Sunday, December 31, 2017

Onze avonturen van juli, augustus en september 2017Onze avonturen van juli, augustus en september
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!
 

Grant Narrow Regional Park bij Pitt Lake bij Vancouver


EERST EN VOORAL EEN HEEL GELUKKIG NIEUWJAAR AAN IEDEREEN!!!  DE BESTE WENSEN VOOR 2018 MET VEEL GELUK EN EEN GOEDE GEZONDHEID!!

Ik wil graag telkens iedereen bedanken die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's. 

Ik ben weer maanden achter met mijn blog, maar goed we gaan het weer proberen in te halen in de komende weken!  Oke, nu weer even terug naar de maand juli 2017...Een paar dagen na onze trip had ik nog vrij en ik wou naar Vancouver om iets specifieks te kopen bij Army en Navy (een winkel met voeding/kleding/schoenen/campeer gerief. De Army en Navy dichtbij ons thuis had het niet meer in voorraad, maar na een telefoontje naar de winkel in Vancouver hoorde ik dat ze daar nog redelijk wat voorraad hadden. Een prima excuus om Julie te vragen of ze mee wou gaan en terwijl we daar waren zou ik eigenlijk wel eens naar "Phnom Pehn" willen gaan, een Cambodisch/Vietnamees restaurant die naar het schijnt de lekkerste kippenvleugetjes hebben. Na het bezoekje aan Army en Navy reden we door Downtown Vancouver op zoek naar Phnom Pehn om daar te lunchen. Het was hier druk, dus het moest dan toch wel goed zijn. We bestelden de deep fried chicken wings, de butter beef en papaya salad en Julie had ook een Lychee Moo Moo shake. Wat was dat allemaal heerlijk en zeker de moeite waard om hier eens te gaan eten. Hierna reden we door Stanley Park, waar ik nog even stopte om hier en daar een paar foto’s te nemen. We hadden nog wat tijd en stopten ook nog bij Burnaby Mountain Park om nog wat van de zichten te genieten. Het was een heerlijk dagje en we hebben er van genoten!

We hadden heerlijk zomer weer en op 1 van de dagen toen ik vrij was zijn Ava en ik erop uit geweest om een dagje te genieten van het heerlijke weer. We gingen naar Stanley Park en genoten daar bij Third Beach van de zichten en het mooie strand. Het was redelijk druk en we gingen na een tijdje verder naar Ambleside Beach in West Vancouver waar we onze picnic op aten en genoten van een wandeling en de zichten aan het strand. Ava en ik hebben een fijne dag gehad en hopelijk zullen er nog vele mooie dagen als deze volgen! Begin augustus was het nog steeds prachtig zomer weer, maar de wind was nu omgedraaid en hierdoor hing Vancouver onder een dunne deken van rook door de bosbranden die hier zo’n 300km vandaan zijn in onze provincie alsook in de staat Washington in de USA. Gelukkig konden we het niet ruiken, maar de zichten waren erg wazig. Julie en ik hadden ook weer eens afgesproken en deze keer gingen we naar North Vancouver om daar Capilano River Regional Park te bezoeken, dat is alweer een tijd geleden. Het was hier zo mooi, zelfs met die wazigheid van de rook. We gingen daarna richting West Vancouver waar we gingen lunchen bij het Beach House Restaurant in Dundarave (deelgemeente van West Vancouver). We zijn hier nog al eens geweest en hadden er toen van genoten. Dus we wilden nog eens terug. We genoten van een heerlijke lunch en waar weer bijgepraat over vanalles en nog wat. Na onze lunch wandelden we nog even langs het water op met prachtige zichten ookal zag het er mistig uit door de rook. Dat was ook weer een geslaagd dagje.Phnom Pehn, Stanley Park en Burnaby Mountain
  
Stanley Park & Ambleside Beach

 
Capilano River Regional Park en Dundarave, West Vancouver


 
Michael had ook nog vrij hier en daar, dus op 1 van mijn vrije dagen zijn we met ons drietjes naar Barnet Marine Park gegaan wat zo’n 15 minuten rijden is van ons thuis en een heerlijk strand is om een dagje te genieten. We namen en picnic mee en genoten hier to in de latere namiddag voordat we weer naar huis gingen. Meer moet dat soms niet zijn, he! Na een dikke week draaide de wind weer de juiste richting uit en was de lucht weer helder en hadden we geen last meer van rook. Op mijn werk was er in de laatste week van august een "Carnaval" en familie en vrienden waren welkom om daar naartoe te gaan, dit leek ons erg leuk en we zijn met z’n 3 er naartoe gegaan. Het was een gezellige namiddag met vanalle activiteiten en vele lekkernijen. Ik ben op eind augustus op een avond nog naar Burnaby Mountain gegaan om daar foto’s te nemen bij zonsondergang. En het was een prachtige zonsondergang! En zo belanden we dan alweer in september! Voordat Ava weer naar school moest zijn we nog een dagje gaan winkelen in Bellingham, gelegen in Washington State (USA). Dit is zo’n uurtje rijden en we hebben hier wat voeding gekocht en wat kleding. We zagen daar ook al vele Halloween decoraties en dergelijke. Op 5 september ging Ava weer naar school en ze was heel blij om weer te kunnen gaan en haar vriendjes weer te zien. De wind was weer gedraaid en omdat er nog steeds bosbranden waren in onze provincie en in Amerika, zaten we weer in de rook...deze keer was het erg dikke rook en konden we het ook ruiken. De zon zag er rood uit bij het opgaan en ondergaan en bijna niet zichtbaard zo dik was die rook, erg raar om te zien.

Na enkele dagen was de rook weer weg en ben ik op een mooie zonnige dag naar Buntzen Lake geweest om wat foto’s te nemen. Het was nogal winderig die dag, maar toch nog steeds oh zo mooi daar! Ik heb hier een paar uurtjes rond gehangen en wat gewandeld voordat ik weer naar huis ging. Julie en ik hadden ook weer eens afgesproken en deze keer gingen we naar Queen Elizabeth Park, misschien dat er al wat herfstkleurtjes waren...maar het was toch nog wat vroeg er voor. Niettemin was het er prachtig zoals altijd! We hebben hier wat rondgewandeld en gingen daarna naar "The Flying Pig" in de omgeving van het Olympisch Dorp in Vancouver. Daar is het altijd lekker eten. Ik had deze keer de gegratineerde champignons en natuurlijk de lekkere inktvis. Nadat onze buikjes vol waren van dit lekkere eten zijn we nog even tot aan het water gegaan om daar nog wat te wandelen en te genieten van de zichten hier. Dat was weer een gezellig dagje! De week erna was het nog steeds mooi weer met zon en niet te warm, dus ik wilde er toch weer eens op uit gaan. Ik ging naar Pitt Lake wat zo’n 20 minuten rijden is van ons thuis, dat was alweer sinds de winter geleden dat ik daar nog was. Wat is het hier toch altijd zooo mooi. Echt alsof je ergens in het midden van niemandsland bent, zo rustig en zo’n prachtige natuur...daar geniet ik altijd van en dat zo dichtbij huis, zalig toch eigenlijk, he!Barnet Marine Park, Carnaval op mijn werk en Burnaby Mountain 
Carnival op mijn werk 
Zonsondergang bij Burnaby Mountain Park in de buurt van Vancouver
Een dagje winkelen in Amerika

WerewolfUSA

 
Buntzen Lake in Port Moody 
Queen Elizabeth Park en The Olympic Village in Vancouver 
Het mooie Pitt Lake gebied in Pitt Meadows bij Vancouver


De dag erna had Ava een studie dag en had ze een dagje vrij, het was ook mijn vrije dag en Julie had ook vrij en we gingen er samen een dagje van maken. We besloten om er een dagje Grouse Mountain van te maken. Mijn jaarpas voor Grouse Mountain zou 30 september vervallen, dus ik had nog een weekje om daar gebruik van te maken. En 2 gasten mogen dan mee voor 50% korting, maar omdat ik nog $20 op die kaart had staan van toen ik die jaarpas kocht, mocht ik dat gebruiken voor de toegang van 1 persoon. Dus het was maar $10 voor Julie en Ava om Grouse Mountain te bezoeken. Dat kwam dus wel super uit! Het was vrij druk omdat het nog zomer was, we gingen met de gondola naar boven en gingen echt de toerist uithangen voor een dagje. We wandelden hier eerst wat rond om van de zichten te genieten en gingen na een tijdje wat lunchen en daarna waren we klaar om verder de toerist uit te hangen. We gingen nog eerst langs bij de grizzlies voordat we naar de "Lumberjack show" gingen kijken. Er wonen hier 2 grizzly beren in een natuurlijk gebied omdat ze hier sinds kleinsaf heen gebracht zijn als weesjes (hun moeder was omver gereden door een vrachtwagen) en konden niet terug naar hun echte natuurlijke omgeving. Dus hier heeft men een natuurlijke leef omgeving nagebootst op Grouse Mountain waar ze dus wel zo natuurlijk mogelijk kunnen leven. Wat zijn het toch indrukwekkende beesten! Hierna gingen we naar de Lumberjack show kijken.

De Lumberjack show is een houthakkers show over hoe het er vroeger aan toeging bij de houthakkers, die dan ook af en toe al eens een competitie deden. De Lumberjack show was heel goed en we hebben echt eens hartelijk gelachen samen met een hele hoop toeristen! Het was een toffe show van een half uur waar we van genoten hebben. Daarna gingen we met de stoeltjes lift naar de top, alhoewel Ava het er eerst niet op had ging ze toch mee...een beetje met een zuur gezicht. Maar eens halverwege naar boven vond ze het geweldig want die stoeltjes lift ging rustig naar boven. Eens boven hebben we wat rondgewandeld en genoten van de zichten. Nadat we weer terug naar beneden gegaan zijn met de stoeltjes lift wilden Ava weer terug naar boven, hahaha. Op de terug weg naar de gondola zijn we nog even gestopt bij de grizzlies die nu goed in het zicht waren om wat foto’s van de te nemen. Het was nu toch rond 17u en het verkeer was veel te druk naar huis, dus we besloten om in North Vancouver bij "Maru Korean Bistro" te gaan eten. Dat was eens iets anders en echt heel lekker eten. We hadden een "lettuce wrap" besteld, je krijgt dan vlees en vanalle toevoegsels zoals sausjes, uitjes, kruiden en andere dingen in kleine schoteljes waarmee je een een wrap maakt met blaadjes sla. Na hier lekker gegegeten te hebben gingen we nog eventjes richting Lonsdale Quay om daar nog de zonsondergang mee te pikken. Het was geen bijzondere zonsondergang, maar toch heb ik er van genoten en wat foto’s kunnen nemen bij het vallen van de avond. We hebben erg genoten van deze dag!! Verder hebben we in september niet veel meer gedaan en wacht ik stilletjes op oktober voor de herfstkleurtjes!


Foto's van ons dagje in North Vancouver
 
Avondeten bij Maru Korean Bistro

 
Zonsondergang bij Lonsdale Quay in North Vancouver

 
Clips van ons dagje op Grouse Mountain in North VancouverFoto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!


No comments: