Wednesday, January 6, 2016

Blogje voor oktober & November 2015!Blogje voor oktober en november!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!

 Eerst en voor een wil ik jullie allemaal een Gelukkig Nieuwjaar toewensen met de beste wensen voor 2016!!

 

Zicht op downtown Vancouver gezien van Burnaby Mountain dichtbij ons thuisWeer eens erg bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's. 

Oktober is het begin van mijn favoriete periode van het jaar, de herfst! De bladeren kleuren, bij zonnig weer genieten we van heldere koele dagen en dat vind ik zalig. Het is altijd aangenaam om te gaan wandelen met zulk weer en ook om te genieten van de prachtige herfstkleuren die meestal in oktober te voorschijn beginnen te komen! Ik ben ondertussen toch een beetje gewoon dat Ava hele dagen naar school is, wel jammer als ik in het weekend moet werken dat ik haar en Michael niet zo veel zie. Des te meer dat we met ons drietjes proberen te genieten van de weekenden dat ik wel vrij heb. Ik was begin oktober naar Burnaby Mountain geweest om te zien of daar al wat herfstkleurtjes te bespeuren waren en ja hoor daar was al wat kleur te zien. We hebben zo'n warme en droge zomer gehad en ook september was redelijk warm en droog...dus onze herfstkleurtjes zullen wel wat vlugger te voorschijn komen dan normaal. Er stonden ook nog een heel deel prachtige rozen in bloei in de rozentuin hier. De zichten van hierboven zijn altijd prachtig, alhoewel het die dag niet zo helder was door de bewolking. Het was toch nog een aangename dag en ik heb er van genoten. Na Burnaby Mountain ben ik nog even verder gereden naar Warner Loat Park bij Burnaby Lake waar daar een klein riviertje door vloeit dat mooi is voor wat foto's. Zo rond half oktober hadden we weer heerlijk zonnig weer en redelijk zachte temperaturen, dus ik ging er in de voormiddag op uit en deze keer was het nog eens naar Stanley Park in de hoop dat daar ook al wat mooie kleurtjes aan de gang waren. En ja hoor, hier en daar had je al prachtige herfstkleuren in Stanley Park. Wat is dit toch een zalig park! Ik kom meestal binnen gereden vanuit North Vancouver over de Lions Gate Bridge waar ik dan de eerste afslag naar Stanley Park neem. Je komt dan eerst uit bij Prospect Point, hier stop ik niet want daar kan ik geen dag parkeerpas nemen...daar kan je enkel per uur betalen. Dus ik rij verder tot aan Third Beach (de overflow parking boven Third Beach) en hier neem ik dan een dag ticket om te parkeren. Het is $6 Canadese Dollars om de hele dag te parkeren (vanaf 1 oktober tot 31 maart en vanaf 1 april tot 30 september is het $11 Canadian Dollars per dag). Met dit ticket kan ik dan de rest van de dag op eender welke plek parkeren in Stanley Park. Dus ik rij meestal een paar rondjes om zo dan op alle mooie plekjes te kunnen stoppen en foto's te nemen.

Een paar dagen later had ik afgesproken met mijn beste vriendin Julie, dit was de eerste keer sinds Ava volle dagen naar school gaat dat wij er nog eens een heel dagje op uit kunnen gaan. We vertrokken 's morgens rond 9u30 en gingen richting Granville Island in Vancouver. Hier wandelden we een tijdje rond, we kochten hier en daar wat en rond de middag gingen we ergens lunchen. Sinds het meestal redelijk druk is in de Granville Island Public Market om te eten, besloten we om in een restaurant bij Granville Island te gaan lunchen. We kozen voor "The Keg Steakhouse + Bar", wat op een paar minuutjes wandelen van de Public Market was te vinden. Ik was hier nog nooit geweest en toen we binnekwamen voelden we zo al de gezellige sfeer aan. We bestelden de special of the day en het was een "prime rib sandwich" met een slaatje en frietjes. Dat was echt lekker en het heeft ons enorm gesmaakt! Het was echt nog eens fijn om met Julie op pad te gaan zonder Ava erbij, niet dat we Ava er niet bij wilden hebben natuurlijk. Ik mis haar toch altijd als ze er niet bij is, maar het was wel erg gezellig met Julie en we hebben van ons dagje genoten! Vanop mijn werk heb ik ook een mooi zicht en het was nu net zo dat telkens als ik pas op mijn werk aankwam de zon op kwam...soms zorgde dat echt voor prachtige zonsopgangen. Ik heb mijn camera nu wel niet mee naar mijn werk, maar mijn gsm werkt oke voor foto's, dus heb ik daar toch maar gebruik van gemaakt en als ik even tijd had heb ik foto's genomen van die prachtige zonsopgangen! Op 23 oktober had Ava een "Pro D Day" zoals ze dat noemen...het is een professional day en dan hebben de studenten vrij terwijl de leerkrachten vergaderen of dergelijke. Ik had die dag ook vrij en het was zonnig, dus Ava en ik zijn samen op pad gegaan naar Burnaby Mountain. En de herfstkleuren waren nu nog een beetje heviger, prachtig om te zien! Het was heerlijk om een dagje te genieten samen met mijn kleine meid! Burnaby Mountain met herfstkleurtjes!
 
Warner Loat Park bij Burnaby Lake 
Het mooie Stanley Park in Vancouver


Granville Island met Julie en lunch bij The Keg

 
Burnaby Mountain Park bij Vancouver
 
We zijn dit jaar weer naar de Laity Pumpkin Patch in Maple Ridge geweest. Vanaf begin oktober zijn er verschillende boerderijen in de omgeving van Vancouver die gedurende de hele maand van oktober een "Pumpkin Patch" hebben...dit is een groot pompoenen veld waar kinderen samen met hun familie pompoenen kunnen gaan kiezen. De pompoenen worden hier vooral gebruikt voor Halloween decoratie om gezichten uit te snijden, daarna zetten we er een thee kaarsje in en de pompoen staat dan buiten aan de voordeur. 's Avonds doen we dat kaarsje aan totdat we gaan slapen. Verder kunnen de pompoenen ook gebruikt worden voor Thanksgiving om pompoensoep van te maken of pompoenentaart. Zo'n pumpkin patch is in elk geval een redelijke populaire activiteit en traditie in Canada waardoor de meeste boerderijen er een hele attractie van maken met een kinderboerderij, een doolhof van mais, houten speeltuigen die met de boerderij te maken hebben alsook een heel sprookjesbos met houten uitgesneden figuren van Disney en dergelijke. Omdat Ava het vorig zo plezant vond zijn we er dit jaar weer naartoe geweest. De Laity Pumpkin Patch is gelegen in Maple Ridge wat zo'n 20 minuten rijden is van ons thuis, het was een bewolkte en mistige dag, maar dat zorgde wel voor mooie zichten! Het kost $5 (een 3 euro) per persoon om binnen te geraken en dan moet je de pompoenen die je koopt betalen voordat je naar huis gaat. De kleinere pompoenen kosten $2.00 (1.30 euro) en de grootste pompoenen kosten $6.00 (4 euro). Na dat we binnen kwamen wilde Ava eerst al de houten speeltuigen bezoeken. Ava kon daar in een houten tractor zitten, koeien melken, appels tellen en dergelijke. Dat vond ze super en hier heeft ze een tijd gespeeld. Daarna zijn we naar de kinderboerderij geweest, de tractor rit gemaakt alsook in het Disney (en andere figuren) sprookjesbos gaan wandelen. Hier kwamen we vanalle figuren tegen zoals "Lightning McQueen" en "Mater" van de film "Cars". We zijn daar naar het grote pompoenen veld gegaan waar Ava haar pompoen had uitgekozen. En voordat we naar huis gingen hebben we natuurlijk ook weer door het mais doolhof gelopen. Ava wees de weg en een tijd later vonden we de uitgang...jippieee! Wat een leuke namiddag voor ons allemaal, hier hebben we echt van genoten en ik denk dat dit een jaarlijkse traditie gaat worden!

En dan was het alweer bijna Halloween wat hier een grote bedoening. Vele huizen hebben decoraties in hun tuin, van opgeblazen geesten en griezelige figuren tot een heel kerkhof in hun tuin met muziek, mist en alles er op en eraan. Ava had ook een feestje op school en ze mochten verkleed naar school. Als ouders konden we Halloween snacks meegeven. Ik ben eens creatief geweest en had snacks gemaakt met geestige gezichtjes. Ik gebruikte een pretzel stokje met daarop een marshmallow die ik in gesmolten chocolade dipte en na afkoeling een gezicht gaf. De kinderen vonden het geweldig en ze hebben er allemaal van genoten! Ava en ik hadden ook onze pompoen uitgesneden en er een kaarsje ingezet bij onze deur. Op Halloween night gingen we eens als het bijna donker was de buurt af voor "trick of treat". Ava ging bij elke deur waar het licht aan was aanbellen en kreeg dan overal een lekkernij! We zagen vele prachtige decoraties en knappe kostuums. We zijn zo'n anderhalf uur rondgeweest en daarna was Ava haar emmertje zo goed als vol met snoep en wou ze naar huis. Het was een succes en Ava vond het geweldig...en voor ons was het heerlijk om haar bezig te zien.

En zo belanden we dan in de maand november. In begin november zag ik hier en daar nog schitterende herfstkleuren bij ons buurt waar ik foto's van nam. Op 11 November was het hier "Remembrance Day" en dat is een vrije dag voor de meeste Canadezen waar ze diegene herdenken die gesneuveld zijn tijdens de oorlog. Michael en Ava waren thuis en ik moest werken. Als ik thuis kwam zag ik dat de lucht er mooi uit zag en ik het kriebelde echt om foto's te gaan nemen. Ik ben dan op mijn eentje naar Burnaby Mountain gereden om er foto's te nemen als de zon onder ging en als de stadslichtjes aankwamen. Wow, dat was toch prachtig om te zien en ik heb er van genoten. Ik was na zo'n 45 minuten weer thuis. Daarna hebben we een week gehad met heel wat donkere en natte dagen en telkens als ik vrij was regende het...dus geen kans gehad om foto's te nemen die weken.Foto's van ons bezoekje aan Laity Pumpkin Patch

 
 
Halloween met "Trick or Treat"!
Halloween2015
 
Zonsondergang gezien vanop Burnaby Mountain Park bij Vancouver

De laatste 10 dagen van november waren zonnig, droog en koud. Het was zo'n +5 overdag en -3 graden 's nachts en overdag telkens zonnig. Ik ben een keertje bij Burnaby Lake geweest op 5 minuten rijden van ons thuis voor wat foto's. Ik moet er nog gewoon aan worden dat ik de hele dag voor mezelf heb als Ava naar school is, zalig. Ik ben op 1 van mijn vrije dag als het zonnig was naar Pitt Lake gereden om wat foto's te nemen en om daar heerlijk te wandelen. Het was prachtig, maar omdat je daar tussen de vallei zit kan het al eens winderig zijn. Het was zo al een dag met redelijk wat wind, maar daar kon je het echt voelen en dat maakte het toch nogal koud. Maar het was prachtig en ik heb een heerlijk stuk gewandeld al genietend van de natuur pracht rondom mij heen. Ik had ook nog met Julie afgesproken en omdat het mooi weer was zijn we naar Queen Elizabeth Park geweest in Vancouver voor een wandeling en om van de zichten te genieten. Daarna gingen we verder voor een wandeling in het Olympic Village in Vancouver wat gebouwd was in 2010 voor de athleten die hier verbleven tijdens de 2010 Vancouver Olympische Winterspelen. Mooie plek met mooie zichten op Vancouver en False Creek. We hadden de dag ervoor even zitten rondneuzen wat een leuke plek was voor lunch en we besloten om naar "The Flying Pig" te gaan. Dat was nu eens echt geslaagd, de service was erg snel zelfs met een bijna gevuld restaurant en het eten was heerlijk...en niet te duur! Hier komen we zeker nog eens terug!

Eind november had Ava een "Pro-D Day" zoals ze dat hier noemen en dat is een dag waar leerkrachten meestal naar vergaderingen moeten of bijscholing. De kinderen hebben dan een dagje vrij. Ik was die dag gelukkig ook vrij en het was mooi weer, dus Ava en ik konden er weer eens samen op uit! Het was de voorgaande dagen erg koud geweest met zo'n -5 tot - 7 Celsius 's nachts en overdag een paar graden boven het vriespunt. Het was zonnig met een zo goed als staal blauwe lucht. Ik ben met Ava naar Buntzen Lake gereden, daar ben ik al heel lang niet meer geweest en het was zeker en vast de moeite om er nog eens naartoe te gaan. Het was wel redelijk koud, maar het water lag er heel kalm bij en weerspiegelde alles zo mooi. Het gras wat in de schaduw van de bergen licht en maar heel weinig zon krijgt in winter was bedekt met "harige vorst" zoal ik het noem...hahaha. Het heet eigenlijk "hoarfrost" in het Engels en dat is vorst die ontstaat door ijs crystallen...deze vormen precies haren op planten, bomen, de grond en eender waar. Het is vooral te merken dichtbij het water door de waterdamp. Een prachtige fenomeen om te zien!! Er hing ook wat mist boven het water, zo mooi. Het was een heerlijke namiddag en Ava vond het daar ook zo mooi. We hebben samen genoten van een wandeling hier aan het water. Het was zalig om weer eens een namiddagje op stap te gaan met mijn kleine meid!!


 

Burnaby Lake bij ons in de buurt
 
Trip naar het mooie Pitt Lake in Pitt MeadowsBezoekje aan Queen Elizabeth Park, Olympic Village en eten bij The Flying Pig

 
Bezoekje aan het prachtige Buntzen Lake
Nog even geduld voor het volgende verslag!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!