Sunday, July 14, 2024

Onze avonturen van juni 2024!



Onze avonturen van juni 2024!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!


Aan de Canada Place in Vancouver, BC, Canada



AANDACHT!!  Ik krijg soms berichtjes in de "comments" onder mijn blog posts met vragen erin.  Dikwijls zijn deze anoniem waardoor ik die persoon niet kan contacteren of een reactie naar hun kan sturen.  Dus als je enige vragen hebt, laat je naam of email adres achter.  Doe je dat liever niet, dan neem even contact op met mij via de "CONTACT" knop boven op de pagina.   DANK BIJ VOORBAAT!


Ik hoop dat alles nog steeds goed gaat met jullie?  Natuurlijk wil ik  telkens iedereen bedanken die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is altijd fijn om te lezen! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's. 


En zo beginnen we de maand juni met regenachtig weer. Het is fris met een 12 graden en er wordt veel regen verwacht, het lijkt wel november. Dan maar een paar korte rondjes wandelen per dag met de honden. Op zondag was het echt een hele regenachtige dag, ik had dunne pannenkoeken (flensjes zoals wij ze noemen in de streek van Belgie waar ik ben opgegroeid) gebakken voor lunch. Dat smaakt toch wel lekker op zo'n regenachtige dag. Op maandag had ik met Julie afgesproken voor een late verjaardagslunch waar ze mij op wilde trakteren. We gingen naar een "hot pot" restaurant wat "Happy Lamb Hot Pot" heet.  Hot pot is een sociale manier van eten want je bent lekker lang aan het tafelen. Het bestaat uit een verscheidenheid aan voedsel dat gekookt wordt in een individuele of gemeenschappelijke sudderende pot (die warm gehouden wordt) met gearomatiseerde bouillon. De maaltijd begint met het aan de kook brengen van de bouillon in de pot. Daarna kan je van alles toevoegen aan de bouillon zoals vlees, zeevruchten, groenten, tofu, noedels, noem maar op. Dit wordt dan gekookt in de borrelende bouillon en eens het allemaal gekookt is haal je beetje bij beetje het eten uit de bouillon. Je dompelt dit eten dan in een sausje dat bestaat uit onder andere soya saus, pinda saus, knoflook, koriander, groene ui en rode chili. Wij gingen naar een restaurant waar je zelf je sausje kon maken en je ook zelf kan kiezen wat je allemaal in je bouillon wil doen, van kip tot kool, alsook champignons of dumplings, etc. Onze hot pot was in 2 gedeeld en ik had een bouillon gebaseerd op champignons en Julie had een bouillon gebaseerd op tomaat. We kregen er rolletjes rundsvlees bij, maar daar ben ik niet zo gek van en ik had liefst kip dus die ging ik dan zelf halen want dat maakte deel uit van de verschillende keuzes aan voedsel om bij de pot te voegen. Het was heel lekker en deze hot pot vonden we allebei eigenlijk beter dan die waar we voorheen naartoe gingen. Dus, hier komen we zeker nog eens terug!! We hadden weer lekker bijgekletst en liepen nog even door de shopping mall voordat ik weer naar huis ging.

Tijdens onze dagelijkse wandelingen met de honden komen we hier in de buurt altijd wel wat mooie bloemetjes tegen en nu en dan stop ik dan eens om een foto te nemen. In het weekend (zaterdag) hadden we een afspraak met onze accountant die onze belastingen elk jaar regelt. We gingen met haar gewoon wat dingen bespreken voor de toekomst. Omdat haar kantoor in downtown Vancouver is besloten we om met de SkyTrain te gaan (een soort van metro systeem, maar dan op rails boven de grond), want dat is toch gemakkelijker dan met de auto naar downtown te rijden en dan ook nog eens parking te moeten zoeken (en betalen). Een enkele rit naar downtown met de Skytrain (3 zones) kost $6.20 (4.20 euro) per persoon, maar omdat het weekend is betaal je maar voor 1 zone en dat is dan dus $3.15 (2.15 euro) heen en $3.15 terug. We waren mooi op tijd en waren ongeveer een uurtje bij onze accountant. Daarna liepen we naar de Canada Place omdat we vandaar de SkyTrain terug naar huis namen. Maar eerst toch eventjes een paar foto's nemen van de Canada Place met een groot cruiseschip dat daar gedokt was. We liepen hier eventjes rond voordat we weer naar huis gingen. We zaten in de voorste wagon en daar is 1 vrije stoel zodat je recht vooruit kan kijken. Deze treinen/metro's zijn namelijk door computers gestuurd en er zit dus geen bestuurder in deze SkyTrains. Dus ik had een fijn zicht de hele rit naar huis, dat is ook weer eens wat anders.

Lynn was in Amerika voor een evenement, maar Scout bleef thuis met Lynn haar man. Ik had hem een berichtje gestuurd om te vragen of we Scout konden komen uithalen zodat ze in het hondenpark met Sadie kon spelen. Dat vond hij prima, dus op zondag rond 19u gingen we Scout uithalen. Sadie en Scout speelden erop los in het hondenpark, Tiny loopt daar ook los rond maar ze is niet zo een speelvogel en snuffelt graag rond. Een tijdje later kwam een andere hondenvriend "Ash" ook aan in het park en wat hadden ze plezier met hun 3. Na een tijdje spelen, liepen ze alle 3 rond met hangende tongen...ik denk dat de hondjes vannacht goed zullen slapen. Na een paar mooie en droge dagen was het echt weer van dat lenteweer. We hadden redelijk wat buien en het was ook frisjes met zo'n 13-15 graden. We probeerden tussen de buien door met de honden te wandelen en dat lukte wel. Op 1 avond was het goed aan het regenen terwijl de zon scheen, dat zag er wel mooi uit en natuurlijk kregen we ook een beetje regenboog te zien. Op zondag was het hier Vaderdag (16 juni), we hadden niets gekocht voor Michael want die heeft niets nodig en we hebben al genoeg prullen in huis. Dus Ava maakte hem een leuke zelfgemaakte kaart en ik maakte voor hem spek en eieren met toast voor ontbijt, dat heeft hij wel eens graag. Ava en ik aten ook wat spek en eieren met toast (1 stripje spek voor mij, want dat is zo erg gezouten), maar wat smaakte dat allemaal lekker! Verder hebben we die dag niet veel meer gedaan.
 

Lekkere flensjes (dunne pannekoeken)

Happy Lamb Hot Pot met Julie in Coquitlam bij Vancouver

De bouillons waarin je het eten kookt

De sausjes die je mixen voor het eten in te dippen


De verschillende groenten en andere toebehorens die je kan kiezen


Dat voeg je dan allemaal in de pot totdat het gaar is om te eten

Een klaproos bij ons in de buurt bij Vancouver

Een roze "Dogwood" bloem in onze buurt

Wat mooie lupins in een tuin bij ons in de buurt

Bezoekje aan downtown Vancouver




Canada Place met enorm cruise ship wat er gedokt ligt




Op weg naar huis met de Skytrain met zichten vanuit de Skytrain






Scout en Sadie in het hondenpark

Sadie, Ash en Scout in het hondenpark

Een paarse klaproos bij Lynn in de tuin


Die dag dat het regende en de zon scheen


Ontbijt voor Michael voor Vaderdag


De leuke Vaderdag kaart die Ava had gemaakt voor Michael

Een paar bijhorend videotjes








Ava had op dinsdag een presentatie voor het einde van het jaar om een toespraak voor te lezen omdat ze dan mogelijk gekozen wordt om dit te doen tijdens het diploma uitreiken (op 26 juni). Men noemt dat hier "Valedictorian", ze moet het niet doen natuurlijk maar elke student moest een toespraak voorbereiden/schrijven (dat is soort eindejaars taak) en diegenen die graag willen mogen auditie doen om het voor te brengen tijdens de diploma-uitreiking. Ava wilde die auditie dus doen op dinsdag tijdens de middag en had graag wat golvend haar. Dus ik had haar haren met een krultang wat gekruld en hopelijk blijft dat mooi toch de ochtend. Gelukkig was dat het geval en ze zag er mooi uit met haar krullend/golvend haar. Maar ze heeft uiteindelijk niet deelgenomen aan de auditie omdat ze te schuw was om op het podium te staan, het zou haar ook geen extra punten geven en ze zou er ook geen andere voordelen bij hebben...dus dan deed ze het liever niet. Ik heb de laatste tijd weinig inspiratie om er op uit te gaan met de camera, dus we wandelen hier in de buurt een paar keer per dag met de hondjes. Het is eindelijk weer wat aangenamer weer met zon en warme temperaturen. Soms moet ik toch lachen tijdens het wandelen, want Sadie neemt de leiband in haar mond en loopt er zo mee rond...alsof ze met zichzelf gaat wandelen, haha! Toen ik thuis kwam met de auto nadat ik Ava van school had gehaald, zag ik iets uit ons keukenraam staren, het was Sadie die met haar voorpoten op de schoenenrek ging staan en zo dan naar buiten stond te kijken! Wat een karakter is ze soms toch! Nu dat ze dat weet, blijft ze het doen en het is best komisch. De staart gaat vooral waggelen als ze buiten in het park achter ons huis andere honden ziet (vooral die wat ze kent) of als Michael of Ava thuis komen en ik binnen ben.

Tijdens de wandelingen zien we ook soms mooie bloemetjes en dan stop ik soms om een foto te nemen. Ondertussen was het weer bijna 30 graden, het gaat echt op en af met het weer. Op die dagen gaan we dan vroeger in de ochtend en wat later in de avond wandelen. We hadden nog een mooie zonsondergang/mooie wolken. Ava gaat ook twee keer per week zwemmen om haar uithoudingsvermogen en kracht op te bouwen terwijl ze zich voorbereidt om binnenkort te beginnen met junior badmeester cursussen. Ze zwemt graag en uiteindelijk kan ze met dit badmeester diploma in het weekend of na school enkele uren werken in het lokale zwembad, het verdient ook heel goed en ik geloof dat ze $28 (zo'n 20 euro) per uur verdienen...dat is dus mooi meegenomen. We zijn nu bijna aan het einde van het schooljaar toe en Ava heeft een "Grade 8 Leaving Ceremony" op 26 juni. Ze gaat een kleedje dragen en wil haar haren weer gekruld hebben, dus dan gaan we dat ook doen. De studenten gingen op de gewone tijd naar school en wij mochten als ouders vanaf 9u binnen. De ceremonie begon om 9u30 en begon met een toespraak van het schoolhoofd/directeur en daarna gaven de leerkrachten de diploma's uit aan de leerlingen. Hier in onze streek hebben kinderen 5 studiejaren in de lagere school, gevolgd door studiejaar 6, 7 en 8 in middel school waarna de ze dan eindelijk naar het middelbaar gaan voor studiejaar 9, 10, 11 en 12. Het hangt een beetje af waar je woont, sommige van ons buur gemeenten/steden hebben geen middel school en daar hebben ze lagere school voor 7 studiejaren en dan vanaf het 8ste studiejaar gaan ze naar het middelbaar tot het 12de studiejaar. Dus toch een beetje anders vergeleken met België. Het was een mooie ceremonie en Ava ging erna nog met haar vriendinnetjes naar McDonald's voordat ze weer naar huis kwam. Fijn dat ze nu een telefoon heeft, ze liet ons dan weten wanneer ze weer naar huis wilde komen. Michael ging haar ophalen en ze had het daar fijn naar haar zin gehad, super toch!

Nu mag de vakantie eigenlijk wel beginnen, ze mochten op donderdag 27 juni nog naar school als ze zin hadden. Natuurlijk wilde Ava niet thuis blijven en nog een laatste dag met haar vriendinnetjes en vriendjes rondhangen voordat het vakantie is en ze naar het middelbaar gaan. Ava ging 's middag met haar beste vriendin nog naar een andere vriendin haar thuis, ze gingen daar lunchen en een film kijken in de namiddag en dan zou ze in de late namiddag weer naar huis komen. De mama van haar beste vriendin ging hen ophalen en zette Ava thuis af. Ze had ook haar rapport gekregen en had heel goed geleerd, meeste vakken had ze 90% en een paar vakken rond de 70-80%. Verder hebben we de laatste paar dagen van juni niet veel meer gedaan behalve met de hondjes wandelen en genieten van wat mooie wilde bloemen die hier op vele bermen staan te bloeien of langs huizen. Het weer blijft nog een beetje wisselvallig met nog bewolking, wat zon, af en toe een bui en zo een 20 graden. Naar het schijnt zou het wat zonniger en warmer worden begin juli! We wachten geduldig op wat zomerweer en hiermee komen we dan weer aan het einde van de maand.

Ik wil jullie ook alvast laten weten dat mijn volgende verslagje waarschijnlijk pas binnen enkele maanden gaat aankomen, want we gaan het erg druk hebben in de komende paar maanden. 



Ava met haar krullend haar

De krullen bleven er toch goed in tot de dag erna

Sadie die naar buiten stond te staren

Sadie ziet haar honden vriendje in het park achter ons huis


De hondjes bij wat mooie bloemetjes

En het is weer erg warm

Mooie wolken net voor zonsondergang



Tijdens de zwemlessen van Ava

Een suculant plantje dat aan de bloei is, prachtig!

Nog een suculant die we op pikte bij de dame die altijd vanalles op haar tafeltje zet in een achterstraatje hier in de buurt

Ava haar afstudering van middle school


Ava met haar beste vriendin
 
Met ons drietjes


Bloemetjes in onze buurt



Een paar bijhorende videotjes










Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven! Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken.  DANK BIJ VOORBAAT!