Monday, November 11, 2013

En de mooie herfst gaat verder!En de mooie herfst gaat verder!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!

De avond valt in Vancouver met een zicht op downtown Vancouver gezien vanop de Stanley Park seawallEerst en vooral weer bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk!  
 
Hier ben ik dan weer eens, maar ik weet niet of ik eigenlijk wel nieuws heb. Enkel dat we op dit moment alle 3 met een snotvalling zitten en goed verkouden zijn! Het begon een paar dagen geleden en Ava had wat koorts, maar nu is ze zoals ons veel aan het niezen en hoesten. Hopelijk zijn we er weer snel genoeg van af. Ik voel me toch wat beter als gisteren, dus hopelijk blijft het die richting uit gaan! We hebben heerlijk herfst weer gehad in oktober en ik geloof dat het 1 van de droogste oktobers was in jaren! We hebben veel zon gehad en de temperaturen hingen rond de 15 graden met sommige dagen zelfs nog tot 18 graden. Tegen eind oktober hebben we redelijk wat mist gehad en was het wel meer bewolkt. Begin november was het ook nog vrij mooi en daar na is het meer en meer echt op herfst gaan lijken met redelijk wat regen en veel bewolking. Het is wel nog niet echt koud. Ik bel ook nog steeds elke week met mijn mama en die doet het nog altijd goed, daar ben ik heel blij om want het is toch niet fijn als je zo ver weg woont en het zou niet goed gaan met je ouders. Mijn moeder houdt zich goed bezig, krijgt regelmatig bezoek en gaat er eens op uit met vrienden of familie. Ik heb verder nog wat diensten gedaan en heb er de komende maanden ook weer eenheel deel staan, dus ik hou me ook goed bezig. Ava gaat nog steeds naar de "preschool" zo'n 3 tot 4 dagen per week van 9u tot half 12 en ze doet het goed. Ze kan haar eigen naam al schrijven en ze kan ook al heel goed tot 20 tellen alsook bijna al die nummers schrijven. Ik ben heel trots op haar, maar ik ben vooral blij dat ze graag naar school gaat.


Ik had mijn beste vriendin Julie ook al een hele tijd niet meer gezien en we hadden eindelijk afgesproken om op 24 oktober af te spreken voor een dagje Stanley Park want ik wou graag wat foto's gaan nemen van de herfstkleurtjes daar. De dag ervoor hadden we elkaar gebeld en het bleek dat het een mistige dag ging zijn, dus we hebben onze plannen veranderd want ik wou toch wel wat zon hebben als we naar Stanley Park zouden gaan. Ik kon de dag erna ook nog gaan met Ava, want het zou dan ook mooi worden. Julie en ik hadden afgesproken om naar Fort Langley te gaan om daar de brug over te wandelen naar het mooie Brae Island Regional Park wat aan de oevers van de Fraser Rivier ligt. We zouden 's middags dan gaan lunchen bij Choo Choo's en daar keek Ava al enorm naar uit, want je mag daar speelgoed treinen meenemen naar je tafel om mee te spelen! En na al dat lekkers zouden we naar Forever Yours Lingerie gaan wat een beetje verderop gelegen is. We vertrokken rond 10u en het was vrij mistig toen we vertrokken onderweg reden we de mist uit en was het heerlijk zonnig, maar in de buurt van Langley was er hier en daar toch nog wat plaatselijke mist. Er waren ook nog hele mooie herfstkleurtjes te zien langs de rivier en dat was ook wel meegenomen want het zonnetje scheen volop. De mist trok ook vrij snel op en we genoten van een wandeling langs de rivier en het strand aan de rivier. Daarna gingen we lekker eten bij Choo Choo's en dit werd gevolgd door een bezoekje aan de lingerie winkel. Ik vond er niet direct iets voor mezelf, ik had eigenlijk ook niets nodig en de dingetjes die ik graag zag waren een beetje te duur naar mijn zin op dit moment! Julie had wel een paar leuke dingen gevonden, dus de trip was toch niet voor niets geweest! En Ava heeft zich ook goed kunnen bezighouden, ze ging ook vanalles passen...hahaha.  Ze deed een BH aan over haar kleding met de cups op haar rug, hahaha iedereen moest er toch hartelijk om lachen.  Daarna ging ze een grote hoed opzetten, de winkel had ook een selectie met sexy kleding en accesoires voor Halloween.  We hebben in elk geval een heel gezellig en leuk dagje gehad met ons drietjes, hopelijk kunnen we dat gauw weer eens doen!


Ons dagje in Fort Langley
De dag erna was ik van plan om met Ava naar Stanley Park te gaan want ze gaven degelijk weer uit en dan kon wat foto's gaan nemen van de mooie herfstkleurtjes. Eerst zou ik wel met Ava op het strand gaan spelen en op de speeltuin, want het moet voor haar ook leuk zijn om te gaan, he! Toen ik die vrijdag morgen op stond was het erg mistig, zo mistig zelfs dat het een beetje nat was buiten. Wel, ik heb dan nog maar even afgewacht en het bleef zo mistig en druilerig dat ik toch maar niet naar Stanley Park geweest ben, boehoe! Achja, maandag zou het ook mooi weer zijn en dan konden we ook nog gaan...dus ik moest nog eventjes afwachten tot die maandag. Zaterdagmorgen zijn we met Michael zijn ouders gaan winkelen en hij wou in de namiddag naar zijn ouders omdat ze digitale kabel kwamen installeren bij hun thuis. Het was eigenlijk een vrij mooie dag en ik had wel kriebeltjes om ergens naartoe te gaan. Michael kent me wel goed genoeg en had gezegd dat als hij op tijd terug was van zijn ouders (voor 15u) dat hij met ons naar Stanley Park zou gaan. Joepppiiii, dat zou ik geweldig vinden en misschien kon ik dan wel een paar avond foto's nemen! Hij was iets na 15u thuis en ik wist niet of hij nog wel wilde gaan, maar hij zei dat we nog konden gaan. Tegen dat we in Stanley Park waren zou het rond 16u zijn en dan hadden we nog een dikke 2 uurtjes voordat de zon onder ging, dus dat was wel genoeg tijd om wat te genieten van de mooie zichten. Tegen die tijd waren er wel wat meer wolken komen aanzetten, maar het was toch nog genieten! Ava was onderweg naar Stanley Park in slaap gevallen, dus dan moesten we ons niet zo haasten om naar huis te gaan want ze gaat meestal rond 19u slapen.

Eerst stopten we bij Prospect Point waar er mooie kleurtjes te zien waren bij de Lions Gate Bridge, wat een mooi zicht is het toch altijd! Ava ging daar graag de trappen op en neer achter Michael aan, hahaha. Na een tijdje gingen we verder en zijn we gestopt bij de Totem Palen, hier zijn we dan blijven rondhangen. We liepen voorbij de Totem Palen naar de andere kant van Stanley Park daar waar je een prachtig zicht hebt op de Lions Gate Bridge. Hier had Ava een leuk plekje gevonden op het strand waar ze met haar schepje taartjes aan't maken was en ze had ook een zandkasteel gemaakt. Ze was er duidelijk van aan het genieten. Ik heb van hieruit wat mooie foto's genomen en als de zon stilletjes begon onder te gaan ben ik naar de andere kant gegaan waar ik een zicht had op downtown Vancouver. Michael bleef dan bij Ava om nog wat te spelen en ze zouden binnen 15 minuutjes naar mij toe komen en daarna gingen we dan naar huis. Terwijl ik op de seawall van Stanley Park stond te genieten van het prachtige zicht op Stanley Park was de zon stilletjes aan het ondergaan en de kleuren werden echt heel mooi. Oooh wat was ik blij dat ik hier nu stond en mooie foto's kon maken. Toen Ava en Michael bij mij aankwamen was het tijd om te gaan, ik nam nog vlug een paar foto's net na zondsondergang als wat lichtjes in de gebouwen te voorschijn kwamen...zooo mooi! Ik had hier nog wel een tijdje kunnen wachten totdat het meer donker was, maar dat kon nog wel meer als een half uur duren voordat het volledig donker zou zijn. Ava begon toch ook stilletjes moe te worden en we moesten nog eten. Dus we gingen huiswaarts en ik was volledig in de wolken dat ik die kans had om daar wat foto's te nemen bij het schemeren van de avond. Met een dochtertje wat rond 19u gaat slapen is dan bijna onmogelijk. Dus hier heb ik echt van genoten en ben ook blij dat Ava en Michael het naar hun zin hadden. We zullen in de winter wel eens een keer naar een mooi zicht gaan voor nachtfoto's als het vroeg (rond 16u30 -17u00) donker wordt. Het enige nadeel is dat het nogal frisjes kan worden in de winter en dan is het niet aangenaam om lang buiten te staan voor foto's te nemen!Foto's van ons bezoekje aan Stanley Park

Na dat mooie weekend was het op maandag toch zeker weer een prachtige zonnige dag en ja het kriebelde toch nog steeds om wat foto's te gaan nemen in Stanley Park op een zonnige dag. Wel, ik ben dan toch weer terug gegaan met Ava om wat foto's te gaan nemen. Eerst ging ik met haar naar Second Beach waar ze een tijdje op het strand kon spelen. Dichtbij het strand was ook een speeltuin waar ze een hele tijd heerlijk gespeeld heeft. Het moet ook leuk zijn voor haar om mee te gaan naar Stanley Park en niet enkel voor mama om foto's te nemen, he! Ik denk dat we een goed uur aan het strand en op de speeltuin hebben rond gehangen. Daarna ben ik op een paar plekjes gestopt om vlug een paar mooie foto's te nemen langs de weg en als laatste stop was het weer bij de Totem Palen want daar heb je toch de mooiste zichten, zowel aan de kant van dowtown Vancouver als de kant van de Lions Gate Bridge. Ik had wat kleine versnaperingen meegenomen voor ons, dus we zochten langs de seawall in Stanley Park een leuk bankje uit onder een boom die nog prachtige herfstkleurtjes had. Vanop dit bankje hadden we een prachtig zicht op het centrum van Vancouver aan de overkant van het water...zalig zo met dochterlief genieten! We vertelden verhalen over het verkleuren en vallen van de bladeren en hoe ze in de lente weer allemaal terug groeien en mooi groen worden. Ondertussen nam ik een paar foto's vanop de bank, het was een perfect plekje hiervoor. Nadat we hier een tijdje gezeten hadden gingen we voorbij de Totem Palen naar de kant met de Lions Gate Bridge. Het was hoogtij deze keer en we konden dus niet het strand op, dus we keken even naar de zichten vanop de seawall. We wandelden hier een stukje en gingen daarna weer terug naar de andere kant. Ava vond het geweldig om door de bladeren te lopen, dus dat liet ik haar gerust even doen! Daarna gingen we stilletjes naar huis zodat we voor de drukte de baan op waren. We hebben heerlijk genoten van dit dagje...dit zal waarschijnlijk 1 van de laatste zijn voordat het gaat regenen en kouder wordt.

Eind oktober is hier ook Halloween en dat wordt volop gevierd. Vele mensen hebben hun hele tuin omgetoverd tot een griezel tuin met skeletten, geesten, muziek, mist en noem maar op. Er staan veel van die grote opgeblazen figuren in de tuin en nog meer. Op de avond van Halloween gaan de kinderen van deur tot deur voor "trick or treat" en ze krijgen dan snoepgoed. Voor Ava zou het de eerste Halloween worden die echt bewust kan meemaken. Op haar school doen ze een soort Halloween tocht en gaan ze met haar klasje rond in de nabije kantoren voor "trick or treat", ze had zelf een Halloween zakje gemaakt om mee te nemen voor de snoepjes. Ava kijkt nogal graag naar "Scooby Doo" en wou graag Shaggy zijn, maar hoe verkleed je een kind als Shaggy!? Er zijn genoeg Scooby-Doo kostums te vinden, maar die wou ze niet. Zo'n kostuums zijn ook vrij duur en spijtig als ze het dan maar 1 keer kan aan doen. Voordat ze ging slapen zei ze dat ze een spook wou zijn, ja maar waar ga ik nu nog een oud laken vinden??? Dus ik vertelde haar dat ik haar als Bumba zou verkleden. Ineke (mijn Nederlandse vriendin) had ons een tijd geleden een mooi badjasje gestuurd met een bumba kap aan die zie in de winter vooral gebruikt als ze uit bad komt...dat zou eigenlijk wel ideaal kunnen dienen om haar te verkleden. Ze was er niet zo zeker van, maar ik ging het 's morgens wel proberen. Eens ik haar Bumba badjas aandeed en haar neusje rood had geverfd was ze er helemaal ondersteboven van dat ze op Bumba leek, ze was zooooooo blij! Ik was zo bij en vond het geweldig hoe ze er op reageerde. Ik heb haar naar school gebracht en als ik haar ging ophalen had ze een heel zakje vol met snoepjes. Daar mocht ze er 2 van kiezen als ze goed wat lunch gegeten had. Ik moest die namiddag werken, dus het was aan Michael om met Ava Halloween te gaan vieren. In de shopping hier dichtbij kunnen kindjes tussen de 0 en 10 jaar de winkels afschuimen voor "trick or treat" tussen 17u en 18. Dat was ideaal voor Ava en zo zou ze dan toch wat Halloween kunnen ervaren want zo in het donker vind ze maar niets en na 18u is ook wat laat voor haar. Ze gaat namelijk rond 19u-19u30 slapen. Ze had ook een emmertje vol met snoepjes van in de shopping, jeetje we zullen haar af en toe een beetje moeten helpen vrees ik want dat is toch redelijk wat snoep voor zo'n klein meisje. Het was in elk geval een succes voor haar en ze had het enorm naar haar zin. Ik vond het wel jammer dat ik er niet bij kon zijn, maarja er zijn ook mensen die moeten werken, he! Verder hebben we geen uitstapjes meer gemaakt want het is ondertussen wat bewolkter, natter en kouder geworden. Ik heb ook weer een deel diensten gedaan en op dit moment zitten we alle 3 met een verkoudheid, bah! Hopelijk zal het snel genoeg voorbij gaan en zijn we snel weer terug onszelf!

Foto's van de herfstkleurtjes in Stanley Park in Vancouver


 
Foto's van HalloweenNog even geduld voor mijn volgende post!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!

 

No comments: