen het weekend ook omslaan met het weer, het zou gaan regenen en een stuk frisser worden. Hopelijk wordt het weer wat mooier in oktober en dan gaan we zeker nog wel eens een uitstapje maken. Ik kijk ook al uit naar de mooie herfstkleurtjes en Halloween!

Foto's bij ons thuis en wat zonsondergangen
 
Mijn schilderij

 
Barnet Marine Park

Nog even geduld voor mijn volgende post!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!

 

1 comment:

Blogger said...

Do you need free Twitter Re-tweets?
Did you know that you can get these AUTOMATICALLY & TOTALLY FREE by getting an account on Like 4 Like?