Thursday, July 27, 2017

Blogje voor april, mei en juni 2017Blogje voor april, mei en juni!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!
 

Capilano River Regional Park in North Vancouver, BC, Canada
Ik wil graag telkens iedereen bedanken die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's. 

Het is weer veel te lang geleden sinds ik nog een blogje schreef, maar hier gaan we dan weer. We zijn net terug van een bijna 2 weken lang familie bezoek/road trip naar de provincie Alberta en Saskatchewan, dus het was druk met de voorbereiding en terwijl we daar waren was er niet veel tijd voor internet en dat allemaal. Binnekort volgt dus ook een blogje over deze trip!

Zo, nu even terug waar ik geeindigd ben in mijn vorige blogje en dat brengt ons nu dan naar de maand april. De eerste twee weken van april waren niet veel soeps met veel regenachtige dagen en natuurlijk telkens als ik vrij was ging het regenen en had ik niet veel zin om ergens naartoe te gaan. Half april hadden we eindelijk wat prachtige zonnige dagen met al redelijk wat aangename temperaturen. We hadden geluk dat het met Paas dag zonnig was, zo heb ik de eitjes voor Ava buiten kunnen verstoppen. Ze vond het weer heerlijk om overal te gaan zoeken in de tuin naar haar Paaseitjes...en ze had net zoveel plezier om ze op te eten na het rapen, hahaha! Niet allemaal op 1 dag natuurlijk want dat zou wat veel zijn, he. De bloesems zijn ook eindelijk beginnen te bloeien, dus daar moest ik zeker van gebruik maken om wat foto’s te gaan nemen. Ik ben naar Burnaby Mountain gegaan en Ava kwam met mij mee, ze speelde foto model voor mij voor een paar foto’s en ze waren mooi gelukt. Verder was het hier weer prachtig met de bloesems. Ik ben een paar dagen later nog eens terug gegaan omdat het zo’n mooi zonnig weer was en de bloesems nog wat meer in bloei stonden alsook nog andere lente bloemen. Ik ben ook door onze buurt gereden, want hier en daar waren er toch prachtige straten vol met bloesems. Heerlijk toch als het zo weer eens een paar dagen mooi weer is.

We hebben daarna weer wat dagen regen gehad en tegen eind april eindelijk weer eens een paar dagelijke dagen. Ik ben op 1 van die mooie dagen en als ik vrij had natuurlijk richting Jericho Beach en Spanish Banks gereden in Vancouver. Een prachtig strand met heerlijke zichten op het water, de bergen en downtown Vancouver. Hier kan ik uren genieten al zittend op een bankje of al slenterend langs het strand terwijl ik foto’s neem. Op de terug weg ben ik ook nog even bij Kitsilano Beach gestopt omdat ik nog wat tijd had voor dat ik naar huis zou gaan om Ava van school te halen. De wolken hingen net boven de bergen en dat zorgde toch voor dat ietsje extra, zo mooi!Paaseitjes rapen bij ons thuis
 


 
Lente en bloesems in Burnaby Mountain Park


 

Bloesems in onze omgeving en op Burnaby Mountain

 
Een bezoekje aan Spanish Banks Beach en Kitsilano Beach in Vancouver

 
De maand mei was helemaal niet veel soeps. Het was heel wisselvallig met nu en dan wel een paar dagen zonnig en warm weer, maar net niet als ik vrij had. Ik ben er maar een paar op uit geweest met de camera want het was echt geen lekker weer voor op pad te gaan. We zijn in de namiddag na mijn werk als het een droog dagje was naar Burnaby Lake geweest om de eendjes eten te geven. Daar waren we al heel lang niet meer geweest. Nu hadden we het goed gekozen want de Canada Geese hadden net kleine gansjes gekregen...zo schattig met als die donzige gansjes! Het was mijn verjaardag in mei alsook die van Ava. Ava had een studie dag van school en dat was net op een vrije dag van mij, dus hebben we besloten om op die dag een feestje te doen voor Ava haar verjaardag. Ze nodigde haar 3 vriendinnetjes uit en we gingen samen bowlen. We mochten zelf eten meebrengen naar de bowling arena. Ik had een schotel met vers fruit gemaakt, er was chips, er waren koekjes, fruitsapjes, cupcakes en voor de mama’s had ik lekkere gebakjes van bij de bakker en koffie/thee. Het was een geslaagd feestje en Ava had het echt naar haar zin gehad. Verder hebben we Ava en mijn verjaardag thuis onder ons gevierd met een lekker etentje en ik ben de week na mijn verjaardag met 2 vriendinnen gaan uit eten en dat was ook heel gezellig en lekker! Ava heeft op het einde van mei eindelijk haar eerste bovenste tand verloren, die hing daar zo te bengelen voor dagen aan een stuk...wat een zicht, hahaha!

Juni begon ook weer met nattigheid en nu had ik eindelijk eens 3 dagen vrij! Ik heb normaal gezien geen problemen met regen en nattigheid, maar na zoveel regen had ik er echt wel genoeg van en besloot ik om op 1 van mijn vrije dagen er toch op uit te gaan of het nu regende of niet. Mijn vriendin was ook van de partij en wilde met mij meekomen of het nu regende of niet. Dus we gingen naar Noord Vancouver, eerste stop was Capilano River Regional Park. Het was droog als we vertrokken, maar we waren gewapend met 2 paraplu’s in geval van regen. Eens dat we aankwamen bij Capilano Regional Park begon het goed te regenen, maar dat hield ons niet tegen en eigenlijk zorgde dit echt voor prachtige foto’s. Hierna gingen we verder naar Whytecliff Park, ook weer zo’n prachtige plaats met mooie zichten. Ondertussen was het gestopt met regenen en konden we voluit genieten van de zichten. Het was bijna lunch tijd als we daar vertrokken en we gingen richting Horseshoe Bay village om daar ergens iets te eten. We gingen naar Olive & Anchor wat recht tegenover het water was waar de ferries vertrekken naar de Sunshine Coast, Vancouver Island en Bowen Island. Het was een prima restaurant met heel lekker eten en prachtige zichten. Op de terug weg naar huis ben ik nog even naar de Cypress Mountain Viewpoint gereden omdat we nog wat tijd hadden. Zo mooi ook weer met zalige zichten. Ik heb die dag zovele leuke plekjes gezien en foto’s kunnen maken, ik was nu wel weer zoet voor een tijdje, hihi! 
  Glacier House Resort in Revelstoke, BC, Canada
 Dagje Uit met Julie naar Capilano River, Whytecliff Park, Horseshoe Bay en Cypress Mountain
Michael naar een bepaalde winkel in downtown Vancouver, dus we gingen met ons drietjes nadat ik terug was van mijn werk ergens beginjuni. Sinds we daar waren zijn we naar Crab Park gewandeld wat niet al te ver was. Hier heb je prachtige zichten op downtown Vancouver, het water en Noord Vancouver. Er lagen 2 grote cruise schepen bij de Canada Place en om 17u vertrok hier 1 van die schepen. We hebben daar nog eventjes rond gehangen om dat te zien en zijn daarna naar huis gegaan. Het was een mooie namiddag en we genoten hier volop van de zichten. Zo midden juni begon het eindelijk zomerachtig te worden met veel zon en warme temperaturen. Ik ben nog een keertje naar Kitsilano Beach geweest met mijn vriendin Julie om wat foto’s te nemen. Ik was ook nog even gestopt bij de False Creek seawall voor een paar foto’s. Het weekend erna hadden we een afscheids feestje voor een vriendinnetje van Ava. Ze is van Brazilie en was hier voor 2 jaar met haar ouders. Haar mama ging hier naar school voor 2 jaar en ze gingen eind juni terug naar Brazilie verhuizen. We hadden een gezellig barbecue feestje in een park hier in de buurt en de kinderen hadden het naar hun zin, alsook de ouders! We waren met 4 koppels en 5 kinderen in totaal. De mama van dat Braziliaanse vriendinnetje van Ava had mij gevraagd om foto’s te nemen tijdens haar proclamatie tegen betaling. Ik heb het aangenomen en ben foto’s gaan nemen. De foto’s waren goed gelukt en de mama van Ava haar vriendinnetje was er heel tevreden over. Zo, nu ben ik ook weer een ervaring rijker...ik zal nog redelijk wat moeten oefenen met het fotograferen van mensen...hahaha.

Op 1 van mijn vrije dagen ben ik met een andere vriendin op pad geweest die ook van fotografie houdt. We waren van plan om naar Noord Vancouver te gaan, maar op de radio hoorde ik dat er files waren in die richting. We besloten dan om naar Deer Lake te gaan, hier was ik al jaren niet meer geweest. Ze liet mij daar wat leuke plekjes zien die ik nog nooit eerder gezien heb. We hebben ons hier echt kunnen uitleven met de camera! Een paar dagen later zijn we met ons drietjes een dagje gaan genieten aan het strand van Barnet Marine Park zo’n 15 minuten rijden van ons thuis, altijd heerlijk hier om een dagje te vertoeven en een picnic mee te nemen. We hebben het naar onze zin gehad. Eind van de juni ben ik met Ava nog naar Burnaby Mountain geweest om onze "Canadian Pride" te laten zien, we zijn ondertussen toch Canadezen, he. Het is dit jaar Canada’s 150ste verjaardag en dat wordt overal goed gevierd. Ik moet die dag werken, dus heb ik een paar vlaggen gekocht en heb ik mijn verbeelding wat laten werken. Samen met Ava hebben we wat foto’s genomen samen met de Canadese vlag. Ik had het statief klaar met de timer op de camera en zo konden we foto’s van onszelf nemen. We hebben er nog plezier mee gehad ook! Zo zijn we weer aan het einde van juni gekomen en beginnen we met wat voorbereiding voor onze trip naar familie in de provincie Alberta en Saskatchewan. We stoppen eerst in Calgary (Alberta) voor een paar dagen en daarna gaan we verder naar Saskatchewan. Maar meer daar over in mijn volgende blogje! Dank voor jullie geduld en hopelijk lezen jullie nog allemaal mee!Crab Park en Kitsilano Beach in Vancouver
 

 
Afscheidsfeestje, proclamatie en bezoekje aan Deer Lake Park bij Vancouver 
BCIT studenten tijdens hun proclamatie

 
Deer Lake met een vriendin van mij 
Barnet Marine Park in Burnaby bij Vancouver

 
Canada wordt 150 jaar - Happy Canada Day!
Nog even geduld voor het volgende verslag!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!


1 comment:

FenixSEO said...

Hi fellas,
Thank you so much for this wonderful article really!
If someone want to read more about that British Columbia I think this is the right place for you!