Saturday, August 20, 2016

Blogje voor april & mei 2016



Blogje voor april & mei 2016
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!
 

Zicht vanop de North Beach bij Gold Creek in Golden Ears Provincial Park




Weer eens erg bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's. 

Jaja, en ik ben nog altijd een paar maanden achter op mijn blog, tja we blijven maar proberen om het toch bij te werken...dus hopelijk haal ik het allemaal stilletjes weer in, we zien wel. Nu even terug naar april, nadat we terug kwamen van onze reis naar Belgie. Ik was echt onder de indruk dat ik zondag alweer moest werken en ik was de dag ervoor helemaal teleurgesteld dat ik alweer moest gaan, toen realiseerde ik mij dat ik 10 dagen verlof genomen had en dat ik er nog maar 8 achter de rug had. Toen ik thuis heb ik toch maar even mijn officiele papier bekeken en ja hoor, ik had nog 2 dagen vrij, joeppieeee!!! Wat was ik toch blij dat ik nog eventjes verlof had, want ik was toch nog niet direct gewoon aan het uur in Vancouver. Ik moest dan ook maar 2 dagen gaan werken waarna ik er weer 4 vrij zou hebben, super! Dat weekend wou Michael naar een auto gaan kijken in Abbotsford en nu wou het juist lukken dat daar het Tulpen Festival aan de gang was. Dus we gingen hier ook langs gaan, want ik wil al jaren naar zo'n tulpen veld maar het is er nooit van gekomen. Het "Abbotsford Tulip Festival" is ontstaan door een kleindochter van een boer uit Nederland naar Canada emigreerde in de jaren 50. Ze besloot om een het Abbotsford Tulip Festival op te starten door een veld vol met kleurrijke tulpen te planten voor het publiek om het te komen bewonderen tegen een 3 euro per persoon. Het was een zonnige en warme dag en we waren hier later op de namiddag. Wat een pracht met al die verschillende kleuren van tulpen, rijen en rijen bijna zover we konden zien en dan Mount Baker (gelegen in Washington State) op de achtergrond...ooooh zoooo mooi!! Hier hebben we toch een hele tijd gewandeld tussen de tulpen door en daar zijn we naar huis gereden. Het was een heerlijk dagje!

Ik had Julie ook al weer even niet meer gezien en ik had haar heerlijke pure chocolade meegebracht van Belgie, dus we hebben met elkaar afgesproken om ergens lekker te gaan lunchen. We gingen beiden graag weer eens naar "The Flying Pig" in Vancouver, echt de moeite waard om daar naartoe te rijden enkel voor te lunchen...het is zo'n 25 minuten rijden. Mmmmm, we hebben hier lekker gegeten en ook weer eens heerlijk bijgepraat. Ik ben nog een keertje richting Burnaby Mountain gegaan voor wat foto's te nemen, de zichten zijn hier toch altijd zo mooi! Op het einde van de maand had Ava een studiedag en ze moest dus niet naar school. Ik had op die dag ook vrij en wilde met haar er een dagje op uitgaan, ik had echt zin om naar "Golden Ears Provincial Park" te gaan als het degelijk weer zou worden. Julie had ook een dagje vrij dus ik vroeg haar of ze mee wilde gaan, dat moest ik geen twee keer vragen! We gingen er een uitstapje van maken met picnic en alles!! We vertrokken hier op tijd want het is toch een goede 45 minuten rijden. Het was zonnig toen we hier vertrokken, we stopten onderweg bij Tim Hortons voor een lekkere koffie uit te halen en "timbits" want Ava heeft deze zo graag...het is net zoals een donut, maar dan in de vorm van ronde balletjes. Toen we dichterbij Golden Ears Provincial Park kwamen was het meer bewolkt en toen we richting Gold Creek reden begon het te regenen. Waar was die zon waar we mee vertrokken waren??? Achja, een beetje regen kan geen kwaad en nu dat we hier zijn moeten we toch een beetje genieten, he...regen of niet! We wandelden tussen de druppels door voor zo'n 20 minuten naar het "North Beach" gebied met mooie zichten op Gold Creek, een rivier die uitmondt in Alouette Lake en de bergen. Dat was lang geleden dat ik hier was, maar wat is het hier toch mooi! Prachtig met de wolken die wat lager hingen. Na deze wandeling reden we terug naar Alouette Lake waar we een plekje gingen zoeken om van een picnic te genieten. En de zon kwam ook tevoorschijn en dat maakte alles dan toch weer wat aangenamer en warmer. Het was goed zitten op de picnic bank in het zonnetje en dat met een schitterend zicht, meer moet dat echt niet zijn. Wat prijs ik me toch gelukkig in zo'n mooie omgeving te mogen wonen, ik geniet er telkens enorm van!



Foto's van het Abbotsford Tulpen Festival!
























  
Bezoekje aan Golden Ears Provincial Park


























 
Begin mei was het toch wel echt precies zomer, we hadden zonnig weer met zo'n 25-30 graden. Het voelde in elk geval aan alsof het zomer was. Op mijn vrije dagen ga ik er graag op uit, jammer genoeg kon mijn vriendin deze keer niet mee want ze moest werken. Ik had toch de kriebels om wat foto's te gaan nemen, dus ben ik er op mijn eentje op uit gegaan. Ik ging naar Noord Vancouver waar ik een bezoekje bracht aan Lynn Headwaters Regional Park. Hier ben al meer geweest met Ava, zalige plek om af te koelen bij warm weer en een prachtige natuurlijke omgeving om foto's te nemen. Het was niet te druk als ik aan kwam en besloot deze keer om aan de andere kant van de brug aan de rivier wat foto's te gaan nemen. Als Ava er bij is gaan we meestal op een ander plekje zitten om te genieten met de voeten in het koude water. Nu dat ze er niet bij was wilde ik toch wat rond wandelen voor andere zichten. Het was toch erg warm in de zon, dus ik bleef niet al en ging daarna verder naar Capilano River Regional Park. Oh hier was het heerlijk wandelen tussen de bomen langs het water op, dat was echt een perfecte plek om af te koelen op deze erg warme dag! Ik volgde een pad links van de Salmon Hatchery waar ik bij een brugje over het water uit kwam. Vanop deze brug waren de zichten schitterend. Ik kon van daar zien dat er verderop nog een soort uitzicht platform was en besloot daar naar toe te wandelen, dit bleek een redelijke korte wandeling te zijn. Daar was het zicht op de rivier ook prachtig en hier was het heerlijk met wat wind en in de schaduw heb ik daar even lekker op een bankje zitten te genieten! Ik heb genoten van mijn dagje sightseeing en fotograferen, ga ik zeker nog wel eens doen als er niemand met me mee kan komen.

Op Moederdag hebben we niet veel gedaan, we gingen later op de namiddag naar Barnet Marine Park voor een wandeling aan het water. Het was ondertussen een stuk frisser vergeleken met de week er voor en was het nu maar zo'n 15 graden overdag. Terwijl ik wat foto's aan het nemen was wilde mijn lens opeens niet meer focussen en draaide mijn zoomring gewoon door. Goh, wat nu? Ik kan toch niet zonder lens, ik heb enkel een zoom lens en daar kan je niet veel gewone foto's mee nemen. Ik ben die dag nog op Craigslist gaan kijken, zo'n soort koopjes website waar je vanalles en nog wat kan vinden. Ik vond daar een simpele Sony lens 2de hands voor $50 (32 euro), ik had een paar keer met die persoon ge-emailt en ik vroeg of hij $40 (25 euro) aanvaarde voor de lens? Hij ging akkoord en een paar dagen later hadden we afgesproken op een openbare plek om de lens van hem te kopen op voorwaarde dat de lens werkte en ik deze kon testen op mijn camera. Michael kwam mee. de lens werkte prima en ik heb een koopje kunnen doen! Het was een jonge gast die deze lens verkocht, hij was heel vriendelijk! Ik was blij dat ik nu toch weer even verder kon en foto's kon nemen. De kwaliteit is zeker niet zo goed als mijn vorige lens, maar beter dan geen lens. En nu kan ik op mijn gemak naar een gepaste lens zoeken. Ik wil heel graag de Sony 16-50mm F2.8 hebben, maar die kost nieuw zo'n $900 nieuw (600 euro) en dat is toch een beetje veel. Ik ga zeker weer een oogje in het zeil houden op Craigslist voor een 2de hands lens.




Foto's van North Vancouver (Lynn Headwaters & Capilano River Park






























  
Bezoekje aan Barnet Marine Park










Mijn vriendin Julie en ik hebben eindelijk weer eens een dagje vrij op dezelfde dag, dus we gingen er op uit. Ik wou heel graag eens naar Whytecliff Park in West Vancouver, hier was ik al jaren niet meer geweest! Dus dat was het plan en we gingen daarna ergens lekker lunchen. Het was een bewolkte dag, maar dat geeft niet zo is het niet te warm. Het was een 18-20 graden in de voormiddag, het zou rond de 23 graden worden in de namiddag, dus net warm genoeg om te gaan wandelen. Whytecliff Park was prachtig met zichten op Howe Sound en Whyte Islet. We hebben hier een beetje gewandeld en omdat we nog wat tijd hadden reed ik halverwege richting Cypress Mountain voor wat foto's te nemen van de zichten op downtown Vancouver van hier boven. Ook weer mooi om te zien, maar de zichten zijn net iets beter bij het Cypress Mountain Viewpoint. We hadden besloten om daar nu niet naar toe te gaan want we wilden graag gaan lunchen en dan voor het verkeer te druk wordt weer naar huis. We hadden deze keer gekozen om te lunchen bij "The Beach House Restaurant" in Dundarave wat in een gemeente is in West Vancouver. We kregen een plekje op het terras, want het was ondertussen warm genoeg om lekker buiten te zitten. We kozen van het "shared plates" menu en ik nam de "CRISPY BAJA TACOS" (gegrilde tortilla, krokante baja style vis, mango avocado salsa en valentina creme) en Julie nam de "TUNA POKE NACHOS" (togarashi wontons, tonijn, komkommer, avocado, tomaten, mango en macademia noten). Terwijl we daar zaten begon het toch zeker niet te druppelen, Julie zat net op de enige plek waar het terras boven haar niet volledig niet bedekt was.  De serveerster kwamen onmiddellijk vragen of we ergens anders wilden zitten, maar omdat het maar een paar druppels waren zijn we blijven zitten.  We hebben daarna geen druppels meer gevoeld.  We waren beiden erg tevreden over onze maaltijd. Niet te veel, erg lekker en we zaten daar bij een prachtig zicht!  Hier komen we zeker nog wel eens terug!  We zijn daarna nog een wandelingetje gaan maken aan de kleine pier voordat we naar huis gingen.  We hebben genoten van ons dagje.

Voor mijn verjaardag gingen we naar "The Flying Pig", dus zo gezegd zo gedaan. Het was weer lekker, maar niet zo goed als de vorige keren...ik denk dat we nu toch weer even gaan wachten om nog eens terug te komen. We hadden wat andere maaltijden uitgeprobeerd, het was zeker lekker maar gewoon een beetje minder lekker dan gewoonlijk of hoe moet ik het zeggen? Ik wilde nog wat foto's nemen en wist niet direct waar, want ik wilde toch wel weer eens een ander zicht van de stad en bedacht me dan om eens tot aan Crab Park te rijden. Je moet hiervoor downtown rijden en voor een deel door de downtown East Side wat zowat de donkere buurt is van Vancouver met veel drugsverslaafden en zwervers. Jeetje daar was een dame die gewoon de straat overstak zonder te kijken terwijl het groen was voor de auto's, ge kon zo zien dat ze niet helemaal normaal was...ze bleek helemaal in haar eigen wereldje te zijn. Opletten geblazen dus in deze ongeving. Verder verliep het allemaal vlot om door die straten te geraken. Ik kon niet direct een publieke parking vinden voor naar Crab Park te gaan, maar vond wel een grote bus parking of zoiets. Julie zei dat ze in de auto ging blijven zitten en dat ik rap naar het park kon gaan om foto's te nemen. Ze ging mij wel een sms sturen als iemand haar kwam weg jagen...hahaha. Ik parkeerde dus vlak langs het park en was zo aan het water. Ik heb wat leuke foto's genomen en ben dan maar terug gegaan voordat ze ons zouden weg jagen. We hebben geen problemen gehad om daar 10-15 minuten te parkeren. Maar als we nog eens komen zal ik toch eerst eens moeten uitzoeken waar ik voor langere tijd kan parkeren. Maar vooruit, het was toch weer een aangenaam dagje!!


Foto's van West Vancouver en lunch





































 
Bezoekje aan Crab Park in downtown Vancouver















Nog even geduld voor het volgende verslag!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!