Thursday, July 7, 2016

Een bezoekje aan Belgie...Deel 2



Een bezoekje aan Belgie...deel 2!
 
~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Zonsondergang op de grens tussen Nederland en Belgie



Eerst en vooral bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik altijd heel erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk. Als je een berichtje nalaat en wil dat ik er op reageer of jullie vragen kan beantwoorden, vergeet dan aub niet je email adres niet achter te laten! Ik kan jullie niet contacteren als er geen email adres bijstaat!!
 
Zo, we gaan verder met onze avonturen in Belgie en bezoek aan Oma! Ik zal het per dag uitschrijven, dat geeft misschien een beter overzicht. *Zaterdag, 26 maart: hebben we eerst uitgeslapen en na ons late ontbijt gingen we richting een sportwinkel in Maasmechelen die "Decathlon" heet, want in de Shopping van Genk was er niets fatsoenlijks meer. In 2008 hadden we zovele goede koopjes gedaan in "Di Sport", maar die bestaat niet meer en de winkel die er in de plaats voor gekomen is had helemaal niets naar onze zin. Wel, die Decathlon heeft nog al eens wat keuze en redelijk goede prijzen. We hebben hier wat leuke dingen gevonden en gekocht, mama was ook mee en we kwamen hier zelfs de "Paashaas" tegen. Er was een Nederlandse dame die de Paashaas vergezelde en ze hoorde dat we Engels spraken. Ze vroeg van waar wij waren toen vroeg ze aan Ava of ze de "Peisheis" in Canada ook kennen...hahaha, we hebben eens goed gelachen want die dame wist niet juist was een Paashaas was in het Engels (Easter Bunny). Ava kreeg een handvol met chocolade eitjes, ze was erg blij natuurlijk! Na hier wat tijd door te brengen gingen naar Wilhelm Tell, een camping waar ik vroeger als kind en tiener veel ging zwemmen. Er was nu ook een speeltuin bij gebouwd, dus we gingen eens zien of we daar konden gaan spelen. We konden zo binnen en Ava heeft zich hier toch een tijdje goed geamuseerd. Daarna gingen we samen met mijn mama naar "'t Salamnderke", een soort eetcafe met frituur eten en ook gewone hapjes. Nadat we hier wat lekkers gegeten hadden heeft Ava nog wat gespeeld op de kleine speeltuin. 's Avonds zijn we op tijd naar bed gegaan want we waren allemaal moe!

*Zondag, 27 maart: vandaag was het Pasen en Oma had alle Paaseitjes verstopt in de woonkamer zodat Ava kon zoeken nadat ze op was! Ava was helemaal happy als ze wakker werd, want ze wist dat de Paashaas ook bij Oma gekomen was. Nadat ze gewassen en aangekleed was mocht ze van Oma gaan zoeken naar de Paaseitjes. Ze had ze allemaal redelijk snel gevonden en haar mandje was vol met heerlijke Belgische chocolade eitjes!! Rond de middag ging mijn broer en zijn hele gezin komen want ze hadden gereserveerd voor 10 personen voor een Paas lunch bij het "Forellenhof" in Opglabbeek. Ze kwamen aan rond de middag, mijn broer en vrouw, hun zoon, hun dochter met haar man, hun hond en mijn schoonzus haar moeder. Het was zo fijn om hun allemaal weer eens te zien, Peter liet een goede indruk na op Ava en Ava was ook helemaal weg van Mila de hond! Het was ook super om mijn nichtje Jessie nog eens te zien, zij was ondertussen een goede 7 maanden zwanger en zag er stralend uit. De lunch bij het Forellenhof was overheerlijk en we hebben er echt van genoten. Zelfs Ava at redelijk goed mee, het was een lekker menu die uit het volgende bestond: Verse zalm met waterkers en lentescheutjes - Royale aspergeroomsoep met beenham en ei mimosa - Varkenshaasje met botergroentjes, aardappelgratin en kroketten - Tiramisu met aardbeien, mango en koekjes. Na het eten zijn we terug richting mama haar thuis gereden waar we dan nog een heerlijk stuk vlaai aten die mijn broer had meegebracht. Ava en mijn broer hebben zich goed geamuseerd bij Oma rond de leuning van de trap...wat al niet kan dienen als bezigheid, he! Het was een hele gezellige dag en we zullen hen zeker nog wel eens zien voordat we naar huis gaan!


Foto's van het Paasweekend

































*Maandag, 28 maart: In Belgie is dat Paas maandag en nog een vrije dag voor iedereen. Vandaag waren we uitgenodigd bij onze vrienden Nadja en Matty die een zoontje van 9 hebben die "Maxim" heet. Hij kent redelijk wat Engels, want Matty spreekt Engels tegen hem. Nadja is de dochter van onze vroegere buren schuin tegenover mijn mama en we hebben het altijd graag te doen gehad met hen. Nadja en ik bellen regelmatig met elkaar en zij wist dus dat we kwamen en vandaar dat ze ons hadden uitgenodigd. We gingen 's middags ergens eten, want ze hadden gereserveerd bij een restaurant en als het weer meeviel gingen we daarna misschien naar de Paasei raap in Bokrijk. Het was zo fijn om hen weer terug te zien, ze zijn allebei zo gemakkelijk om mee te praten. Matty en Michael konden het goed met elkaar hebben en Maxim kon het heel goed hebben met Maxim...Nadja en ik tetterden er natuurlijk ook op los, hahaha. Na wat bijgepraat te zijn gingen we richting de stad Genk waar we gingen lunchen bij "Peppe's", een Italiaans restaurant met winkel erbij uitgebaat door blijkbaar een bekende chef, want hij heeft een TV programma op Njam TV of iets dergelijks. Lunch was overheerlijk en wat een grote porties. We hebben er allemaal van genoten! De kids hadden "pizza Nutella", wat een geweldig idee en het viel erg in de smaak bij Ava! Nadja en ik hadden nog een heerlijke koffie na ons eten en dat kwam met de heerlijkste canoli die ik ooit gegeten heb! Na deze lekkere lunch hadden we besloten om terug naar hun thuis te gaan, het weer was wat te wisselvallig. We gingen met hen een stukje wandelen en we waren net op tijd terug bij hun thuis, want het begon te hagelen en onweren!! Matty, Nadja en Maxim zullen ons in 1 van de komende jaren misschien ook wel eens komen bezoeken...we zien wel! We hebben echt een heerlijk dagje met hun gehad!! We hebben het rustig gehouden 's avonds en zijn op tijd gaan slapen.

*Dinsdag, 29 maart: Vandaag deden we het rustig aan, we wilden graag wat gaan winkelen voor wat chocolade en dergelijke te kopen om mee naar huis te nemen voor collega's en natuurlijk ook voor onszelf! Ava had geen zin om mee te gaan en vroeg of ze bij Oma mocht blijven, mijn mama had daar geen bezwaar op. We hebben even goed met Ava gepraat om het niet te moeilijk te maken voor Oma en braaf te zijn. Als we na een paar uurtjes weer terug kwamen stond er een prachtige dubbele regenboog boven het huis van mijn mama haar overburen. Ava was braaf geweest en als we de woonkamer binnen wandelden lagen Ava en Oma samen op de sofa on een deken naar tekenfilms te kijken, hoe lief!!! *Woensdag, 30 maart: vandaag waren we op tijd uit de veren want we wilden graag naar het shopping centrum "Wijnegem" gaan in Antwerpen. Hier vind je zo'n 250 winkels onder 1 dak. We hebben hier een heel deel leuke dingen gekocht, van een pet voor Ava, een paar capri broeken voor mij tot ondergoed voor Michael. We gingen naar huis met een deel goede koopjes en dat is altijd meegenomen, he!! Dat was weer een geslaagd dagje! *Donderdag, 31 maart: Vandaag gingen we naar de markt in Genk om een paar dingen te kopen, we hadden mooie tafellakens gekocht om mee naar Canada te nemen en nog wat andere handige keuken prulletjes. We hebben tot de vroege namiddag rond geslenterd en zijn in de latere namiddag naar het "Speelmijntje" geweest in de C-Mijn. Dit was vroeger de oude kolenmijn die nu omgebouwd zijn tot bioscopen, restaurants, museum, een indoor speeltuin en meer. Ava heeft zich hier enorm goed geamuseerd, maar het was hier wel nogal een lawaai omdat er vele kindjes aan het spelen waren. Het weer was niet al te geweldig en het is Paasvakantie in Belgie, dus dan is het toch zo al drukker. We hebben het 's avonds rustig aan gedaan en wat TV gekeken samen met mijn mama.



Foto's Paasmaandag en de rest van de week
























*Vrijdag, 1 april: We beginnen de dag met een heerlijke Belgische wafel. Ik weet het, Belgen eten dit normaal gezien niet voor ontbijt, maar ik ben nu toch wel helemaal ver-Canadeest en mag dus wafels eten voor ontbijt...hahaha! Daarna vertrokken we richting de Afdamming van Gileppe in Luik wat zo een uurtje rijden was van mijn mama. We hebben hier genoten van de mooie zichten en we hebben hier ook wat gewandeld. Het is toch wel een hele mooie streek, het was wel redelijk bewolkt maar het regende toch al niet gelukkig. Na ons bezoekje hier gingen we richting Eupen om daar ergens een plek te zoeken om wat te lunchen. We kwamen bij de "Ratskeller" uit en de uitbaters waren erg vriendelijk, ze spraken vlot Engels, Duits en ook Nederlands. We hadden een heel leuk gesprek met 1 van de eigenaren die origineel afkomstig was uit Nederlands Limburg, dus hij sprak goed Nederlands. We hebben hier lekker gegeten en daarna reden we nog even de grens over naar Aken in Duitsland want Michael wou absoluut Duitse pretzels hebben. We hadden deze gevonden bij 2 verschillende bakkerijen, en lekker dat ze waren! 's Avonds waren we uitgenodigd bij mijn broer en gezin die wat hapjes hadden klaar gemaakt. We hebben hier nog wat gezellige uurtjes doorgebracht en daarna gingen we weer richting Niel-bij-As naar Oma haar thuis.*Zaterdag, 2 april: 's morgens hebben we het rustig aan gedaan en in de late voormiddag gingen onze vrienden Ineke en Sandor met hun 4 jarige dochtertje Stella ons komen bezoeken. We zouden dan ergens gaan lunchen en naar een speeltuin gaan ofzo. Het was zo goed om hun weer te zien, dat was alweer geleden sinds 2009 want zij woonden van april/mei 2008 tot juni 2009 bij ons in de buurt in Vancouver voor Sandor's job bij Phillips. Jammer genoeg is het Phillips afiliaal in Vancouver opgedoekt en was er geen job meer voor hem, dus zijn ze terug naar NL vertrokken in juni 2009. We gingen toen regelmatig met hun eens op pad, vooral Ineke en ik met hun hondjes omdat ik toch regelmatig wat dagen vrij had. We hebben heerlijk bijgepraat en ook mijn moeder vond het zo gezellig. De twee kids konden het super goed met elkaar vinden, Stella spreekt erg goed Engels en dat was wel fijn voor Ava. We gingen met z'n allen wat eten bij "Chopin" in As en daarna gingen we richting Wilhelm Tell om daar wat op de speeltuin te spelen. We hebben heerlijk genoten van de tijd samen en ze hadden ons uitgenodigd om ook bij hun thuis nog eens langs te komen voordat we vertrekken. Ze wonen maar een half uurtje van mijn mama. Die avond waren we ook nog uitgenodigd voor een baby borrel bij de dochter van een neef van mij in Maasmechelen. Ze hadden daar een frituur kar en ook een spring kasteel. Ava heeft zich goed geamuseerd en ze heeft ook weer een nieuwe Bumba in haar verzameling...dank u Nathalie!!!

*Zondag, 3 april: Vandaag waren we uitgenodigd voor brunch bij mijn nicht Marijke en haar gezin. Haar ouders gingen ook daar zijn alsook Marijke haar zus Veerle met hun 1 jarige dochtertje en man. We kregen de dag ervoor een telefoontje of niet in de namiddag konden komen in de plaats voor koffie met taart en dan broodjes met beleg als avond eten want kleine Elien (Veerle haar dochtertje) was in het ziekenhuis voor een nier ontsteking en ze moest een paar dagen in het ziekenhuis blijven. Marijke wou haar zus natuurlijk ook haar zus nog gaan bezoeken zondag voormiddag. Geen probleem, wij deden het zondag voormiddag dan rustig aan en gingen 's morgens nog even naar de winkel en ook nog naar Maasmechelen Village, een merken dorp met vele verschilldende winkels. Tegen 15u gingen we richting Marijke haar thuis. Ooh wat was het toch goed om hen weer eens terug te zien, veel te lang geleden. Zij wonen dichtbij de "Terrils" wat overgebleven heuvels zijn van de koolmijnen en nu een natuurgebied is met vele wandel paden. Na wat bij te kletsen en een lekker biertje op hun terras gingen we voor een wandeling op de Terrils. Het was fijn om weer eens met Marijke bij te babbelen, het was net alsof ik nooit Belgie verlaten had we konden zo weer de draad opnemen...ze is dan wel familie, maar eigenlijk toch meer een hele goede vriendin net zoals haar zus Veerle. Ze heeft echt een pracht gezinnetje en ze zit daar goed in haar mooie huis! Ava heeft zich goed vermaakt met Marijke haar dochters Myrthe en Jolien, vooral Jolien kon het goed vinden met Ava! Na een heerlijke wandeling met prachtige zichten en lekker bij te kletsen aten we overheerlijke taart die Marijke had gekocht. Er was een "chokotoff" taart, wauw die was echt wel lekker hoor! We hebben bij hen dan nog broodjes gegeten 's avonds en tegen 20u30 gingen we weer naar huis. Het was weer een geslaagd dagje!! *Maandag, 4 april: We gingen 's morgens nog wat winkelen en een paar mensen kwamen al langs om afscheid te nemen want woensdag namiddag gingen we alweer richting Amsterdam vertrekken. Diezelfde dag waren we uitgenodigd bij Ineke en Sandor, die Nederlandse vrienden die bij ons in de buurt gewoond hebben in Canada. We waren verwacht in de namiddag, Ineke ging wat kokerellen voor ons en de kindjes konden dan samen spelen. Ineke heeft ook 2 hondjes (Jack Russels) en op het moment had ze ook een puppy van 6 weken die "Scottie" heette. Ava was zo blij om Stella weer te zien en ook om de hondjes te zien en de puppy...Ava is gek van honden! De twee meisjes speelden er op los, echt heerlijk om te zien hoe ze zo goed met elkaar overweg konden! We hebben heerlijk gegeten, heerlijk bijgepraat en we hopen dat het niet weer 8 jaar zal duren voor we elkaar nog eens zien!! Als we 's avonds naar huis reden zagen we zelfs een prachtige zonsondergang, dat was ook nog eens meegenomen!! We hadden weer een geslaagd dagje!

*Dinsdag, 5 april: Vandaag gingen we normaal gezien met mijn tante en nonkel naar de Voerstreek van Belgie om daar wat te wandelen en te gaan lunchen. Het was goed aan het regenen 's morgens dus belden ze of we nog wel wilden gaan of niet. We hebben dan maar besloten om niet in de regen te gaan wandelen, want zo aangenaam is dat nu ook weer niet en we gingen dan in de late namiddag bij hen uitgenodigd voor avond eten. Veerle ging deze keer dan ook kunnen komen, want Elien was niet meer in het ziekenhuis. Marijke ging ook nog even langs komen met Jolien als ze kon. In de voormiddag gingen we nog wat winkelen met mama en zijn dan richting Genk gegaan waar we gingen eten in "'t Stadscafe". Dat viel redelijk goed mee al hadden we elders wel beter gegeten tijdens deze vakantie, Michael was niet erg onder de indruk van zijn hamburger. Niet te vergelijken met de heerlijke hamburgers die we in Canada krijgen. We hebben al wat dingen ingepakt en dan tegen 16u gingen we naar mijn tante en nonkel. Fijn om hen ook weer te zien, tegen 18u kwam Veerle met haar man Dave, dochtertje Elien en Dave zijn dochter Saartje. Wat lieve mensen, Dave is echt een toffe gast en de kinderen zijn heel lief! Veerle heeft ook een pracht gezinnetje net zoals Marijke. Het was een hele gezellige avond, we hebben er van genoten. *Woensdag, 6 april: We hebben 's morgens alles ingepakt en opgeruimd. Nadja kwam nog even langs met Maxim om afscheid te nemen, Maxim speelde nog even wat voetbal met Ava op het gras buiten. We aten nog lunch met mama en daarna gingen we op ons gemakske vertrekken want we wilden toch in Amsterdam zijn voor de drukte. Het was toch even moeilijk om weer afscheid te nemen van mama, maar ik zou haar snel weer bellen en haar laten weten als we weer goed thuis waren. We hebben 2 heerlijke weken gehad en genoten van het gezelschap en de uitstapjes! Maar we zijn er toch weer klaar voor om naar "huis" te gaan. Na zo'n trip realizeer je je toch echt wel waar je thuis hoort. Ik voel me echt thuis in Canada en ben blij dat we weer naar huis kunnen gaan! We kwamen rond 15u aan in Amsterdam bij Hotel Schiphol, gingen daar nog wat op zoek naar eten voor 's avonds en gingen bij de bakker wat broodjes halen voor 's morgens. *Donderdag, 7 april: We waren redelijk vroeg op, we verlieten ons hotel om 9u30 want we moesten de auto nog gaan afleveren bij Enterprice. Dat ging vlot en we waren op weg voor het inchecken, hier ging ook alles vlot en we waren voorbij de douane zonder enige problemen. Nu was het enkel nog wachten totdat we aan board mochten gaan op het vliegtuig. Onze vlucht vertrok om 13u en we landen in Vancouver op 13u30 lokale tijd. Ava deed het goed tijdens de vlucht, enkel geen slapen tijdens deze vlucht, maar eens in de taxi op weg naar huis viel ze zo in slaap! We zijn die avond vroeg gaan slapen zodat we toch snel genoeg weer in ons ritme zouden komen! HOME SWEET HOME, we waren blij weer thuis te zijn!!!




 Foto's van de laatste week in Belgie

































































Nog even geduld voor mijn volgende post!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je geinteresseerd ben om foto's van mij te gebruiken of te kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!