Sunday, January 11, 2015

December avonturen & Kerstmis 2014!



December avonturen & Kerstmis 2014!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!

Zonsondergang gezien vanop Burnaby Mountain Park bij Vancouver, British Columbia, Canada!



Eerst en vooral weer eens bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's. 

Begin december is wat opgewarmd en heeft het redelijk wat geregend, de sneeuw was dan na nog geen week alweer verdwenen. Een goede manier om wat tijd door te brengen is een heerlijke lunch bij "Pearl Hot Pot", een Koreaans restaurant waar je Koreaanse barbecue kan eten...eigenlijk is het niet echt zoals een barbecue maar eerder een metalen pot met bouillon op een heet vuurtje waarin je rauwe groenten en rauw vlees kookt die je dan op eet met een pikant sausje...met toebehorende stokjes natuurlijk! Mmmm heerlijk en ook redelijk gezond! Mijn vriendin Julie en ik gaan hier regelmatig wel eens lunchen en er smaakt niets beters op een regenachtige frisse dag. Omdat het zo druilerig was en we niet echt buiten konden genietn heb ik ook de Kerstboom gezet in de tweede week van december, Ava heeft mij geholpen om alle bollen aan de boom te hangen. Ze vond het zo fijn om mee te kunnen helpen en dan het eind resultaat te kunnen zien. Toch altijd fijn om wat Kerstsfeer in huis te hebben. Michael had ook wat lichtjes buiten gehangen onder ons terras afdak en rond de palen, Ava vond dat geweldig! Nu maar wachten tot dat er wat cadeautjes onder de boom komen te liggen, maar daar wachten we nog eventjes mee anders gaat Ava blijven vragen of ze ze mag openen...haha.

Op 14 december had Ava haar laatste voetbal wedstrijd in de namiddag tot na Nieuwjaar. Het was zonnig en niet te koud die dag dus 's morgens waren we eerst naar Burnaby Mountain Park geweest om wat te wandelen en te genieten van de zichten. Daarna zijn we ook nog even gestopt bij Burnaby Lake Regional Park want Ava wou graag de eendjes eten geven. We hadden een emmertje vogelzaad meegenomen en daar was ze heel blij mee en de eendjes waren ook heel blij. Na deze ochtend bezoekjes aan de 2 plaatsen hebben we lekker wat lunch gegeten en daar was het tijd voor de voetbal. Sinds het mooi weer was heb de camera meegenomen om weer eens foto's te nemen van de wedstrijd. Dat gaat nu ook wat gemakkelijker en beter om foto's te nemen van de kindjes die achter de bal aanlopen. Na de wedstrijd kregen ze allemaal een warme tas chocomelk met marshmallows en een zakje Kerst lekkernijen om mee naar huis te nemen.

Op die dag hadden we afgesproken bij vrienden van ons die voorheen heel dichtbij ons woonden en nu wat verder weg zijn gaan wonen. We waren nog niet in hun nieuwe huis geweest, dus bij deze waren we uitgenodigd. Zij hebben 2 zoontjes, 1 zoontje van Ava haar leeftijd (bijna 5) en het ander zoontje wordt 3 dit jaar. Als ze hier nog in de buurt woonden gingen we nu en dan samen naar het park/speeltuin zodat de kids samen konden spelen. We hebben een gezellige namiddag/avond gehad en heerlijk bijgepraat...dat gaan we zeker nog eens doen. De kindjes hebben ook fijn samen gespeeld, dat is dan ook fijn voor ons als ouders, he. We hebben ook ons cadeautjes voor de kinderen daar gelaten en Ava heeft ook het hare meegekregen wat ze hier dan onder onze boom kan leggen. Een tijdje terug was 1 van mijn foto's op het nieuws geweest hier in Vancouver tijdens het weerbericht. Elke dag kiezen ze een "foto van de dag" van mensen die foto's inzenden. Geweldig dat ze mijn foto gekozen hadden om te laten zien in heel British Columbia!! Die nieuwszender had de foto ook op hun Facebook pagina gezet en heeft heel wat aandacht getrokken met aanvragen voor grote afdrukken ervan. Ik heb hierdoor een mooi centje kunnen verdienen en verschillende poster prints (60cm x 90cm) verkocht die er prachtig uitzagen...ik wou ze bijna zelf houden, hahaha! Maar goed, ik zal er eens zelf wat moeten afprinten voor mezelf om in huis op te hangen. We mochten ook nog genieten van een heerlijke zonsondergang en een mooie zonsopgang.




Onze Pearl Hot Pot lunch

 
Onze Kerstboom!

 
Bezoekje aan Burnaby Mountain Park dichtbij ons thuis













 
Eendjes eten geven bij Burnaby Lake dichtbij ons thuis












 
Laatste voetbal wedstrijd van het jaar.








 
Bezoekje aan onze vrienden

 
Een foto van mijn vergrootte foto poster (60cm x 90cm)



Ava haar school was ook gedaan op 19 december en ze moest weer pas terug op 5 januari 2015. Heerlijk om haar 2 weken thuis te hebben ook al moesten Michael en ik tijdens die twee weken hier en daar werken. Het kwam eigenlijk allemaal goed uit, als ik moest werken was Michael thuis en als Michael moest werken was ik thuis en zo moest Ava dus niet naar de opvang die wel open was tijdens die 2 weken. De eerste week van Ava haar vakantie had ik met Julie afgesproken en Michael zou op Ava passen (lief toch, he). Ik was met Julie naar Granville Island geweest om daar te lunchen, wat rond te wandelen, een beetje te winkelen en gewoon vriendinnetjes dingen samen doen. We hebben weer lekker bijgekletst en genoten van alles wat er te zien was. We zijn wat leuke winkeltjes binnen gewandeld en we hebben ook de markt bezocht waar je veel vers fruit, groenten, gebak, vis, delicatessen en dergelijke kan kopen. Het was een gezellig dagje! We hebben elkaar ook onze Kerst cadeautjes gegeven, dus nu ziet de Kerstboom er al wat beter uit met een deel pakjes er onder! Ava kon niet wachten om ze open te doen, ik had haar verteld dat ze op Kerstavond een pakje of 2 mocht openen en de rest gaat mee op Kerstdag naar de grootouders want we vieren Kerstmis met hun. Daar was ze heel blij mee, want ze moest dan nog maar 2 dagen wachten! Op Kerstavond hebben we niet echt veel gedaan, we waren in de laten namiddag nog naar Burnaby Mountain geweest om daar van het laatste licht te genieten, ik hoopte natuurlijk ook een beetje op een mooie zonsondergang. Maar het was redelijk bewolkt die dag, dus ik was niet zeker of het een mooie zonsondergang zou zijn. We zouden in elk geval wachten tot het een beetje donker was zodat ik downtown Vancouver met de lichtjes aan toch kon vastleggen met de camera. We waren er net voor de zon onder ging en Ava amuseerde zich daar wat op de speeltuin met Michael terwijl ik even rond ging voor wat foto's...en ja hoor wat een prachtige zonsondergang. Ik heb er van genoten en heb er wat mooie foto's van kunnen nemen. Het was de moeite. Als we weer thuis kwamen hebben we thuis onder ons een beetje gevierd met hapjes en daarna mocht Ava een paar pakjes open doen. Oooh, het was groot feest voor haar...haha. Ze is gelukkig met alles blij en dat maakt het voor ons dan wel wat gemakkelijker, he. Ik denk dat ze bijna meer plezier heeft om pakjes te openen, hihi.

Op Kerstdag moest ik weer beginnen met werken jammer genoeg, maar goed ik verdien op zo'n dag 2.5 keer mijn loon dus we mogen niet klagen. Ook moest ik op de 2de Kerstdag werken en op die dag verdiende ik 2 keer mijn loon. Ik mag dus een goed loon verwachten op het einde van de maand...hehe. Michael zijn moeder is weer helemaal de oude en wou heel graag Kerst diner maken voor ons. Michael en Ava hebben zich dan bezig gehouden totdat ik net na 15u weer thuis was van mijn werk. Ik heb me dan vlug omgekleed en we zijn rond 16u naar zijn ouders gegaan waar er onder de Kerstboom heel wat pakjes lagen. Ava was helemaal gelukkig om dat te zien en keek al uit om na het avond eten de pakjes te openen. We hadden heerlijk gegegeten met de traditionele kalkoen met stuffing, aardappelenpuree, yam puree (een soort oranje zoete aardappel), spruitjes, erwten, cranberries en nog wat verse rauwe groentjes. We voelden ons "stuffed like a turkey" nadat we dat allemaal op hadden, hahaha. Na het eten hebben we nog even gezeten en gepraat, maar daar werd Ava toch ongedulding om de pakjes open te doen. Ze had lang genoeg moeten wachten, dus het was hoogtijd om de pakjes te openen, ze probeerde bij elk pakje te raden wat erin zat...maar ze had er toch wat mis geraden. Niet dat ze dat erg vond want ze was super tevreden met elk pakje was ze gekregen had, ze heeft op die avond met alles gespeeld. Het was een hele fijne Kerstmis en we hebben er van genoten. Het mooiste Kerstcadeau wat ik dit jaar gekregen heb was dat mijn mama een laptop heeft gekocht en internet heeft laten installeren bij haar thuis. Ze had voorheen volledig geen ervaring met computers of internet, maar de mensen in de computer winkel hebben haar geholpen om "Skype" op de computer te plaatsen en hebben voor haar alles geinstalleerd wat ze nodig heeft om te kunnen skypen. Ongelofelijk maar waar, ik heb al enkele keren met mijn mama kunnen skypen!!! Dus nu kunnen wij elkaar zien en horen via de computer, echt geweldig. Ava vond het ook super om Oma weer eens te zien en om haar vanalles te vertellen en laten zien. We zijn zo blij dat het haar gelukt is en met de hulp van mij via de telefoon gaat dat prima om haar op Skype te krijgen. Binnekort zal ze het wel van alleen allemaal kennen. 



Foto's van Granville Island met Julie

















   
 
En er liggen pakjes onder de Kerstboom!!

 
Zonsondergang vanop Burnaby Mountain Park




















Een paar pakjes openen op Kerstavond!







 
Kerstdag bij de grootouders...met pakjes natuurlijk!












Na Kerstmis en tweede Kerstdag...Boxing Day genoemd in Canada en dan gaan velen shoppen voor goede deals. Ik moest werken, dus is Michael met Ava en zijn ouders naar een paar winkels geweest waar vele dingen aan 50% of meer korting waren. Vooral Kerstversiering, Kerstlekkernijen, sommige kleding, electronische zaken en nog veel meer. Zowat elke winkel probeert de mensen te lokken met ongelofelijke goede prijzen, maar je moet toch een beetje je onderzoek doen voordat je wat koopt. Het lijkt allemaal alsof je goede deal krijgt, maar je moet toch opletten en een beetje je prijs kennen. Vorig jaar hebben we een nieuw fornuis gekocht (omdat we het nodig hadden) tijdens "Boxing Week" en de goede prijs die ik er toen voor betaald heb heb ik sinds toen niet meer gezien. Ik ben heel tevreden van dat fornuis en zag dat het dit jaar weer op solden was tijdens "Boxing Week", maar toch niet zo goedkoop meer als vorig jaar. Ik heb de zaterdag en zondag na Kerstmis ook nog moeten werken en vanaf maandag had ik dan vrij tot en met vrijdag. Michael moest die maandag ook weer terug naar zijn werk en Ava was die week ook nog thuis. Het was nog heerlijk prachtig zonnig weer, maar wel redelijk koud met zo'n +2 tot +3 graden overdag.

Op 1 van de dagen ben ik met Ava naar Stanley Park geweest om te genieten op het strand, om te spelen met Ava op de speeltuin en om wat foto's te nemen langs de zeemuur van dit prachtige park. Op zonnige en heldere dagen is het hier toch echt wel prachtig om rond te wandelen en te genieten van alle verschillende zichten. Je hebt er de stranden, bossen, meerjte, oceaan, zichten op het centrum van Vancouver, zichten op de oceaan, zichten op de bergen en zoveel meer...een prachtig zicht na elke bocht! Ava genoot van het strand waar we wat rondgelopen hebben, daarna gingen we naar de speeltuin en daar had ze natuurlijk het meeste plezier. Ze heeft zich op die speeltuin goed geamuseerd en na zo'n anderhalf uur spelen begon ze toch wat honger te krijgen. We reden vanaf de speeltuin verder naar een leuk plekje waar we rustig op een bankje konden zitten langs het water met een heerlijk zicht over de haven en het centrum van Vancouver. We zaten hier ook heerlijk in het zonnetje wat toch wel wat warmte af gaf en er was niet veel wind. Hier hebben we dan een tijdje gezeten om onze meegebrachte lunch op te eten. Hierna hebben we nog een beetje gewandeld en zijn we stilletjes aan terug naar de auto gegaan om weer op ons gemak terug naar huis te rijden. We moesten nog een heel stuk door Stanley Park op, dus hier en daar ben ik nog even gestopt om een paar foto's te nemen voordat we echt naar huis gingen. De zichten zijn echt zo mooi en er was ook net wat sneeuw op de bergtoppen gevallen, dus dat maakte het nog een beetje extra mooi met een beetje poeder op de bergen.



Foto's van ons bezoekje aan Stanley Park in Vancouver








































































 


Nog even geduld voor het volgende verslag!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!


1 comment:

Unknown said...

Ik blijf het zeggen ... in 1 woord geweldig Ann.