Monday, March 22, 2010

Time for an update!

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions regarding this, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please ask first if you wish to use any of my photos or you can contact me if you wish to puchase any of my photos.Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan met dit blog. Als iemand hier vragen over heeft, dan mag je me altijd CONTACTEREN! Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Ik ben naar Canada verhuisd in april 2000 om bij mijn Canadese vriend te gaan wonen waar ik ondertussen ook mee getrouwd ben. Als er enige vragen of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub vraag het eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of contacteer mij als je graag foto's van mij wil kopen!~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

View from one of the dykes at Grand Narrows Regional Park in Pitt MeadowsDe Olympische en Paralympische Spelen zijn nu voorbij en de stad zal stilletjes terug keren naar zijn gewone gang van zaken. Naar het schijnt waren het 1 van de meest succesvolle Olympische en Paralympische Spelen ooit...dat is altijd mooi om te horen. Het enige jammere is dat de Paralympische Spelen toch heel wat minder aandacht krijgen dan de gewone Olympische Spelen. Ze moesten deze spelen achter mekaar zetten en niet met 2 weken ertussen, misschien dat er dan nog meer interesse zou zijn. Canada heeft het ook goed gedaan in de Paralympische Spelen is op de derde plaats geeindigd met 19 medailles in totaal waarvan 10 gouden medailles. Een goede prestatie zou ik zeggen.

Ik ben nog eens naar 1 van de winkels geweest waar ze Olympische kleding en dergelijke verkopen, om te zien wat er nog te krijgen was. Er was echt niet veel meer te vinden, behalve nog wat plushe mascots en wat kleding wat voor het meeste enkel kindermaten waren. Ik had graag een plushe "Mukmuk" gehad, dit was 1 van de minste bekende mascottes die op het einde de meest bekende was. Maar jammer genoeg hadden ze er geen meer en de enige die ik wel leuk vond van de officiele mascottes was Quatchi. Ze hadden er nog 2 in die winkel en die waren 75% afgeprijst, dus ik kon het niet laten om zo eentje te kopen. Een paar dagen geleden zijn we ook nog eens op de officiele website van de Olympische Spelen gaan kijken of daar nog zo'n Mukmuk te krijgen was...en ja hoor, ze waren 50% goedkoper en het was er zelfs eentje met van die mooie rode Olympische wanten aan. Dus we hebben er eentje besteld en Michael heeft een mooi Canada hockey shirt besteld wat ook afgeprijst was. Als iemand nog geinteresseerd is om Olympische spullen te kopen (met een deel wat afgeprijst is) dan kan je: --> HIER KLIKKEN!!Quatchi (links) en Mukmuk (rechts) --> foto credit: Vancouver 2010 website


Vorige was het zo'n mooie week met veel zon en heerlijke temperaturen rond de 15-16 graden. Het kriebelde bij mij weer eens wat en om er op uit te gaan om van dit mooie weer te genieten en om wat foto's te nemen. Ik ben naar Pitt Lake gereden, wat zo'n 15-20 minuten rijden is van ons thuis. Pitt Lake is gelegen in in Grant Narrows Regional Park in Pitt Meadows. Het is een prachtig meer omringd door bergen, dit meer is het tweede grootste meer in de Vancouver omgeving met een oppervlakte van ongeveer 53 vierkante km. Het meer is 25km lang, 4.5km breed en is 1 van de wereld's grootste getijdenmeren. Dit komt door zijn samenloop met de Fraser Rivier een paar km verderop die een 40km verderop uiteindelijk in de Strait of Georgia in de Pacific Ocean uitmondt.

Het hoger gelegen deel van de Pitt River vallei is een typische U-vormige gletsjer vallei in de Coast Mountains van British Columbia en het meer wordt beschouwd als een fjord meer. Het meer is populair voor boating en kano varen, maar hier kunnen soms hevige winden opsteken die golven kunnen veroorzaken, dit komt door de grote diepte van het meer (142m in het diepste gedeelte). Bij Pitt Lake is er een dijk waar je op kan wandelen, deze splits het meer en het moeras gedeelte op. In de buurt van Pitt Lake zijn er nog vele andere verschillende dijken waar je kilometers ver kan gaan wandelen. Vanop deze dijken kan je vele vogelsoorten zien van groot tot klein alsook andere dieren die hier te vinden zijn en niet te vergeten de prachtige zichten op het water en de bergen.

Wat foto's van mijn wandeling aan Pitt Lake en op de nabij liggende dijken

En nog een paar foto's van de Olympische Spelen by nightNog even geduld voor mijn volgende post!2 comments:

Elke said...

Leuke knuffel voor jullie kindje!

Blogger said...

QUANTUM BINARY SIGNALS

Get professional trading signals sent to your cell phone daily.

Start following our signals right now & gain up to 270% daily.