Thursday, September 5, 2013

Ons weekje aan de Oregon Coast, USA!Ons weekje aan de Oregon Coast, USA!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!

Zicht van de Otter Crest loop aan de prachtige Oregon Coast, USAEerst en vooral weer bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie allemaal een mooie zomer gehad hebben! 
 
Halloooo, hier ben ik dan weer eens...na zo'n goede 2 maanden is het toch weer eens tijd voor een berichtje, he! Ja, we hebben 2 mooie en warme zomer maanden achter de rug en dan maak ik wat minder tijd voor mijn blog. We hebben een goed gevulde zomer gehad waar ik nu wat over ga schrijven. We waren nog niet goed 1 dag terug van Mara Lake en ik kreeg al telefoon van mijn werk om te vragen of ik kon komen werken. Een verpleegkundige was ziek en kon voor 2 weken niet komen, het was voor morgen diensten (van 7u tot 15u). Sinds Michael toch thuis was (vakantie tot begin augustus) heb ik die diensten met plezier aangenomen. Zo gaat de tijd ook vrij snel voorbij want half juli gingen we voor een weekje naar de mooie Oregon Coast in Amerika waar in Lincoln City zouden verblijven in een appartement. En inderdaad, die 2 weken waren omgevlogen en we hadden niet veel tijd om echt bij het feit stil te staan dat we nog een week op vakantie gingen naar Amerika. Gelukkig had ik een paar dagen voordat we vertrokken gedaan met werken en was er toch wat tijd om alles in te pakken en ons huisje te poetsen en dergelijke. Het is toch fijner om naar een vrij zuiver huis terug te komen dan als je het laat liggen totdat we terug zijn. We zijn 's morgen vrij vroeg vertrokken, ik denk dat het ongeveer 6u45 was toen we klaar waren om te vertrekken. Ava had goed geslapen de nacht ervoor, ze had wat speelgoedjes bij haar in haar autostoel en wat drinken langs haar. We wisten niet hoe ze zich zou gedragen want ze zit achter maar alleen. We waren rond 7u10 bij de grens van Amerika en er waren maar een paar auto's in de rij. Dit is de route die we reden van waar wij wonen tot in Lincoln City: . De man bij de douane vroeg ons waar we naartoe gingen, hoelang we Amerika bleven en wenste ons een fijne vakantie toe! Daarna was het richting de omgeving van Seattle zo'n 2 en half uur verderop. We stopten bij een "Rest Area" langs de snelweg om de benen te strekken, het toilet te gebruiken en Ava wat laten rond te lopen om haar energie kwijt te geraken. Na een 15-20 minuten reden we weer verder, we reden weer voor zo'n 2 uurtjes voordat we weer gingen stoppen. We reden door Seattle heen en na zo'n 2 uurtjes kwamen we bij Castle Rock uit in Washington State. Hier stopten we bij "Burger King" om wat te lunchen en een lekker romig softijsje te eten voor $0.50 USD (0.38 euro). Dat was lekker, vooral dat ijsje was heerlijk! We hebben hier nog wat rond gewandeld en Ava heeft goed wat op en neer gelopen. Tot nu toe is ze geweldig geweest onderweg en hield ze zich heel goed zelf bezig.

We gingen weer op weg en gingen nu richting Portland (in de staat Oregon), daar wilden we bij Costco stoppen. We waren bij deze Costco na zo'n uurtje rijden. Ik had gehoopt om hier contact lenzen te kopen omdat die toch een stuk goedkoper zijn vergeleken met Canada en geen taxen in Oregon. Blijkbaar is het voorschrift in de USA maar 1 jaar geldig en konden ze mij geen verkopen. In Canada zijn deze meestal 2 jaar geldig, want ik ga om de 2 jaar naar de oogarts om mijn ogen laten na te kijken...niet elk jaar. In Canada kan ik bij de meeste winkels gewoon binnen lopen en vragen naar de contact lenzen die ik nodig heb en die verkopen ze mij zonder voorschrift! Les geleerd en ik moet in het najaar mijn ogen weer laten nakijken, dus de volgende keer we weer in Amerika zijn (ook voor dag tripjes) neem ik mijn voorschrift mee. We hebben een paar zaken gekocht en gingen weer verder naar de volgende plaats, deze keer was de bestemming Walmart waar we inkopes zouden doen voor etenswaren en dergelijke. We stopten bij de Walmart in McMinnville een 45 minuten verderop. Deze Walmart heeft niet zoveel goeds, dus we kochten wat dingen die we nodig hebben voor de komende dagen en kunnen in Lincoln City bij Safeway de rest gaan kopen. Maar eerst wilden we naar het appartement waar we verbleven en daarna konden we nog wat gaan winkelen als het moest. We hadden nog een goed uur te rijden en het was ondertussen al bijna 17u. We kwamen rond 18u aan bij ons apartement, aaaah wat is dit toch een fijne plaats om te verblijven. Het zicht op het strand en het geruis van de golven vond ik zalig toen we aankwamen. We hebben alles binnen gehaald van uit de auto, wat avond gegeten, nog even bij Safeway een paar dingen gaan kopen en daarna was Ava toch echt moe. Tijd voor haar badje en slaaptijd. Ze had echt geen problemen om in slaap te vallen. Tegen die tijd was het zonnetje aan het onder gaan en hebben we nog kunnen genieten van een mooie zonsondergang. Ik was al even het strand op gegaan om wat foto's te nemen. Aaah, nu kan ons weekje relaxen en genieten beginnen!
Foto's onderweg van Vancouver (Canada) naar Lincoln City, Oregon, USA

Onze eerste morgen hebben we het lekker rustig aan gedaan. We hebben alle 3 heerlijk geslapen en ook vrij lang eigenlijk. Na het ontbijt zijn we het strand gaan verkennen, Ava had een deel strand speelgoed mee en heeft zich goed geamuseerd. Daarna hebben we een stuk op het strand gewandeld en genoten van de mooie zichten en de golven. We zijn nog naar Safeway gereden om nog een beetje boodschappen te doen. Terwijl ik lunch aan het maken was hadden we de TV eens aangezet om te kijken wat posten we allemaal krijgen hier, toch wel wat andere dan wij in Canada krijgen. Opeens kreeg Ava een tekenfilm in het oog met een gele spons....dat wou ze graag zien. We hebben haar laten kijken en ik denk dat ze opeens helemaal verkocht was aan SpongeBob SquarePants...hahaha, het is eigenlijk wel een grappige tekenfilm. Veel beter dan sommige andere tekenfilms die ze voorheen al eens keek. Omdat het rond de middag nog wat bewolkt was zijn we naar de Tanger Outlet Mall geweest om wat te shoppen voor kleding, schoenen en dergelijke voor heel aantrekkelijke prijzen. Michael had een paar leuke t-shirts gekocht en voor Ava hadden we ook wat t-shirts en broeken gevonden. Voor mij nog niets, maar we komen zeker nog wel eens terug. Het was nu opgeklaard en het zonneke scheen, we zijn nog even tot aan het strand geweest. Het waaide vrij hard dus we besloten om te gaan zwemmen in het zwembad van het appartementsgebouw. Dat was heerlijk, Ava vond het geweldig en ze heeft er echt van genoten. Die avond was er weer een hele mooie zonsondergang! We zijn niet te laat gaan slapen want we wilden graag naar het Oregon Coast Aquarium in Newport de dag erna afhankelijk van het weer. We hadden weer heerlijk geslapen en toen we opstonden was het bewolkt, dus we gingen naar het aquarium in Newport, dat is ongeveer een half uurtje tot 40 minuten rijden van waar wij verblijven. We hadden ook wat mooie zichten onderweg naar Newport.

Eens bij het aquarium nemen ze een foto als je binnen komt en ze zetten er een mooie achtergrond op achteraf (in de hoop dat je die koopt voordat je vertrekt natuurlijk). Er zijn verschillende gebouwen met elk hun soort aquariums, zo vind je "Sandy Shores", "Rocky Shores", "Coastal Waters" en meer. We zagen prachtige zeesterren, koralen, inktvissen, kwallen en zoveel meer. Er is ook een gedeelte buiten met zee vogels, otters en zeehonden. En dan was er ook nog het "Passage of the Deep" met haaien en andere grotere vissoorten. Daar liep je door een lang gang/tunnel van glas met water overal rondom je heen, dat is waar de haaien en andere grote vissen rond zwommen...echt prachtig om daar doorheen te lopen. Natuurlijk waren ook souvenier winkeltjes, maar we hebben daar niets gekocht. We hebben nog even op het kleine speelplaatsje gespeeld en daarna zijn we verder gegaan. We hadden genoten van het bezoek en vonden het een heel mooi aquarium. We zijn wat gaan lunchen in Newport en daarna zijn we hier ook nog gestopt bij de Fred Meyer en Walmart. Nadat we rond geslenterd hebben in deze winkels zijn we stilletjes terug richting ons appartement gereden. Het was nu late namiddag en de wolken waren verdwenen, dus op de terugweg hebben we de Otter Crest Loop gereden, eigenlijk de weg die Otter Crest Shopping Plaza heet, want ik wou wat foto's nemen van het prachtige zicht boven bij Otter Crest State Wayside. Je kan de hele Otter Crest Loop rijden met nog meer mooie zichten. Maar dit korte stukje net van de Highway 101 was voldoende om tot bij het prachtige zicht te komen. Daar hebben we toch eventjes genoten van het heerlijke uitzicht over de ruige Oregon Coast met stranden en rotsen...wat is het hier toch mooi! Die avond was het weer wat meer bewolkt geworden, maar toch nog een aangename zonsondergang. We hadden weer een voldane dag achter rug!Foto's van onze eerste dagen aan de Oregon Coast


Bezoek aan het Oregon Coast Aquarium in Newport
Het was alweer zaterdag en weer helemaal bewolkt, maar het was niet echt koud en het waaide niet te hard. We besloten om een wandeling te maken tot aan de rotsen op het strand en terug. De golven waren vrij wild en dat was wel mooi om te zien hoe die tegen de rotsen op botsten. Daar heb ik natuurlijk gebruik van gemaakt om wat foto's te nemen. Verder zijn we dan door het zachte zand teug gewandelen...ja wow, dat voel je wel in de benen. Die dag hebben we verder nog wat op het strand gespeeld met Ava en zijn we nog eens gaan zwemmen in het zwembad van het appartements gebouw. Dat was toch weer lekker genieten, Ava vind het wel lekker zo in het water! Die avond was het bewolkt dus geen mooie zonsondergang. Op zondag stonden we weer op met wolken, maar dat gaf niet want we gingen die voormiddag nog eens terug naar de Tanger Outlet Mall om te winkels te bezoeken die we nog niet gedaan hadden de eerste keer. Ik had bij de "Reebok" goede loop schoenen gevonden want als ik moet werken draag ik die toch het liefste. Ze hadden een hele goede actie op dat moment, koop 1 paar en je krijgt het 2de paar gratis. Dus ik had 2 mooie paren gevonden aan dezelfde prijs, het eerste paar koste $80 (ongeveer 60 euro) en ik kreeg het 2de paar (wat ook $80/ 60 euro koste) gratis. Wow, dat was een geweldige prijs en elk paar koste mij maar iets van een $40 (30 euro) en geen taxen. Dat was een heel goed koopje! Ik heb dan ook 2 paar instekers gekocht voor thuis, die gebruiken we toch altijd en dat was ook koop 1 paar en je krijgt het 2de paar gratis. Ik had voor een $100 (75 euro) 2 paar loop schoenen en 2 paar instekers! We zijn ook nog bij de leren winkel gaan kijken want Michael had daar vorig jaar een hele mooie jas gekocht aan 80% korting. Maar hij heeft al een deel jassen, dus hij heeft er toch maar geen gekocht. Ava deed haar eigen shopping en we kwamen haar in die winkel tegen met een hoed, handschoenen en handtas hahahaha, geweldig!!! Toen we terug kwamen van het shoppen was het volledig opgeklaard en was het ook vrij aangenaam warm. We zijn dan in de namiddag het strand op gegaan en we hebben daar de hele namiddag van genoten. We zijn tot aan het water gewandeld en lekker met de voeten door het water gelopen, zalig! En die avond was er toch weer een mooie zonsondergang te zien. Dat was weer een heerlijk weekend

Op maandag morgen was het mooi met wat zon en wolken maar jeetje wat waaide het hard. Geen aangename dag om op het strand door te brengen, want het zand vloog in het rond als ik het zo moet zeggen. We zijn dan naar Regatta Park gegaan bij Devil's Lake wat maar een paar kilometer verderop was. Hier was het heerlijk warm en waaide het bijna niet. Ava heeft hier genoten, wat een mooie speeltuin hadden ze daar. Ze heeft met andere kindjes gespeeld en wij speelden ook wel met haar. We hebben hier een paar uurtjes doorgebracht en zijn dan terug naar ons appartement gegaan. Het waaide nog altijd vrij hard aan het strand, dus we zijn weer gaan zwemmen...heerlijk toch. Wij doen het alle 3 graag, Ava durft nog niet alleen...maar aan de handjes en met zwembandjes rond haar armen gaat het wel. 's Avonds ben ik toch nog eens het strand op gegaan met mijn statief en camera om wat foto's te nemen. Ik ben niet lang gebleven want man man wat een wind en ik wilde ook geen zand in mijn camera krijgen! Het was weer een heerlijk dagje. De volgende dag (dinsdag) was het alweer onze laatste dag aan de Oregon Coast...wat gaat de tijd toch snel. Het was mistig toen we opstonden en konden het strand bijna niet zien. We dachten om nog wat te gaan winkelen en om nog eens met Ava naar diezelfde speeltuin te gaan. Het was zo gek toen we een stukje van de kust af reden was er geen mist meer te bespeuren en hadden we niets dan blauwe lucht en dat op maar een paar van het strand af. Bij het park en op de speeltuin zelf was het vrij warm in het zonneke met een briesje, zalig! Na al dat spelen was het tijd voor een lekker ijsje. We zijn een lekker ijsje gaan eten bij Dairy Queen. We zijn dan nog eens langs geweest bij de outlet mall en hebben nog een paar dingetjes op de kop kunnen tikken. Daarna was het alles beginnen inpakken want de dag erop was het weer richting Vancouver, Canada. We stonden vroeg genoeg op zodat we op tijd de deur uitwaren. Rond 6u45 waren we alweer onderweg richting thuis. Deze keer reden we de snelweg naar Salem en dan zo naarboven via Portland en Seattle en naar huis. De rit was goed gegaan, geen lange wachttijden aan de grens, Ava had zich voorbeeldig gedragen en het was weer fijn om thuis te zijn. Alhoewel we nog wel een paar daagjes in Oregon hadden willen blijven! Het was in elk geval weer een geslaagde vakantie!

Foto's van de rest van de dagen aan de Oregon Coast
Nog even geduld voor mijn volgende post!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!

 

3 comments:

Sophia Burns said...

Wat een prachtige foto's weer, zucht... zwijmel... en Ava is WEER cuter geworden he... die foto met de hoed en tas is echt waardig om in een blad geprint te worden :)
Fijn dat het zo goed gaat, altijd weer een genot om je blog te lezen - al reageer ik niet altijd :D

Blogger said...

Anybody else needs a FREE BURGER KING GIFTCARD?

Blogger said...

You could be qualified to get a $350 Walmart Gift Card.